Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ALPHABANK ΓΙΑ ΤΟ MEGA ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ...

Tου “Αλιέως”  
 Η εταιρεία «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού καναλιού Mega Channel, η οποία πραγματοποιεί νέα αύξηση κεφαλαίου με μετρητά 15 εκατ. ευρώ, δεν κατάφερε να πετύχει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες που όφειλε βάσει δανειακής σύμβασης ομολογιακού δανείου 98 εκατ. ευρώ, το οποίο έλαβε από τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων στις αρχές του 2013

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο με στόχο να βρει χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει μεταξύ άλλων και στην αποπληρωμή μέρους των υψηλών δανείων (ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 124 εκατ. ευρώ με στοιχεία 31.3.2013 ).

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, η διοίκηση της «Τηλέτυπος» ενημέρωσε την Alpha Bank, ως διαχειρίστρια πληρωμών και εκπρόσωπο των ομολογιούχων, ότι ο όμιλος δεν θα τηρεί στις 30/6/2013 τα όρια κεφαλαιακής επάρκειας, ρευστότητας και κερδοφορίας, όπως οφείλει, και ζήτησε περίοδο χάριτος. Η μη τήρηση των όρων


δίνει το δικαίωμα στους ομολογιούχους να καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση και να κάνουν απαιτητό το δάνειο. Ωστόσο, οι ομολογιούχοι δεν προτίθενται να κάνουν κάτι τέτοιο.

Η Alpha Bank ενημέρωσε τους ομολογιούχους, οι οποίοι συναίνεσαν σε ΠΑΡΑΤΑΣΗ της αξιολόγησης της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας δίνοντάς της περιθώριο να βελτιώσει τους χρηματοικονομικούς δείκτες με την αύξηση κεφαλαίου που κάνει τώρα.

   ΕΥΘΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ALPHA BANK, ΣΤΟ ΤΧΣ, ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.


   ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ MEGA ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΕΠΡΕΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Π@Τ@ΝΑ ΑΛΛΟΙΘΩΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ