Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΙΤΙΟ-ΕΝΟΧΟ ΤΟΥΣ ...

Tου “Αλιέως”
Όλο και πληθαίνουν τελευταία τα δημοσιεύματα, οι αναφορές στα ΄΄μουλωχτά΄΄ πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεθοδεύεται παραγραφή για τα ΄΄εγκλήματα΄΄ του Γ. Παπακωνσταντίνου.

   Θα πρόκειται- στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι...διαρροές- περί ΄΄βόμβας΄΄ στα σαθρά θεμέλια της συγκυβέρνησης. Και για εκτέλεση συμβολαίου, που θα έχει επιβληθεί ΑΝΩΘΕΝ στον Αντ. Σαμαρά.
     Θυμίζουμε 3-4 χρήσιμες λεπτομέρειες, που ίσως εξηγούν πολλά σε αυτή την συγκυρία (*)

Αναλυτικότερα ΄΄ στις 17 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γίνεται ΄΄πρώην τσάρος΄΄ της Οικονομίας και στον ανασχηματισμό, που ακολουθεί αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πολλοί τότε  θεώρησαν ότι πρόκειται για υποβάθμιση του Γ. Παπακωνσταντίνου. Αμ, δε....

    Στις 26  Ιουλίου του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν υπέγραφε με τίποτα η  προκάτοχός του Τ. Μπιρμπίλη) που κατέθεσε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» και αφορούσε  στη μεταλλευτική περιοχή των 317.000  στρεμμάτων της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της (με τη σύμβαση που υπογράφηκε με το ελληνικό δημόσιο τον Δεκέμβριο  του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή τον Ιανουάριο του 2004.

   Με το νόμο 3220/2004 ΦΕΚ 15Α / 28.1.2004, τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής περνούν στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ (European Goldfields και Ελλάκτωρ). Η νεοσύστατη τότε εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δίνει 11.000.000 ευρώ. Στο  ελληνικό δημόσιο; Οχι. Το τίμημα των 11.000.000 ευρώ δόθηκε στην TVX από το ελληνικό δημόσιο για την αγορά των δικαιωμάτων,  αφού η TVX ήταν η προκάτοχος εξόρυξης της περιοχής.


 Κατά συνέπεια το όφελος από την αγοραπωλησία για το  ελληνικό δημόσιο ήταν ελάχιστο, αν όχι μηδενικό!!!

Βέβαια κάποιος θα σκεφτεί. «δεν μπορεί, το δημόσιο θα κατοχύρωσε δικαιώματα επί του μεταλλεύματος όταν γίνει η  εξόρυξη.»

Και όμως λάθος. Στη σύμβαση ορίζεται ΡΗΤΑ  ότι το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ κατοχύρωσε δικαιώματα επί του εξορυσσομένου μεταλλεύματος.

Αν είναι δυνατόν, και κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

(*) από το συν αγωνιστικό olympia.gr- Το μέγα σκάνδαλο της ΄΄Ελληνικός Χρυσός΄΄ . Καθόλου άσχετο με τα πολιτικά τεκταινόμενα. 

  Αναρτήθηκε από την olympiada στις 11 Δεκεμβρίου του 2012.


  Επειδή ΟΛΑ έχουν την εξήγηση τους και όλα τα ΄΄εγκλήματα΄΄  (που έχουν γίνει σε αυτόν τον τόπο τα τελευταία χρόνια) έχουν τον ΥΠΑΙΤΙΟ-ΕΝΟΧΟ τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: