Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η OFF THE RECORD ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ …. ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

Tου “Αλιέως”
Tο ΤΧΣ διαψεύδει δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με δηλώσεις που αποδίδονται στη Διευθύνουσα Σύμβουλο Αναστασία Σακελλαρίου.

Λιτή αλλά με εμφανή την διάθεση να φανεί και κατηγορηματική η ανακοίνωση του Ταμείου για όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και φέρεται να έχουν ειπωθεί από την επικεφαλής του ΤΧΣ σε ομάδα στελεχών του συγκυβερνώντoς ΠΑΣΟΚ.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν εμφανίζει προβλήματα, δεν υφίσταται ζήτημα χαμηλής αποτίμησης των τραπεζών (άρα δεν τίθεται θέμα για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων ) ενώ έμμεσα ΄΄φωτογραφίζει΄΄ την Eurobank.

     Ο lobbystas δεν συνηθίζει να μένει στην επιφάνεια, να αρκείται στις ένθεν κακείθεν ανακοινώσεις ακόμη και διαψεύσεις. Για αυτό ψάχνοντας το λίγο περισσότερο ο lobbystas έμαθε, πως και η off the record ενημέρωση της Αναστασίας Σακκελαρίου έγινε και ακριβώς τα όσα αναφέρει η εφημερίδα ειπώθηκαν κατά γράμμα.

Η σιδηρά κυρία του ΤΧΣ- προφανώς για να αμβλύνει τις εντυπώσεις- επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι. Και μάλιστα γνωρίζοντας καλά, πως ο έλεγχος της Black Rock μπορεί να αναδείξει ΄΄τρύπα΄΄- ανάγκες έως 9 δις ευρώ για τις συστημικές τράπεζες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το περίφημο ΄΄μαξιλάρι΄΄ των 15 δις ευρώ στο οποίο αναφέρεται ο Γ. Στουρνάρας θα ΄΄ξεφουσκώσει΄΄ επικίνδυνα. Θα δείξει.

      Η off the record διαρροή και η έμμεση αναφορά στην Eurobank αναδεικνύει μία ουσιώδη λεπτομέρεια.


Οι άριστες σχέσεις Αναστ. Σακκελαρίου με τους Χρ. Μεγάλου (και Χ. Σιγανό) και λοιπούς είναι γνωστές.
Όπως επίσης η άνωθεν (Γ. Στουρνάρα) στήριξη που παρέχεται στην κ. Σακκελαρίου.

Ωστόσο όπως μας επισήμανε αιρετική πηγή & φίλος του lobbystas αναδεικνύεται η απόκλιση φιλοσοφίας (ίσως και συμφερόντων;) των διοικούντων την Eurobank, μεταξύ Χρ. Μεγάλου και Γ. Δαυίδ - Τ. Αράπογλου.

Κοντολογίς ο διευθύνων επιδιώκει την ΠΩΛΗΣΗ  της τράπεζας ( προφανώς για να την παρουσιάση ως επίτευγμα του)
ενώ το δίδυμο Γ. Δαυίδ- Τ. Αράπογλου ( οι δύο άνδρες διατηρούν άριστες σχέσεις) θέλει μέσω της συμμετοχής ξένων κεφαλαίων (διάθεση ισχυρού μειοψηφικού ποσοστού) να ΚΡΑΤΗΣΕΙ  την νέα Eurobank + νέο ΤΤ + νέα Proton Bank.

       Αυτά και εμμένουμε, εστιάζοντας στις τελευταίες λεπτομέρειες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: