Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

MILLION$ BU$$INE$ FLY BY NIGHT$ ....


ΠΕΛΑΤΑΚΟΣ ΤΗΣ EFG BANK ΤΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ ΛΑΤΣΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΣ (ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ) ΤΗΣ БАНК МОСКВЫ (BANK OF MOSCOW) ANDREY BORODIN ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ.

 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΒΕΤΟΥΣ,  ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ. 

ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΒΕΡΝΗΣ (ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ) Ή Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ «ΕΔΩΣΕ»  ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ  ΚΑΘ 'ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ISABELLE ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΝΗ; 

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΝΟ ΣΤΟ LOBBYSTAS.GR ..
 Το 2010 η Βέρνη κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων δέκα πόλεων του κόσμου για την καλύτερη ποιότητα  ζωής. Σε κάποιο πέρασμα μου, μου έδωσε την αίσθηση ότι σε αυτή τη πόλη σταματά να κυλά ο χρόνος. Την ίδια αίσθηση είχα βέβαια και στην Ελούντα. Αλλά ας σταματήσουμε τα ταξιδιωτικά και  πάμε να δούμε τα όσα συναρπαστικά συμβαίνουν εκεί.

Ο γενικός εισαγγελέας ερευνά τους λογαριασμούς του Andrey Borodin στην EFG Bank και εξετάσει το ενδεχόμενο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

Τον Απρίλιο του 2011 δικαστήριο της Μόσχας έκρινε ότι ο Μποροντίν παύεται από πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας, της πέμπτης σε μέγεθος στη ρωσική ομοσπονδία, επειδή η τράπεζα αυτή δάνεισε ποσά στη σύζυγο του τέως δημάρχου Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, την κυρία Ελένα Μπατούρινα.

    Μαζί με τον Μποροντίν, με την ίδια απόφαση παύθηκε ο αναπληρωτής του, Ντμίτρι Ακουλίνιν.

        Το ποσό των συνολικών δανείων προς την σύζυγο Λουζκόφ από την Τράπεζα της Μόσχας φθάνουν τα 320 εκατομμύρια ευρώ. Διοχετεύτηκαν στην κυρία Μπατούρινα μέσω εταιρείας της.
    Όταν μαθεύτηκε η ροή χρημάτων προς την Μπατούρινα, ο Μποροντίν πούλησε το μερίδιό του στην Τράπεζα της Μόσχας και «κατέφυγε» στο Λονδίνο.
    Το μερίδιο του Μποροντίν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, πουλήθηκε στον επιχειρηματία Βιτάλι Γιουσούφοφ, γιο του Ίγκορ Γιουσούφοφ, "ειδικού συμβούλου του Κρεμλίνου γιά θέματα ενεργειακής στρατηγικής".
    Φήμες ηθελαν την εξαγορά του μεριδίου Μποροντίν να έγινε μέσω δανεισμού της Τράπεζας της Μόσχας προς την εταιρεία του Βιτάλι Γιουσούφοφ.

    Τον ίδιο μήνα οι ρώσοι εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του   Μποροντίν και Ακούνιν. Ο Μποροντίν διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2011. Την είδηση της χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Μποροντίν από τη Βρετανία, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Καριτόνοφ, στο πρακτορείο RAPSI τον Μάρτιο του 2013. 

Το 2012 ο Μποροντίν κατετάγη 117ος στο  κατάλογο των πλουσιότερων Ρώσων του Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία 800 εκατ.δολάρια. Τον Αύγουστο του 2012, ξόδεψε 219 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ακίνητο στο Henley-on-Thames, το πιο ακριβό σπίτι στην Βρετανία, σύμφωνα με τους  Sunday Times.

Την ίδια στιγμή υπήρξαν κλυδωνισμοί σχετικά με την  απόφαση των κυπριακών Αρχών να άρουν το τραπεζικό απόρρητο λογαριασμών που ανήκουν σε ρωσικές εταιρείες. Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια». Υπό τον τίτλο «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Δίνουμε στη Μόσχα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών 59 ρωσικών εταιρειών - Στην Κύπρο αναζητά εκατομμύρια αντιπάλων του ο Πούτιν». «Τις εταιρείες που φέρονται να διαχειρίζονται οι Αντρέι Φριντρίκοβιτς Μποροντίν και Ντιμίτρι Ακουλίνιν, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Τράπεζας της Μόσχας. Οι δύο είναι στενοί πολιτικοί φίλοι του καθαιρεθέντος δημάρχου Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, μεγάλου αντιπάλου του Προέδρου Πούτιν. Το Κρεμλίνο κατηγορεί τους δύο πρώην τραπεζίτες που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία ότι μετέφεραν παράνομα 200 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς εταιρειών της Τράπεζας της Μόσχας στην Κύπρο».

Από το 2008 – 2011 σύμφωνα με το RIA Novosti, πάνω από 6,7 δισεκατομμύρια ρούβλια ($ 220 εκατομμύρια)
μεταφέρθηκαν από λογαριασμό της Τράπεζας της Μόσχας στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων εμπορικών εταιρειών τους που είναι «νηολογημένες» στην Κύπρο. Τον Οκτώβριο του 2012 η Ρωσική κυβέρνηση πάγωσε τα περιουσιακά του Borodin, πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια, σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο ...  to be continued


Μάγκες αύριο με το καλό η συνέχεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: