Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ. CASE STUDY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…( ΤΟΝΥ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ; ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ … )

Mόλις το 10% των επιχειρήσεων εστίασης έχει ζητήσει μέχρι χθες να προμηθευτεί το ειδικό σήμα πιστοποίησης της μείωσης του ΦΠΑ! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ οι αιτήσεις που έχουν γίνει από επαγγελματίες για να λάβουν το ειδικό σήμα με το οποίο πιστοποιείται η μείωση του ΦΠΑ στα καταστήματά τους, ανέρχονται σε περίπου 10.000, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 10% του συνόλου των επιχειρήσεων εστίασης στη χώρα. Χθες , πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, τα περισσότερα καταστήματα δεν είχαν αλλάξει τους τιμοκαταλόγους τους, ενώ πολλοί έμποροι υποστηρίζουν πως δεν θα μειώσουν τις τιμές, γιατί έχουν ήδη απορροφήσει τις αυξήσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς εκτιμά ότι μέσα στον Αύγουστο, οι επιχειρήσεις εστίασης που θα έχουν παραλάβει το σήμα θα φθάσουν και πιθανόν να ξεπεράσουν τις 30.000, ενώ στην συντριπτική τους πλειονότητα οι μειώσεις στους τιμοκαταλόγους από αυτούς που μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση είναι της τάξης του 5% που αποτελεί και την ελάχιστη μείωση βάσει της συμφωνίας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος


της συνομοσπονδίας δεν λείπουν και περιπτώσεις επιχειρήσεων οι νέοι τιμοκατάλογοι των οποίων υπερβαίνουν το ανώτατο ποσοστό, με μειώσεις από 10% έως και 30%. Χθες το πρωί το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, στον οποίο έθεσαν τα προβλήματα στην εφαρμογή της μείωσης στον ΦΠΑ εστίασης. Αυτό που ζητήθηκε ήταν να ισχύσει ενιαίος συντελεστής για κάθε προϊόν, χωρίς διαχωρισμούς, είτε πρόκειται για κατανάλωση εντός του καταστήματος, είτε για πακέτο delivery, γιατί αλλιώς θα δημιουργούνται διαρκώς προβλήματα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ορίζεται ότι μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% στην εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. Επίσης με ΦΠΑ 13% θα πωλούνται τα έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά στα σούπερ μάρκετ. Στο 13% μειώνεται ο ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά, έτοιμα ροφήματα, χυμοί και γενικά αναψυκτικά, εφόσον σερβίρονται. Στην περίπτωση που παραδίδονται στο σπίτι ή στο γραφείο σε πακέτο, τότε θεωρούνται παράδοση αγαθών και θα επιβάλλεται ΦΠΑ με συντελεστή 23%. Εξακολουθεί να εφαρμόζεται ΦΠΑ 23% και στην πώληση αναψυκτικών, χυμών στα σούπερ μάρκετ. Στην παράδοση φαγητών στο σπίτι θα ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13%. Τα αλκοολούχα ποτά, ανεξαρτήτως του τρόπου διάθεσής τους, παραμένουν στο 23%, ενώ τα ροφήματα και αναψυκτικά στο μίνι μπαρ των ξενοδοχείων θα φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 23%.


Πηγή: imerisia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νο1
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΑΜΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ;

Ο νυν Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος Στυλιανός αντικατέστησε τον Ιωάννη Διώτη στις 10-8-2012.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από την σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών:
Ο Στασινόπουλος Στυλιανός γεννήθηκε στα Αλώνια Μεσσηνίας το 1954. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .Επαγγελματικά είναι εφοριακός και εργάσθηκε για πολλά χρόνια σε εφορίες και στο Σ.Δ.Ο.Ε. (Εφορία Καλαμάτας, Μεσσήνης, Μελιγαλά, Α΄ Πειραιά και Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Καλαμάτας).
Υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του, το 1990 ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, εξελέγη δυο φορές Πρόεδρος του χωριού του με την καθολική ψήφο των συγχωριανών του, με τους Καποδιστριακούς Δήμους εξελέγη 2 φορές Δημοτικός Σύμβουλος Άριος και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Στυλιανός Στασινόπουλος υπήρξε «Παιδικός φίλος και άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά». Επίσης, όσοι τον γνωρίζουν επισημαίνουν ότι είναι «απολύτως καθαρός - δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτε για αυτόν». Στο ΣΔΟΕ οι συνεργάτες του τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο απλό, χαμηλών τόνων, εργατικό και συνεργάσιμο. «Από νωρίς το πρωί έρχεται στο γραφείο και μένει έως το βράδυ, όσο χρειαστεί», σημειώνουν.
Ο κ. Στασινόπουλος, προτού αναλάβει τα ηνία του ΣΔΟΕ, ήταν προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσήνης. Νωρίτερα εφοριακός υπάλληλος στη Μεσσηνία και τη διετία 2009-2010 υποδιευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα με τον Παναγιώτη Νίκα και, προτού αναλάβει ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ήταν πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δήμου, Διοκλής. Στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά τόσο στη ΝΔ όσο και στην Πολιτική Άνοιξη. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ φέρεται την φετινή χρονιά να έχει μετακινηθεί για υπηρεσιακούς λόγους, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, εκτός έδρας, 7 φορές από τις οποίες τις 5 έχει μεταβεί σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή καταγωγής του – τον Ν. Μεσσηνίας- ενώ τις υπόλοιπες δύο φορές για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους έχει μεταβεί μία φορά στην Καλαμάτα και μία φορά στην Πάτρα. Σε όλες τις μετακινήσεις του ο κ. Στασινόπουλος συνοδευόταν από το ίδιο πρόσωπο τον Ε.Π. υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ενώ όλες οι εγκρίσεις μετακινήσεις απογράφησαν εκ των υστέρων από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνη.


Δεν υπάρχει άλλος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για να την εκπροσωπεί στην εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα;
Είναι δυνατόν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ να ασχολείται με τα πανηγύρια που γίνονται στην Καλαμάτα, αντί να ασχολείται με τις διάφορες λίστες. Ο Διώτης τα ίδια έκανε;

Ανώνυμος είπε...

Νο2
Μετακινήσεις Στασινόπουλου στην περιοχή της Καλαμάτας το 2013 για διάφορες εκδηλώσεις:
1. Στον Δήμο Οιχαλίας του Ν. Μεσσηνίας(η έγκριση δόθηκε εκ των υστέρων στις 3-4-2013 από τον Υφυπουργό Γεώργιο Μαυραγάννη), για χρονικό διάστημα τριών (3) ημερών από 23/3/2013 έως και 25/3/2013 (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) στον εορτασμό της 192ης επετείου της εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων στο Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας. (ΑΔΑ: ΒΕΑΗΗ-396)
2. Στην Καλαμάτα(η έγκριση δόθηκε εκ των υστέρων στις 25-4-2013 από τον Υφυπουργό Γεώργιο Μαυραγάννη), για χρονικό διάστημα τριών (3) ημερών από 18/4/2013 έως και 20/4/2013 (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης (ΑΔΑ: ΒΕ54Η-Ν4Δ).
3. Στην Κορώνη του Ν. Μεσσηνίας (η έγκριση δόθηκε εκ των υστέρων στις 24-5-2013 από τον Υφυπουργό Γεώργιο Μαυραγάνη),για χρονικό διάστημα δύο (2) ημερών από 10/5/2013 έως και 11/5/2013(Παρασκευή, Σάββατο) για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στον Εορτασμό της Παναγίας της Ελεηστρίας Κορώνης. (ΑΔΑ: ΒΕΖΣΗ-6ΚΖ)
4. Στην Καλαμάτα στη θέση Βέργα Αλμυρού Καλαμάτας, (η έγκριση δόθηκε εκ των υστέρων στις 8-7-2013 από τον Υφυπουργό Γεώργιο Μαυραγάνη) για χρονικό διάστημα δύο (2) ημερών, από 21-06-2013 έως και 22-06-2013, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης στη Βέργα Αλμυρού Καλαμάτας. (ΑΔΑ: ΒΛΩ7Η-ΡΟΤ)
5. Στην Πύλο του Ν. Μεσσηνίας, (η έγκριση δόθηκε εκ των υστέρων στις 19-7-2013 από τον Υφυπουργό Γεώργιο Μαυραγάνη), για χρονικό διάστημα δύο (2) ημερών από 12/7/2013 έως και 13/7/2013 (Παρασκευή, Σάββατο) για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην παρουσίαση του Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (ΑΔΑ: ΒΛΩ7Η-ΓΛ4)


Μετακινήσεις Στασινόπουλου στην περιοχή της Πελοποννήσου το 2013 για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους:
1. Στην Πάτρα, την 1.3.2013 (ημέρα Παρασκευή , επιστροφή αυθημερόν) για υπηρεσιακούς λόγους για την επίσκεψη στο ΣΔΟΕ της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδος. (ΑΔΑ: ΒΕΔΔΗ-64Δ)
2. Στην Καλαμάτα, για χρονικό διάστημα δύο (2) ημερών από 1/6/2013 έως και 2/6/2013(Σάββατο, Κυριακή) προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια. (ΑΔΑ: ΒΕΖΣΗ-Υ3Ο).


Επιπλέον στοιχεία για τον κ. Στασινόπουλο:

1. Ο κ. Στασινόπουλος για την μετακίνηση στις 21-6-2013 φέρεται να ξόδεψε 39,13€ (ΑΔΑ: ΒΛ40Η-ΩΞΞ) και ο συνοδός του το ίδιο ποσό (ΑΔΑ: ΒΛ40Η-ΜΕΩ). Κατά την παραμονή του στις διάφορες επισκέψεις στην Καλαμάτα δεν φέρεται να έχει χρεώσει το Ελληνικό Δημόσιο με έξοδα διαμονής.
2. Ο Στασινόπουλος τουλάχιστον μέχρι της 8-6-2012 ήταν προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσήνης (ΑΔΑ: Β4ΘΕΗ-ΓΨΑ) οπότε και ενέκρινε την συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής εργασίας 22 υπαλλήλων στη Δ.Ο.Υ. Μεσσήνης.( έδωσε έγκριση για υπερωρίες στους υφισταμένους του και άλλες φορές;)
3. Σύμφωνα με την έγκριση πληρωμής (ΑΔΑ: Β4Γ2ΟΡΦ4-Ψ0Θ) στις 27-8-2012 της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.) Ο Στασινόπουλος φέρεται να έλαβε 1500.00€ για μισθοδοσία Προέδρου Ιουλίου-και 1ου δεκαπενθήμερο Αυγούστου. (Είχε δηλαδή και δεύτερο μισθό πέραν του εφοριακού;)