Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ;

Tου “Αλιέως”
΄΄Ασημικά΄΄ προς πώληση ξεσκονίζουν οι τράπεζες, είναι ο τίτλος ενός μικρού κομματιού που διάβασα νωρίτερα στην Ελευθεροτυπία. Και μου λύθηκαν οι απορίες, που είχα για τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του lobbystas το Σαββατο Κύριακο.

 Αναφέρεται λοιπόν, μεταξύ άλλων, πως αμέσως μετά τον Αστέρα Βουλιαγμένης το Hilton Αθηνών φέρεται να αποτελεί το ΄΄τουριστικό φιλέτο΄΄, που επιβουλεύονται ξένοι όμιλοι. 

Το Hilton Αθηνών ανήκει στην Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική της Alpha Bank, που όπως οι άλλες συστημικές τράπεζες εξαρτάται και κεφαλαιακά από το ΤΧΣ. Τους δανειστές, δηλαδή και όσα μεγαλοσυμφέροντα μπορεί να κρύβονται ή και εξυπηρετούνται από τους δανειστές. 

Διαβάζω και για τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις και σκέφτομαι, πως εάν μεγαλοσυμφέροντα ΄΄επιβουλεύονται΄΄ όντως το Hilton Αθηνών δεν θα μπορούσαν να ΄΄εκβιάσουν΄΄ την κατάλληλη στιγμή για το καύχημα του Γ. Κωστόπουλου (όπως αναφέρει και ο συνάδελφος Μ. Γελαντάλις). 

Όντως οι συστημικές τράπεζες είναι υποχρεωμένες στα business plans που θα υποβάλλουν μέσα στο καλοκαίρι στους δανειστές να αναφέρουν αναλυτικά ποιές μη τραπεζικές δραστηριότητες, πάγια κ.λ.π θα πρέπει να βγάλουν στο σφυρί. Τόσο απλά.

Εάν μάλιστα είναι ακριβές το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας τι μπορεί να σημαίνει η αναφορά για εκ νέου επίσκεψη ολιγομελούς ομάδας ισραηλινών αλλά και η παρουσία Ρώσων και Αμερικανών στην περιοχή (και τις ακρογιαλιές ) της πρωτεύουσας.


Είτε ακριβές είτε όχι το θέμα αμφιβάλλει κανείς πως οι ξένοι έχουν ΄΄ στοχεύσει΄΄ συγκεκριμένα ξενοδοχεία, μονάδες  και πως εάν το επιδιώξουν σφόδρα θα μπορούσαν να το επιτύχουν.

Και μπορεί ο Γ. Κωστόπουλος να είχε πει το 2006 πως ένα τέτοιο ιστορικό ξενοδοχείο- όπως το Hilton Αθηνών- δύσκολα πωλείται αλλά άλλες εποχές τότε και άλλες τώρα.

  Διαφωνείτε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: