Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ... ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ !!!

Ανώνυμη εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ιδρύεται με ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις». 

Η εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) και αποκλειστικός της σκοπός, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θα είναι «η διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων απί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία της». 

Στην δικαιοδοσία της εταιρείας θα μπορούν να περιέλθουν και ακίνητα, που ανήκουν ή τελούν υπό διαχείριση άλλων Μητροπόλεων, μονών, της Αποστολικής Διακονίας κ.ά. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 300.000 ευρώ, την κάλυψη του οποίου θα αναλάβουν κατά 50% το Δημόσιο και 50% η Αριεπισκοπή Αθηνών. Τα έσοδα της εταιρείας θα αποδίδονται κατά το ποσοστό που τους αναλογεί, στο δημόσιο και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΛΟΜΠΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ ΤΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΩΝ ΤΟΥ ΡΕΙΖ ΕΦΕΝΤΗ,ΤΩΝ ΓΚΕΜΙΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ.
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.

ΚΑΝΕ ΡΕ ΣΥ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΑΝ ΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΑΥΛΑΜΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΕΙΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ, ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ?