Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΚΑΙ Η NOMURA ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ...

H Nomura εκτιμά ότι ο Αύγουστος του 2014 αναμένεται να είναι ο πιο δύσκολος μήνας για τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι τότε θα έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, μετά την αποπληρωμή 18 δισ. ευρώ σε λήξεις ομολόγων. 

Επιπρόσθετα, ο ιαπωνικός οίκος προβλέπει ότι ο στόχος για έσοδα 2,3 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. 

Ως εκ τούτου, όταν θα ολοκληρωθεί η επόμενη αξιολόγηση της τρόικα που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2013, η Ελλάδα δεν θα ικανοποιεί τον κανόνα του ΔΝΤ για εξασφάλιση της χρηματοδότησης του προγράμματος τους επόμενους δώδεκα μήνες και το Ταμείο πιθανότατα θα ζητήσει περισσότερες εγγύησης από τις χώρες της ευρωζώνης. Η Nomura σημειώνει


ότι για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε τα σενάρια του ελληνικού τύπου για τη χρήση των κεφαλαίων που θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο, οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν θα δυσκολευτούν να εγκρίνουν τη χρήση των κεφαλαίων για το σκοπό αυτό, από τη στιγμή που έχουν ήδη εγκρίνει τα κεφαλαία αυτά τα εθνικά τους κοινοβούλια. Όσον αφορά την εκτίμηση πως το ποσό που θα “περισσέψει” από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ανέλθει στα 13 δισ. ευρώ, η Nomura επισημαίνει ότι τα νέα stress test που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του 2013 ενδέχεται να κατεβάσουν τον πήχη πιο χαμηλά, καθώς ενδέχεται να "προκύψουν" νέες κεφαλαιακές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: