Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAΡΑΔΕΣ!

με cookies για το espressάκι σας!

    ATTICA BANK. Διέσπασε χθες τα 0,26 ευρώ, που δίνουν αγοραστικό σήμα μετά από αρκετές συνεδριάσεις. Τα 0,282 ευρώ είναι μία πρώτη κοντινή αντίσταση αλλά στα 0,30-0,32 είναι το επίπεδο της α.μ.κ. Στήριξη στα 0,25 ενώ χαμηλότερα των 0,24 ευρώ έχουμε stop στο long. H Attica Bank ήταν η μόνη, που δεν χρειάστηκε κεφάλαια από το Μηχανισμό Στήριξης.
          
     EUROBANK. Κλειδί η τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Η τελευταία α.μ.κ έγινε από το Ταμείο στα 1,50 ευρώ χωρίς έκδοση warrants. Να συνεκτιμηθεί, πως είχαμε και τη μετατροπή ενός μεγάλου ομολογιακού σε μετοχές από ισχυρούς μετόχους, που επηρέασε κάθετα την τιμή με συνέπεια να έχουμε τους πρώην ομολογιούχους στην πλειονότητα τους πωλητές. Ομως κάποιος, κάποιοι μαζεύουν το χαρτί από κάτω. Πολύ σημαντική η αντίσταση στα 0,615 ευρώ. Κοντινή στήριξη στα 0,56 ευρώ.  Από το ΤΧΣ μας λένε, πως τιμή α.μ.κ θα πρέπει να περιμένουμε προς το τέλος του χρόνου. Θυμίζουν, πως καταληκτική ημερομηνία για την πώληση του 30-35% παραμένει η 31/3/2014.  

      ΓΕΚ/Τέρνα. Γερά χέρια στη μετοχή, από τις εταιρείες που θα διαδραματίσουν ρόλο στην ΄΄επόμενη ημέρα΄΄ η εισηγμένη. Χθες δοκίμασε το υψηλό των 2,80 ευρώ- από τις 24 Ιανουαρίου- έφτασε στα 2,79 και έκανε πίσω με κλείσιμο στα 2,68 ευρώ. Εγιναν 206.525 μετοχές.

      ΕΘΝΙΚΗ. Δύο μέρες τώρα παίζει με αφορμή την επικείμενη συμφωνία πώλησης της Πανγαίας. Από τα 3,12 της Παρασκευής, όπου μάζεψαν τα τελευταία οι insiders, έως τα 3,97 χθες για να κλείσει στα 3,95. Στο 4άρι περιμένουμε πωλήσεις από τους αγοραστές της 4 και 7/10. Στα 4,30 ευρώ όμως είναι το strike του warrant της ΕΤΕ.


      ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Στα 5,67 ευρώ χθες με γρήγορο βηματισμό. Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την υποχρέωση ή όχι της βελγικής Viohalco SA να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις έξη εταιρείες του ομίλου που είναι ήδη εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, αναμένονται αύριο Πέμπτη μετά και την ολοκλήρωση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που συνεδριάζει έχοντας αυτό ως κύριο θέμα.

      ΕΥΑΘ. Στα 6,21 με υψηλό ημέρας τα 6,30 ευρώ. Με 70.775 κομμάτια και κορυφή στα 6,82 ευρώ από τις 25/1.
Αυξημένες συναλλαγές τελευταία και κινήσεις, που παραπέμπουν σε Σαλονικιώτικο ΄΄παίξιμο΄΄ .
Δεν αληθεύει, πως ενδιαφέρεται ο κύριος Γιώργος των κατασκευών (ένας είναι). Μετά την δουλειά με την ΕΥΔΑΠ για τη Ψυτάλλεια λέγεται, πως έχει στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του. Και μια που ο λόγος για τον διαγωνισμό της Ψυτάλλειας

και το εσπευσμένον του κ. Βαρθολομαίου θα προχωρήσουν άραγε οι ΓΕΚ και Ιντρακάτ ένα-δύο δικαστικά βήματα παραπέρα ή μήπως όχι.
 
      QUIZάκιον. Δεδομένου, ότι το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα πνέει τα λοίσθια και επειδή οι Γερμανοί πιέζουν για γρήγορη εκκαθάριση του τοπίου ας ψαχνόμαστε για τον γερμανικό κολοσσό, που θα αναλάβει την υψηλή επιστασία ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού μας συστήματος. Το κυριότερο όμως με ποιούς εγχώριους παίκτες θα συνεργαστεί.

Κρατήστε ένα όνομα Munich Re ή Munchener Ruck επί το γερμανικότερο, αν προτιμάτε.

ο λουμπινιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: