Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ....

Tου “Αλιέως”
Ο IOBE αναθεώρησε προς το χειρότερο την πρόβλεψή του για την ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2013 και υπολογίζει ότι θα φτάσει το 4,8% έως 5% (η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν 4,6%) στηρίζοντας τις εκτιμήσεις του στο γεγονός ότι καταγράφεται σημαντική κάμψη των επενδύσεων, ενώ η αύξηση των εξαγωγών είναι τελικά μικρότερη από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

 Χειρότερη πρόβλεψη κάνει και για την ανεργία, την οποία υπολογίζει ότι θα διαμορφωθεί στο 27,8%, αντί για 27,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

    Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένουν συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος κατά 4,2%, που θα σηματοδοτήσει και τον έκτο χρόνο ύφεσης στη χώρα. Η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει, από την πλευρά της, ύφεση 4,6%.

     Όμως εκεί, που το ΙΟΒΕ στην κυριολεξία ΄΄ξεγυμνώνει΄΄  την ακολουθούμενη (άνωθεν) οικονομική (;) πολιτική (;;)
είναι με την αναφορά του- δήγμα πως η (όποια)  θετική προσαρμογή προέκυψε ΚΥΡΙΩΣ με


αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, ΙΔΙΩΣ για τους συνεπείς φορολογούμενους, και με ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ  μείωση των δημόσιων δαπανών. «Αντίθετα, με ΚΟΙΝΗ ευθύνη του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της τρόικας που εκπροσωπεί τους εταίρους και πιστωτές, οι δομικές μεταρρυθμίσεις δεν προωθήθηκαν συνολικά με τη συνέπεια και έμφαση που χρειάζονταν».
              
           



Δεν υπάρχουν σχόλια: