Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ *LEBENSRAUM ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Tου “Αλιέως”
Ο lobbystas ενεργό κομμάτι αυτού του τόπου, της καθημερινότητας του προφανώς και παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου παλληκαριού.

  Περίμενε όμως να περάσουν 1-2    24ωρα να αμβλυνθεί λίγο το θυμικό, η ένταση των πρώτων ωρών, να παρακολουθήσει τις θέσεις, τοποθετήσεις όλων των ΄΄πιονιών΄΄ της σκακιέρας.

Από τον ΄΄βασιλιά΄΄ Σαμαρά, την ΄΄βασίλισσα΄΄ Τσίπρα, τον ΄΄τρελλό΄΄ Λαζαρίδη, τα ΄΄άλογα΄΄ της ΧΑ, τα ΜΜΕ, τα συγκροτήματα και τα συμφέροντα που κινούν τα νήματα πάνω και έξω από την σκακιέρα. Κριτές, παρατηρητές και κοινό.

Μέχρι και την προειδοποίηση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών Σβόμποντα περίμενε ο lobbystas για να αποκτήσει ευρύτερη θέαση.

    ΄΄Χτυπά΄΄ μεθοδικά τον τελευταίο καιρό το Μαξίμου και κατά Καμμένου και κατά ΧΑ, ενώ στην προχθεσινή Καθημερινή μας έκανε αίσθηση ένα ΄΄χειρουργικό άρθρο ΄΄ του Στέφανου Κασιμάτη. Υποθέτουμε, πως στο Μαξίμου, ο Λαζαρίδης και η ομάδα, γνωρίζουν ότι μετά την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεκολλήσει από το 28-29,5% και φαίνεται να αποκτά έναν ΄΄άέρα΄΄ 3-5 μονάδων.

Επιχειρείς να αποφλοιώσεις μέσω του συστήματος σου τον Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, ΄΄χτυπάς΄΄ τους δύο εκ δεξιών σου ( με τον Ψυχαρό-ΔΟΛ να δίνει δυσανάλογη προβολή στις ατυχείς δηλώσεις Καμμένου για...λυντσάρισμα) και σου σκάει      (;) το μαχαίρωμα στο Κερατσίνι.

Και αρχίζει το πανηγύρι. Ότι και εάν επαναπατρισθεί εκ δεξιών της ΝΔ κέρδος θα είναι για το Μαξίμου. Που έχει όμως να αντιμετωπίσει την εκ των έσω σφοδρή αντίθεση των Καραμανλικών.

Ο Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ τήρησε και κρατά μία στάση συστημική, αστική θα έλεγα που κατά γενική ομολογία ουδεμία σχέση έχει με την τυχοδιωκτική, υπερεπαναστατική που είχε τηρήσει τον Δεκέμβρη του ΄08. ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση η τωρινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ με την τότε. Άκουσα χθες βράδυ και τον Παπαδημούλη να συμφωνεί επικίνδυνα με την Μπακογιάννη (νομίζω στον ΣΚΑΙ) και είπα εδώ είμαστε.

   Από την άλλη οι ΄΄έξω΄΄ δεν χάνουν την αφορμή να δακτυλοδείξουν το ελληνικό failed state, ο Σβόμποντα είναι σαφής, από νωρίς σήμερα τα διαδραματιζόμενα στην Ελλάδα γίνονται πρώτο θέμα στους Financial Times, στις αναλύσεις του Stratfor στα διάφορα ΜΜΕ των κέντρων.

 Η Αθήνα στοχοποιείται σαν η σφηκοφωλιά των νεό-ναζί ( λες και τα ακροδεξιά, ξενοφοβικά, ή ανοιχτά ρατσιστικά κόμματα σε Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και αλλαχού στην ΄΄΄πολιτισμένη΄΄ Δύση δεν δίνουν αφορμές χειρότερες) γιατί εδώ είναι το πρόβλημα.


  Από την εποχή, που ο Γ. Παπανδρέου προθυμοποιήθηκε συναινώντας στις οδηγίες της Ουάσιγκτον να λειτουργήσει σαν απορρυθμιστής του ευρώ, της Ευρωζώνης, του τραπεζικού συστήματος η Αθήνα μένει εντός παιδιάς. Και για την αλλαγή ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή συμπράττοντας με τον άξονα  Τελ Αβιβ- Λευκωσίας και για τις ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή το λεγόμενο lebensraum των γερμανών.

   Και τώρα τι...;

      υπάρχει θέμα διενέργειας πρόωρων εκλογών και μέσα σε αυτό το κλίμα, που έχει πυροδοτηθεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες; Εκλογές θα γίνουν ή μέχρι το τέλος του χρόνου ή την άνοιξη του 2015 μας εκμυστηρεύθηκε προ ημερών - και πριν τα τελευταία γεγονότα - αιρετική πηγή. Ομολογώ, πως της δώσαμε την δέουσα προσοχή και πονηρευτήκαμε ακόμη περισσότερο

   Γιατί επιμένει ο Χρ. Λαζαρίδης στην θεωρία των ΄΄δύο άκρων΄΄ (Λαζαρίδης και Μπούρας, Μπούρας και Λαζαρίδης είναι οι μόνοι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που μπορούν να παράξουν πολιτική και σχεδιασμό, οι μόνοι λέμε. Και ο Στουρνάρας στα οικονομικά, ο οποίος όμως κάνει περισσότερο το δικό του παιχνίδι)
,
    Ωρίμασε αίφνης τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, ακούει όντως συγκροτημένους συμβούλους ο Τσίπρας και γιατί αναφέρεται από την αρχή σε σχέδιο αποσταθεροποίησης.


    Ο lobbystas είναι εδώ και παράλληλα με την μαρκέτα και το παρασκήνιο θα ήθελε την συνδρομή σας, την άποψη σας για τις εξελίξεις.

*ζωτικός χώρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Α μπα και αναλύσεις lobbystas?
αναλύσεις με παρεμβατική διάθεση.
Ανοίγεις την τράπουλα απ΄΄ ότι βλέπω Νίκο.
Προχώρα το.

Ανώνυμος είπε...

Σκευτεσαι με δυπολα , όταν αυτά διμιουργούνται από το συστημα για τον ελεγχο της μαζας.ολοι στο κολπο είναι.
Ο συριζα πρεπει να πέξει το ένα πόλο και η χα τον άλλο. Το πασοκ-νδ παπαγαλίζει συνεχώς ότι και ο συριζα είναι εκτός συνταγματικού τόξου σαν την χα. Ο πολίτης σιχαμένος τα «συνταγματικά» κομματα , θα στραφεί μεταξύ συριζα-χα. Με νικητή τον συριζα για την τελευταία μιρασιά.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου lobbystas...

Τα πράγματα είναι πιο απλά κατα την γνώμη μου. Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Ξέρεις, όπως και οι δανειστές βέβαια, οτι αυτό είναι ένα λογιστικό παιχνίδι,σαν αυτά που χρησιμοποιούσε ο μαέστρος Σημίτης ώστε να κρύψει το έλλειμα και να μπούμε τελικά στην ΟΝΕ.

Στο μεταξύ οι τράπεζες δεν μπορούν να ορθοποδήσουν και όχι μόνο αυτό αλλά μάλλον θα απαιτηθούν και άλλα χρήματα...

Αρα αυτές οι δύο υποθέσεις μας σπρώχνουν σε ύφεση και φυσικά συνέχεια στην διάλυση του κοινωνικού κράτους...

Πιστεύω οτι η ΝΔ προσπαθεί να τραβήξει τους απογοητευμένους δεξιούς ξανά πίσω..Αλλά πως θα το επιτύχει αυτό ενώ η ύφεση συνεχίζεται ?

Απο την στιγμή που οι Γερμανοί δεν θα αλλάξουν στάση απέναντι στην λιτότητα ας παρακολουθήσουμε τι θα γίνει με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και φυσικά την Ιταλία που δεν θέλει και καλώς πράττει να μαζέψει το χρεος...

Δυστυχώς το σύστημα όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια , ανάπτυξη μέσω πιστωτικής επέκτασης μας τελείωσε , οπότε και οι κοινωνίες-ανθρωποι θα οδηγούνται σε λύσεις εκτός του γνωστού συστήματος...

Το ερώτημα και για την Ελλάδα μα και για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αν και κατα πόσο αυτό θα γίνει ειρηνικά η με άλλον τρόπο...