Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤIΠΟΤΕ...

Είμαστε στο σημείο μηδέν ή μήπως το έχουμε ξεπεράσει πλέον ως κοινωνία.

      Διαβάζω το άρθρο του Γιώργου Μαλούχου (ΒΗΜΑ)

Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος βρίσκεται στα τάρταρα», γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, ο οποίος διαπιστώνει, ότι ΄΄ουδείς πιστεύει πλέον κανέναν, ότι κι αν πει, ότι κι αν κάνει: τα κυβερνητικά ψέμματα των τεσσάρων τελευταίων ετών υπήρξαν τόσο πολλά, τόσο συνεχή και τα αποτελέσματά τους τόσο επώδυνα, που, πλέον, ακόμα και οι όποιες αλήθειες που ίσως προέρχονται από το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούν να σταθούν»!

΄΄Νέα μέτρα δεν υπάρχουν. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ασφαλώς και υπάρχουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα λεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα που δεν είναι ούτε πρωτογενή ούτε πλεονάσματα, το ίδιο συμβαίνει με τη βιωσιμότητα του χρέους, το ίδιο συμβαίνει με το δημόσιο χρέος προς ιδιώτες, το ίδιο συμβαίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που εδώ και κάνα χρόνο θα έριχνε χρήματα στην οικονομία τα οποία δεν ήλθαν όμως ποτέ, το ίδιο συμβαίνει με τα μεγέθη της ύφεσης: ΟΛΑ είναι ένα ΨΕΜΑ...».

Συνεχίζει ο Γ. Μαλούχος ΄΄...όμως τα ψέματα τελειώσανε. Κι αυτό επειδή η πραγματικότητα είναι ζόφος και ούτε καλύπτεται πια κάτω απ' το χαλί ούτε μαζεύεται με τους γενικούς πολιτικούς εκβιασμούς όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές. Τώρα, όλα αυτά δεν μπορούν πια να πετύχουν τίποτα, όπως φυσικά κάθε άλλο παρά αποτελεσματικές μπορεί να είναι ξαφνικές προπαγανδιστικές επιχειρήσεις όπως η χθεσινή ξαφνική επιστράτευση του κινδύνου της τρομοκρατίας με υλικό που, άγνωστο γιατί, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τώρα στη δημοσιότητα. Εκείνοι που το σκέφτηκαν αυτό, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όχι μόνον δεν πείθουν κανέναν, αλλά πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο: σπέρνουν καχυποψία για όλα..


    Αυτά τα γράφει ο δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ- και όχι οπιασδήποτε αριστερής ή ΄΄αριστερής΄΄  φυλλάδας.

Εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα ευρήματα δημοσκόπησης, που διενήργησε η αμερικανική πρεσβεία και φρόντισε να διαρρεύσει σε ιστότοπο ΄΄δικού΄΄ της γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πρόσβαση στην πρεσβεία.

Βάσει αυτής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχτεί στο 23,5% , η ΝΔ έχει υποχωρήσει στο 17,5%, ενώ δίνει (και αυτή η δημοσκόπηση) τρίτη την ΧΑ με ένα 13,5%(!) , το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5,5%, τους ΑΝΕΛ στο 4,5%, οριακά στο 3% (!!) το (από) κόμμα του ΠΑΣΟΚ και με 2,8% εκτός Βουλής την ΔΗΜΑΡ.

  Η δημοσκόπηση διενεργήθη σε πανελλαδικό δείγμα 2.000 ερωτηθέντων με την διαδικασία της κάλπης (αυτό ενδεχομένως να εξηγεί το υψηλό ποσοστό της ΧΑ). 

Η εκτίμηση μας ως (παρά) στρατιωτικού συντάκτη είναι, πως είτε πρόκειται για μέσο ενίσχυσης της συσπείρωσης των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε για εργαλείο πίεσης του Αντ. Σαμαρά και έμμεσης προώθησης του Αλ. Τσίπρα.
εάν ακούσει κάποιος το πρωί τον Γ. Τράγκα (08.00-10.00 στον Real fm) και δεν τον γνωρίζει θα νομίσει, πως είναι επικεφαλής ισχυρής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και image maker του Αλέξη.

    - ο (παρά) στρατιωτικός.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: