Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ...























Ο Δασκαλόπουλος είναι πονηρός. Γιατί; Μα γιατί βγαίνει φόρα παρτίδα κάθε τρεις και λίγο και φιγουράρει σε γκαλερί με τα έργα τέχνης της συλλογής του. Το δείχνει. Το διατυμπανίζει. Κύριοι του ΣΔΟΕ ορίστε δεν κρύβομαι. Φανερά. Τα απέκτησα από χρήματα που κέρδισα ως επιχειρηματίας. Μόνο από τον έναν και μοναδικό Ανδρέα Βγενόπουλο εισέπραξα πάνω από 300 μύρια όταν του πούλησα την επιχείρηση μου. Οι τραπεζίτες όμως κάνουν την πάπια. Σου λέει είναι ιδιωτική συλλογή. Είναι προσωπική. Τον πούλο. Τελεία και παύλα. Και έχουν δίκιο. Τα απέκτησαν από τα κέρδη των επιχειρήσεων τους.


Κέρδη δισεκατομμυρίων από τα μερίσματα. Αυτά προήλθαν από χρηματοοικονομικά κέρδη (η μεγάλη ληστεία του 99) από προμήθειες στα ελληνικά ομόλογα (για αυτά μπήκε υποτίθεται η Ελλάδα στο μνημόνιο) προμήθειες από τα ληστρικά επιτόκια (συγκριτικά με την ευρωζώνη, με τους τραπεζίτες να ισχυρίζονται ότι ήταν υψηλά λόγο επισφαλειών τότε!). Τίμια αποκτήθηκαν τα κέρδη. Έτσι αγοράστηκαν και τα έργα τέχνης. Μόνο μια συλλογή ενός μισού - τραπεζίτη υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια σήμερα. Και καλά ρε Lobbysta εσύ που το ξέρεις; Από κοινό φίλο ενός εκ των τριών μεγαλυτέρων συλλεκτών στην Ελλάδα και οχι μόνον. Μάλιστα μου εξήγησε ότι χρειάζονται και κάποιες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για την συντήρηση τους (ειδικοί χώροι, ασφάλιστρα κ.τ.λ). Οκ. Που θέλεις να καταλήξεις; Να αναρωτιέμαι όταν ακούω και διαβάζω ότι οι άνθρωποι των τεχνών δεν λένε κουβέντα για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα εννοούν τους τραπεζίτες; Δεν ξέρω αλλά η αφέλεια μου ώρες, ώρες φτάνει σε σημείο βλακείας και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Καλό ξημέρωμα για τους βραδύνους, καλημέρα για τους πρωινούς. 

Α τώρα το θυμήθηκα. Θα σας πω άλλη μέρα το παρασκήνιο για τα έργα τέχνης της Ιονικής τράπεζας και όχι μόνο ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα έργα τέχνης που υπήρχαν στα κτήρια της Αγροτικής που βρίσκονται σήμερα? Τα μάζεψαν όλα ! Το ιστορικό κτήριο της Πανεπιστημίου 23 με τις υπέροχες τοιχογραφίες?