Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ;

Tου “Αλιέως”
Συμπτώσεις, πολλές και ΄΄πονηρές΄΄ συμπτώσεις, που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν από τους αιρετικούς & διορατικούς φίλους του lobbystas.

 Μάλιστα εις εξ΄αυτών εστίαζε στον περίεργο συγχρονισμό, της δημόσιας θέσης του Γ. Στουρνάρα- με τον υπουργό Οικονομικών να εκφράζει μέσω του Πρώτου Θέματος τον θαυμασμό του για τον γερμανό ομόλογο του και το σθένος του Β. Σόιμπλε, της επίσπευσης κατά 2-3 μήνες των τραπεζικών ελέγχων από την Black Rock, των σοβαρών προβλημάτων, που φέρεται να αντιμετωπίζει η μία από τις τρεις συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πρόσφατα, της επικείμενης επίσκεψης του Αντ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτων και των επαφών του με τον Μπ. Ομπάμα- την ώρα που οι ΗΠΑ κομίζουν μία διαφορετική πρόταση-λύση για τον ευρωπαϊκό νότο, το ελληνικό πρόβλημα, της ρευστής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή, της αναθεώρησης σχεδιασμών που αφορούν και την Ελλάδα 

Αφ΄ενός ο Γιάννης Στουρνάρας- ευφυής και γνώστης μεγάλου μέρους του ευρύτερου παιχνιδιού, άνθρωπος της Τρόικας και ειδήμων στα μάκρο - μόνο τυχαία δεν θα έκανε αυτές τις δηλώσεις θαυμασμού προς το πρόσωπο του γερμανού ομολόγου του. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας ξέρει κάτι παραπάνω και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι σε θέση να έχει αίσθηση των όσων προοιωνίζονται.

Για μετά τις γερμανικές εκλογές ή αργότερα δεν ξέρουμε. Όμως μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η επίσπευση των ελέγχων από την Black Rock. 

Ο αιρετικός & διορατικός φίλος του lobbystas σε άσχετο χρόνο, μας είχε προϊδεάσει πως αυτοί θα διενεργούνταν μάλλον Νοέμβριο του 2013. Η επίσπευση τους, ώστε τα αποτελέσματα να είναι γνωστά μετά τις εκλογές του Βερολίνου ενδεχομένως να μην είναι τυχαία. Η επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ, το μήνυμα των αμερικανών με αφορμή τον Β. Ρέστη ( μετά την επίσκεψη του Τζ. Λου στην Αθήνα), οι πιέσεις του ισραηλίτικου λόμπυ, η ενεργοποίηση του Μενέντεζ εν όψει των συναντήσεων του έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Είναι πολλές οι συμπτώσεις, πάρα πολλές και σε χρόνο ΄΄πονηρό΄΄.

        Αναμφίβολα ο Οκτώβριος-Νοέμβριος προοιωνίζονται ΄΄καυτοί΄΄ και ιστορικής σημασίας (και ) για τον τόπο μας.    


Δεν υπάρχουν σχόλια: