Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ !!! ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΚΙΖΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ;

H αφγανική κυβέρνηση διέκοψε  τις διαπραγματεύσεις της για τη διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ουάσινγκτον για να εκφράσει την δυσαρέσκειά της μετά την ανακοίνωση της έναρξης απευθείας συνομιλιών μεταξύ των Αμερικανών και των ανταρτών Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

"Υπάρχει μια ανακολουθία μεταξύ αυτών που λέει η αμερικανική κυβέρνηση και αυτών που κάνει όσον αφορά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις", είπε ο Αϊμάλ Φάιζι.

Οι Ταλιμπάν άνοιξαν χθες πολιτικό γραφείο στη Ντόχα, ενώ η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την αποστολή αμερικανών αξιωματούχων στην πρωτεύουσα του Κατάρ, ένα ιστορικό γεγονός ύστερα από τουλάχιστον 11 χρόνια πολέμου.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του προέδρου Καρζάι, με τον οποίο οι Ταλιμπάν αρνούνται να έχουν συνομιλίες καθώς θεωρούν παράνομη τη φιλοδυτική κυβέρνησή του. Ο Καρζάι φοβάται ότι τίθεται στο περιθώριο με τις απευθείας συνομιλίες των Αμερικανών με τους Ταλιμπάν.
Ο πρόεδρος Καρζάι "διέκοψε σήμερα το πρωί τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη διμερή συμφωνία ασφαλείας", πρόσθεσε ο Φάιζι.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για να εκφράσει τη "δυσαρέσκεια του προέδρου για την ονομασία 'πολιτικό γραφείο του ισλαμικού εμιράτου του Αφγανιστάν' " που χρησιμοποιήθηκε για να ορίσει το πολιτκικό γραφείο των Ταλιμπάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
"Είμαστε αντίθετοι στην ονομασία αυτή του 'ισλαμικού εμιράτου του Αφγανιστάν' για τον απλό λόγο ότι μια τέτοια οντότητα δεν υπάρχει" και οι "Αμερικανοί γνώριζαν επακριβώς τη θέση του προέδρου" Καρζάι, πρόσθεσε.

"Το ισλαμικό εμιράτο του Αφγανιστάν" ήταν η ονομασία που είχαν δώσει οι Ταλιμπάν στο καθεστώς τους όταν είχαν την εξουσία στην Καμπούλ από το 1996 έως το 2001 και έκτοτε συνεχίζουν να ονομάζουν έτσι το κίνημά τους.
Η αναστολή της συμφωνίας αυτής, που αναμένεται να καθορίσει τους όρους της αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν μετά τη λήξη της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο τέλος του 2014, αποφασίστηκε κατά το "έκτακτο συμβούλιο" του αφγανού προέδρου με τους συμβούλους του και την αρμόδια επιτροπή εθνικής ασφαλείας", είπε ο Φάιζι.
Λίγες ώρες νωρίτερα, βορειοανατολικά της Καμπούλ, οι Ταλιμπάν σκότωσαν τέσσερις αμερικανούς στρατιώτες πραγματοποιώντας επίθεση στην αμερικανική στρατιωτική βάση της Μπαγκράμ, δείχνοντας ότι η αφγανική σύγκρουση συνεχίζεται παρά τις προχθεσινές ανακοινώσεις που έδωσαν ελπίδες για μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Κατάρ είπε ότι οι αντάρτες δεν προτίθενται να σταματήσουν τις επιθέσεις τους παρά τις μελλοντικές διπλωματικές επαφές. "Δεν υπάρχει εκεχειρία (με τις ΗΠΑ). Μας επιτίθενται και εμείς τούς επιτιθέμεθα", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Αμερικανός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας χθες την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ, μίλησε για την "αρχή μιας πολύ δύσκολης διαδρομής. Οι ΗΠΑ θα έχουν μια επίσημη συνάντηση, την πρώτη εδώ και χρόνια με τους Ταλιμπάν σε μερικές ημέρες στη Ντόχα".
Ο πρόεδρος Καρζάι ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο Κατάρ απεσταλμένους για την "έναρξη το συντομότερο δυνατόν συνομιλιών".

"Τίποτε δεν προβλέπεται επί του παρόντος, αλλά θα προγραμματιστεί σύμφωνα με τις περιστάσεις", είπε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Όποιος μπορέσει και καταλάβει την εξ. πολιτική της US κερδίζει.

Γρηγορα όμως εε γιατί σε λίγο θα την αλλάξουν πάλι κατά την Αιγυπτιακή...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΜΑ ΤΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ.
Ο ΚΑΡΖΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ.

Unknown είπε...

Από που είναι δοσίλογος ο Karzai ?