Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες!

με cookies για το espressάκι σας.

 ΕΘΝΙΚΗ. ΄΄Ζάλισε΄΄ πολλούς χθές με το -6,84% στα 3,68 ευρώ- και χαμηλό ημέρας στα 3,65 ευρώ- . Η μετοχή
΄΄έτρεχε΄΄ για επτά συνεδριάσεις από τα χαμηλά των 2,91 ευρώ ( στις 30/9) έδειξε να κορυφώνει την Τρίτη στα 3,97 ευρώ με αφορμή διαρροές και δημοσιεύματα για επικείμενη ανακοίνωση του deal για την Πανγαία ακόμη και μέσα στην...ημέρα. Αντί της ανακοίνωσης οριστικοποίησης της συμφωνίας εκδόθηκε μία άλλη, πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά. Οπως και πράγματι έτσι ισχύει. Ηταν όμως καραμπινάτο σήμα κατοχύρωσης κερδών ( και μιλάμε για σχεδόν 30% σε λίγες μέρες) ΄΄αδειάσματος΄΄ & διόρθωσης με στήριξη στα 3,60-3,50 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα θα επιχειρηθεί να ξανα μαζευτεί η Εθνική για να πάει να βρει μετά τα 4,40-4,50 ευρώ των αρχών Ιουνίου.

         ΑΣΤΗΡ. Στα...μουλωχτά!. Για νέα δεδομένα στον διαγωνισμό για τον Αστέρα αναφέρεται ο Φώτης Κόλλιας (έγκυρος σε όλα του) στο euro2day σημειώνοντας, πως ΄΄...από τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ προκύπτει πως το σχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής ένταξης της γειτονικής έκτασης που διαθέτει η Εκκλησία στη ζώνη τουρισμού - αναψυχής που θα αναπτυχθεί στο «Μικρό Καβούρι». Πρόκειται για την έκταση που σήμερα φιλοξενεί το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο που ιδρύθηκε το 1920.΄΄ .
   Επιπλέον προστιθέμενη αξία για ΕΤΕ και έσοδα για ΤΑΙΠΕΔ και ελάφρυνση για ΤΧΣ. Μεγάλο deal φαίνεται να προωθείται μεθοδικά.

          ΕΥΑΘ. Αναφερθήκαμε και χθες στο ΄΄νερό΄΄ της... Σαλονίκης. Στα 6,21 ευρώ, με νέο μάζεμα στα 6,10-6,23 ευρώ. Πολλοί έχουν ψυλιαστεί τι παίζει και προσφορά δεν βγαίνει, με το ζόρι 17.895 μετοχές. Και πως να μην ψυλιάζεται το πόπολο, όταν βλέπει πως οι γάλλοι της Suez Environnement διεκδικούν την εξαγορά του 51% της ΕΥΑΘ. Οταν μάλιστα η γενική διευθύντρια του γαλλικού κολοσσού Νταιάν Ντ΄Αράς έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του κ. Μπόμπολα (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες ΄΄επίθεση φιλίας΄΄ σε Μαξίμου, φορείς της Θεσσαλονίκης που αντιδρούν αλλά και λοιπούς παράγοντες της συμπρωτεύουσας. Μεγάλο deal που με τη στήριξη του κ. Μπόμπολα πηγαίνει για κλείσιμο. Ο καθένας πράττει ότι νομίζει, πάντως ο λουμπινιάρης δεν δίνει ούτε...χαρτί χαμηλότερα των 6,82 ευρώ ( υψηλό από τις 25/1/2013) και το συζητάμε.

        AEGEAN-OA. Για τις εξελίξεις είχατε ενημερωθεί μία μέρα νωρίτερα απ΄ όλους, από Βρυξέλλες κατ΄ευθείαν σα να λέμε. Το χαρτί εκανε χθες 104.465 κομμάτια έως τα 5,05 ευρώ. Κεφαλαιοποίηση στα 360,6 εκατ. ευρώ και ευκαιρία για τον Θ. Βασιλάκη να φτιάξει λίγο την χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής. Μην ξεχνάμε την προσφορά των BC Partners προς τους μετόχους μειοψηφίας (πλευρά Λασκαρίδη) μία μέρα πριν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Μάιος του 2007 εάν δεν με απατά η μνήμη μου και το τότε τίμημα δεν ήταν αμελητέο.

         ΦΟΥΡΛΗΣ. Θα δοκιμάσει άραγε σήμερα ο Φουρλής να γράψει ΄΄νέο υψηλό΄΄ πάνω από το προχθεσινό των 1,58 ευρώ; ή θα συνεχιστεί το μάζεμα στα υψηλά. Με 178.954 μετοχές χθες. 

  
           MIG. Παίξιμο από τα παλιά χθες στο χαρτί. Μάζεμα από τα χαμηλά των 0,456 και συντονισμένες αγορές από τις 16.15 και μετά με θετικό κλείσιμο στα 0,49 ευρώ. Διάβασα προχθές και τον φίλο Πετράν στο bankingnews να αβαντάρει τη MIG, πως θα γράψει κέρδη όταν ανακάμψει η οικονομία και σκέφτηκα εδώ είμαστε. Για να το γράφει ο Πετράν έτσι θα είναι. Ωστόσο παρότι λουμπινιάρης ένα 10-15% ακόμη να πάρω και πάω για αλλού.

          JUMBO. Και άλλο πακέτο χθες, ένα των 58.800 στα 9,90 ευρώ με την αποτίμηση της Μπέλα στα 1,31 μπίλλιονς! Είδα κα ιτις δηλώσεις του Mr Jumbo, πως οι ΄΄...επιχειρηματίες απομυζούν τα κουφάρια των εταιριών τους και ψάχνουν «εύκολες» λύσεις στα κοινοτικά κονδύλια. Αλλά και για τα πυρά προς την κυβέρνηση για την απουσία μοντέλου ανάπτυξης΄΄.  Κάτι ετοιμάζεται στα Jumbo ή ιδέα μου είναι;   
          ΟΠΑΠ. Στα 9,18 ευρώ χθες η μετοχή με διόρθωση. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου τον Αύγουστο η συμμετοχή του Δημοσίου είχε πουληθεί κοντά στα 6,20 ευρώ. Εκτοτε το χαρτί έχει πάρει σχεδόν 50% , για σκεφτείτε το ωρέ! lobbystaράδες το Δημόσιο έχει διαφυγόντα σχεδόν 50% μέσα σε λιγότερο τρεις μήνες; Πολύ large τύποι αυτοί του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης. Και πολύ τυχεροί οι της Emma Delta, ο Τίγρης, οι Τσέχοι, που σε αυτό το διάστημα εβγαλαν υπεραξίες για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά τους. Και τα δύο ομολογιακά.
  Σαν να λέμε το (πρώην) αφεντικό ( το Δημόσιο ) τρελλάθηκε. Να υποθέσω, πως τα γατόνια οι νέοι ιδοκτήτες θα το έχουν ΄΄διπλώσει΄΄ το χαρτί τέτοια εποχή του χρόνου. Στα 2,93 μπίλλιονς η αποτίμηση του ομίλου, not bad.

     ....άντε και καλό βόλι!

o λουμπινιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: