Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ;

Tου “Αλιέως”
Περίεργη κινητικότητα παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες στη μετοχική σύνθεση της Αεροπορίας Αιγαίου.

Συχνές-πυκνές ΄΄ανακοινώσεις συναλλαγών΄΄  από τον Θεόδωρο Βασιλάκη, βασικό μέτοχο- με 35,54% , της Αεροπορίας Αιγαίου, Aegean. Ωστόσο οι συναλλαγές είναι μικρές αφορούν σε λίγα κομμάτια και κάποιος γνώστης του παρασκηνίου θα υπέθετε, πως πραγματοποιούνται για να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.  Παράλληλα ΜΗ επιβεβαιωμένη πληροφορία - καλής πηγής όμως- κάνει λόγο για μετοχικές ανακατατάξεις και εξελίξεις, που σχετίζονται τόσο με την έρευνα της Κομισιόν ( για την συγχώνευση-απορρόφηση της Olympic Air) όσο με την στόχευση δύο εκ των βασικών μετόχων μειοψηφίας.

 Μετά μάλιστα το πακέτο των 400.000 (στα 3 ευρώ ) στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι πληροφορίες επανήλθαν. 

ΑΡΑΓΕ οι αδελφοί Λασκαρίδη αγοράζουν από τον Βασιλάκη. Εάν ναι πρόκειται για απλή ενίσχυση της ρευστότητας του δεύτερου από τους αδελφούς; Μήπως όμως οι αδελφοί Λασκαρίδη βλέπουν μακρύτερα και για λόγους, που δεν γνωρίζουμε (επί του παρόντος) ενισχύουν τις θέσεις τους; 

Θυμίζουμε πως οι Θανάσης και Παναγιώτης Λασκαρίδης έχουν από 9,48% ο καθένας (οι άλλοι μέτοχοι άνω του 5% είναι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος με 6,39% και με 5,40% ο Ιωάννης Παγίδας) .Οι αδελφοί Λασκαρίδη ήταν οι Ιδρυτές της Cronus Airlines (1994) μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, που η εταιρεία τους απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου από την Aegean του Θ. Βασιλάκη. Οι ίδιοι είχαν μία μεγάλη ευκαιρία να γράψουν τρελές- για τα δεδομένα των όσων ακολούθησαν- υπεραξίες εάν ο μεγαλομέτοχος της Aegean αποδεχόταν πρόταση εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού τον Μάιο του 2007, λίγο πριν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Η πρόταση από το επενδυτικό fund δεν έγινε αποδεκτή από τον Θ. Βασιλάκη με γνωστή την συνέχεια.


    Με την υπόθεση, πως παραμένει εκκρεμής η έγκριση από την Κομισιόν, πως οι αδελφοί έχουν ρευστότητα για να υποστηρίξουν αγορές και με την λογική ότι το ΄΄μικρόβιο΄΄ δεν έχει φύγει μέσα από τον Θανάση και Πάνο Λασκαρίδη θα έχουμε...αυτιά και...μάτια ορθάνοιχτα.    

     
Όσον αφορά στην απόφαση της Κομισιόν κατά γενική εκτίμηση περισσότερες είναι οι πιθανότητες απόρριψης του αιτήματος- πρότασης συγχώνευσης-απορρόφησης της Olympic Air κάτι που προφανώς γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους οι ίδιοι οι μέτοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: