Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες !

       με cookies για το espressάκι σας.

    ΣΕΡΙ. Το 6 στα 6 έκανε χθες ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 1.124,28 με υψηλό ημέρας στις 1.127,70 μονάδες.

     Ωστόσο δεν είναι το εκτενέστερο σερί για φέτος, καθώς στο διάστημα 31/7-12/8 ο ΓΔ ενισχύθηκε από τις 884 στις 977 μονάδες. Αλλά και το ανοδικό σερί στις αρχές Ιανουαρίου από τις 941,26 στις 984,85 μονάδες.

Ομως το τελευταίο 6άρι ανεβάζει στροφές-συναλλαγές τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, που σημαίνει πως έχει δρόμο μέχρι τις 1.150-1.180 μονάδες ΕΑΝ οι συναλλαγές παραμείνουν σε επίπεδα υψηλότερα των 120-130 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε χθες άλλαξαν χέρια 143 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ. Εμφανές και χθες το μάζεμα από τα 3,66 ευρώ και πάνω. Σαν συνέχεια στο μάζεμα της Τετάρτης από τα 3,65 και υψηλότερα. Τα 3,60 θεωρούνται στήριξη, στόχος παραμένουν τα 4,00-4,40 ευρώ των αρχών Ιουνίου.

ΟΤΕ. Νέο υψηλό χθες στα 8,56 (8,64 ευρώ το υψηλό ημέρας) με 1,3 εκατ. κομμάτια. Είχε προηγηθεί το υψηλό των 8,45 ευρώ στις 9 Οκτωβρίου. Να υποθέσουμε, πως η Deutsche Telekom ετοιμάζει την πρόταση της για το υπόλοιπο του Δημοσίου; Με αποτίμηση 4,2 μπίλιονς δεν θα ήταν άσχημα.

ΟΠΑΠ. Από σήμερα και τυπικά ο ΟΠΑΠ στα χέρια ιδιώτη. Το ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζει το 33% στην Emma Delta.
Για νέος CEO προορίζεται ο Τσέχος Kamil Ziegler. Προφανώς ως άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρι Σμετς και των επενδυτών του KKCG. Για να δούμε από τούδε και στο εξής, πως θα τα πάνε οι νέοι μέτοχοι, τι αρμοδιότητες θα έχει η πλευρά Μελισσανίδη, πως θα χειριστεί ο βασικός χρηματοδότης ουσιώδη ζητήματα όπως λ.χ. το διαφημιστικό, τα κονδύλια προς τρίτους και ημετέρους, τις χαριστικές χορηγίες κ.λ.π. Εκτίμηση μας, πως οι Τσέχοι δεν θα διακινδυνεύσουν άμεσα κάποια ρήξη αλλά θα έχουν τα αυτιά τους τεντωμένα και τα μάτια τους ορθάνοιχτα.

ΤΕΝΕΡΓ. Η συμφωνία με το Κατάρ για τον Ηρωνα ήταν καταλυτική. Ελυσε θέματα ρευστότητας- εφ΄όσον ο όμιλος είχε περιορισμένες ροές από ελληνικές τράπεζες- έβαλε τον σχεδιασμό σε πιο ευέλικτη βάση και χρηματιστηριακά η μετοχή τσούκου-τσούκου επιχειρεί προς τα υψηλά των 3,62 ευρώ από τις 16 Μαίου. Το άλλο χαρτί του ομίλου Γ. Περιστέρη- Ν. Κάμπα η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ φαίνεται να επιστρέφει ταχύτερα στα υψηλά των 2,80 ευρώ από τις 24 Ιανουαρίου. Ποιό από τα δύο χαρτιά θα κόψει πρώτο το νήμα των υψηλών 52 εβδομάδων, έχει ενδιαφέρον.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Από την ημέρα, που ο lobbystas ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση από τον Ευάγγελο για να ανοίξει long θέση στο χαρτί ο Πάσχος μετρά μόνο ανοδικά κλεισίματα. Στα 5,43 ευρώ και όλο πλησιάζει τα υψηλά των  5,65 ευρώ από τις  28 Ιανουαρίου.


ΜΟΗ. Στα 8,91 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 8,93 και με συναλλαγές περίπου 300 χιλιάδων μετοχών. Είθισται προς το τέλος του έτους να κάνει έναν ανοδικό κύκλο με προφανή οφέλη για τον μεγαλομέτοχο και τους σταθερούς ξένους διαχειριστές, που εμπιστεύονται τον όμιλο. Θυμίζουμε υψηλό 52 εβδομάδων τα 9,37 ευρώ από τις 18 Φεβρουαρίου.

MLS. Το συνηθίζει ο βασικός μέτοχος κ. Καματάκης να περνά πακέτα μετοχών σε θεσμικούς στα υψηλά της μετοχής. Στα 3,10 ευρώ και με υψηλό έτους στα 3,13 ευρώ από τις 13 Σεπτεμβρίου.


ATTICA BANK. Τέλη 2013- αρχές 2014 θα έχει επιστρέψει σε κερδοφορία η Attica Bank. Αυτό διάβασα στο bankingnews και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω με τον Πετράν. Να λήξει και το θέμα του νέου CEO, ο Γ. Στουρνάρας θέλει οπωσδήποτε τον Γκίκα σε αυτή την θέση, να προχωρήσει η τράπεζα σε μία μικρή εθελούσια 150 εργαζομένων (πρόκειται κυρίως για την παλιά φουρνιά επί ημερών Σούλη) να συμμαζευτεί περαιτέρω. Μην ξεχνάμε πως είναι το μόνο εκτός ΤΧΣ. Ουσιώδης λεπτομέρεια, που έχει τη σημασία της.

λουμπινιάρης

1 σχόλιο:

yellowbird είπε...

τιΛουμπινιάρης είσαι χωρίς ΜΙΓα ;