Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ LOBBYSTAS.GR ; Ή ΕΙΣΑΙ «ΒΛΑΞ» ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ;

Σήμερα το directnews.gr μας αποκαλύπτει  πολυσέλιδο συμπληρωματικό υπόμνημα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, το οποίο κατέθεσε την Παρασκευή 6-9-2013, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη. Ζητά να θεωρηθούν ως «συνεργοί» του τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. 

Σε ένα σημείο του υπομνήματός του ο Λ. Λαυρεντιάδης κάνει ειδική μνεία σε 12 offshore εταιρείες, οι οποίες αναφέρονται στο παράρτημα του πορίσματος της ΤτΕ, ως θυγατρικές εταιρείες της Proton Bank Α.Ε, που κατείχαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως προκύπτει οι πέντε από αυτές (HADUS LIMITED, BRATZANO LTD, BEL-GLOBAL INC, NESFIELD SA και PORTE FINANCE LTD) δανειοδοτήθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, ως “εταιρείες ειδικού σκοπού” με 140 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εξανεμίστηκαν υπό μορφή ζημιών! Ωστόσο, μέχρι σήμερα ουδέποτε ερευνήθηκαν από την ανάκριση για τις «ύποπτες» ή «ασυνήθεις» συναλλαγές οι εμπλεκόμενοι των εταιρειών και του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς. «Ο έλεγχος των εν λόγω offshore εταιρειών αλλά και της Πειραιώς ως χρηματοδότριας τράπεζας», όπως υποστηρίζει ο Λ. Λαυρεντιάδης «θα αποδείξει την παράνομη διαδρομή του χρήματος από τα ταμεία της Τράπεζας στο παράνομο όφελος των αφανών εταίρων».

Το φετινό Φεβρουάριο το Lobbystas.gr σε ανάρτηση με τον τίτλο ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΠΕΠΟΝΗ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ» ΤΑ ΕΧΕΤΕ. ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΑΣ; απεκάλυπτε – ξεσκέπαζε την Hadus Limited Κύπρου και Bratzano Limited Κύπρου. 

Ουδείς, ούτε ο αξιότιμος εισαγγελέας, μπήκε στη διαδικασία να ψάξει τις αποκαλύψεις του Lobbystas.gr.

O μόνος που κάτι προσπαθεί να πει απ΄εξω απ΄εξω είναι ο Λαυρεντιάδης. Οχτώ μήνες μετά την αποκάλυψη μας. Διαβάστε προσεκτικά το ρεπορτάζ τότε και τι λέει στο υπόμνημα του παραπάνω, ο Λαυρεντιάδης. 

Βγαίνουν σίγουρα συμπεράσματα για την στρατηγική του Λαυρεντιάδη, εκτός και αν ο ίδιος είναι «βλάξ» περί της υποθέσεως που τον οδήγησε κατηγορούμενο και φυλακισμένο.

ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΠΕΠΟΝΗ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ» ΤΑ ΕΧΕΤΕ. ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΑΣ;            

 Τον Απρίλιο του 2012 το directnews.gr αποκαλύπτει επίσημο  έγγραφο του ΣΔΟΕ προς την τράπεζα Πειραιώς που ζητά με ημερομηνία 30/8/2010 την παροχή στοιχείων, όπως κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού, τον δανεισμό της τράπεζας και τυχών ρυθμίσεις αυτών των δανείων προς μια σειρά εταιριών που αναφέρονται στο έγγραφο. 

Μεταξύ τους υπάρχουν οι HADUS Limited Κύπρου και BRATZANO Limited Κύπρου. Η παραγγελία του αρμόδιου για τη δίωξη των οικονομικών εγκλημάτων εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη προς το ΣΔΟΕ αφορούσε 20 περίπου εγχώριες και offshore εταιρείες. Η συλλογή των στοιχείων για το πόρισμα ελέγχου της ΤΤΕ στην Proton Bank από το αρμόδιο κλιμάκιο έγινε έως και 31/3/2011. 

Τον Δεκέμβριο του 2010 τα νεοσύστατα υπεράκτια mutual funds Ausum 2010 Series Holdings, Auriflex Institutional Holdings και Trapezium Corporate Holdings συμμετείχαν με δάνεια που έλαβαν από την Proton στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Και οι τρεις εταιρίες είναι Holding. Τα δάνεια που δόθηκαν σε μια νύχτα από την Proton ύψους 81,4 εκ ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την ΑΜΚ, την κάλυψη των τόκων για τα επόμενα δυο χρόνια και για έξοδα και προμήθειες προς την Boukoleon Holdings L.t.d. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΤΤΕ έχουν διαπραχτεί σωρεία παραβιάσεων καθώς και ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος. Και όμως ουδείς εισαγγελέας ουδείς αρμόδιος δεν κούνησε το μικρό του δαχτυλάκι. Γιατί άραγε; Η δικαιοσύνη δεν μπήκε στο κόπο να βρει τα φυσικά και όχι νομικά πρόσωπα που απέκτησαν 69.000.000 μετοχές της Πειραιώς με παράνομο δάνειο από την Proton που το αποπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!! 

Τα mutual fund που απέκτησαν παράνομα σύμφωνα με το πόρισμα της ΤΤΕ, 68.983.569 νέες μετοχές της Πειραιώς, διέλυσαν και ενσωμάτωσαν τις παλιές μετοχές (28.743.154) που κατείχαν 12 άλλες off shore θυγατρικές τους. 

Μεταξύ αυτών είναι και οι Hadus Limited Κύπρου και Bratzano Limited Κύπρου που έχουμε ξεχωρίσει παραπάνω.  

Ενώ λοιπόν το ΣΔΟΕ με εντολή του κ. Πεπόνη ψάχνει την Hadus και Bratzano από 30/8/2010 για την σχέση τους με την Πειραιώς καθώς και την κίνηση των λογαριασμών τους αυτές συνεχίζουν την δραστηριότητα τους κανονικά «συμμετέχουν» στην ΑΜΚ της Πειραιώς και ταυτόχρονα εξαφανίζουν κάθε τι που συνδέει τα φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι των Offshore.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Lobbystas.gr η


HADUS LIMITED ιδρύθηκε 28 Νοεμβρίου, 2007 με αριθμό εταιρίας 213679. Ως αντικείμενο εμφανίζει «Γενικό εμπόριο και άλλα» και έδρα, Κωστάκη Παντελίδη 1, KOLOKASIDES BUILDING, 3ος όροφος, Τ.Κ. 1010, Λευκωσία, Κύπρος. Η BRATZANO LIMITED ιδρύθηκε 22 Νοεμβρίου, 2007 με αριθμό εταιρίας 212868, αντικείμενο «Γενικό εμπόριο και άλλα» και «στεγάζεται» στην ίδια διεύθυνση με την Hadus.


Την 1/1/2011 και οι δυο εταιρίες καταθέτουν τα δικαιολογητικά για να προβούν σε μεταβίβαση μετοχών. Με απλά ελληνικά αλλάζει χέρια η εταιρία. Λίγες μέρες αργότερα στις 19 του μηνός η Bratzano καταθέτει δικαιολογητικά για νέα μεταβίβαση μετοχών, για αλλαγή διεύθυνσης εγγεγραμμένου γραφείου και αλλαγή Αξιωματούχων (εκπροσώπων) και των στοιχείων τους. Η Hadus καταθέτει δικαιολογητικά για νέα μεταβίβαση μετοχών 24/1/2011


Αξιότιμε κ Πεπόνη τα τεκμήρια του «εγκλήματος» τα έχετε. Την δύναμη να ασκήσετε τα καθήκοντα σας;            Δεν υπάρχουν σχόλια: