Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ……. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ «ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» ...

Tου “Αλιέως”
Τι γίνεται κύριοι της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου με το...άλογο της Eurobank.

Σαν...αφιονισμένο καλπάζει στο ταμπλό γράφοντας πλέον τριψήφια απόδοση σε διάστημα εβδομάδας.

Να οφείλεται στο, ότι λόγω της περιορισμένης  διασποράς αξιοποιείται από ΄΄κάποιους΄΄; Free float ελάχιστα πάνω από το καθοριστικό όριο του 15%, που αυτόματα θα έθετε τη μετοχή, την τράπεζα στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών, περιορισμένης διασποράς, μάλλον τυχαίο.

   Προς τι όμως ο καλπασμός αφού όπως μας εξηγούσε πολύ καλά ενημερωμένη πηγή από τη στιγμή που η Eurobank θα περάσει στο ΤΧΣ η όποια αξία των μετοχών ΄΄ακυρώνεται΄΄ ή μήπως κάνουμε λάθος; 

Τύποις η τράπεζα είναι ιδιωτική και από την στιγμή, που θα περιέλθει στον έλεγχο του Ταμείου θα είναι κρατική, με δυνατότητα διορισμού διοίκησης από τον βασικό μέτοχο, δλδ το ΤΧΣ, τους δανειστές επί της ουσίας τους φορολογούμενους. 

Πως διορίστηκε διοίκηση (Χ. Σιγανός) στο νέο ΤΤ, πως εξωθήθηκε σε παραίτηση ο Μιλτ. Δαμανάκης από την Probank για να αναλάβει Επίτροπος το παλαιό στέλεχος της Εθνικής. 

Για να έχουμε καλό ερώτημα στην Eurobank θα μείνει ως έχει η διοίκηση των Νανοπουλο-Καραμουζαίων ανέγγιχτη, σαν να μην έχει ευθύνες που η τράπεζα βρέθηκε στην ΄΄αδύνατη΄΄ θέση να καλύψει έστω αυτά τα 440 ψωροεκατομμύρια ευρώ. Και αφού βεβαίως το σύστημα είχε κάνει την χάρη στον κ. Λάτση να αποχωρήσει με ελαφρά πηδηματάκια πέρυσι το καλοκαίρι γλυτώνοντας μάλιστα περί τα 2,2 δις ευρώ όπως κατ΄επανάληψη έχει αναφέρει ο lobbystas.gr. 

Και γιατί άραγε αυτή η σπουδή από σύμπαν το σύστημα (από την ΤτΕ, τους δανειστές μέχρι τα ΄΄μπουκωμένα΄΄ ΜΜΕ) πως η Eurobank για ελάχιστο θα μείνει υπό το ΤΧΣ, αφού δια της εισφοράς του ΤΤ θα αποκτήσει θετική καθαρή θέση και από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα ξαναγίνει ιδιωτική.

    Ποιός ο ρόλος αυτού του ελεύθερου 15,5% που διευκολύνει τον φρενήρη καλπασμό της μετοχής, συνιστά ή όχι κερδοσκοπία, γνωρίζουν οι insiders  κάτι παραπάνω από το πόπολο ή ιδέα μας είναι.

 Ασχολούνται άραγε καθόλου εκεί στη Κολοκοτρώνη και στην Λεωφ. Αθηνών με την περίπτωση της Eurobank, που βγάζει μάτια ή συνεχίζουν τον ΄΄ύπνο του δικαίου΄
΄.
Αλήθεια με τον διορισμένο επίτροπο-ελεγκτή Grant Thornton από την αλήστου μνήμης εποχή του...deal με την Εθνική υπάρχει κάποια εξέλιξη. Η Grant Thornton είχε διοριστεί, εάν θυμόμαστε καλά, Επίτροπος στο υπό συγχώνευση σχήμα Εθνικής- Eurobank το οποίο δεν υφίσταται εδώ και ένα μήνα. Εκτός εάν ξέρει κάτι παραπάνω ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος επέμενε σθεναρώς τότε για αναστολή και όχι ακύρωση της συμφωνίας. Ωστόσο  υφίσταται θέμα


  Επιτρόπου στην Eurobank ή έχει περιοριστεί πλέον μόνον στην Εθνική. Εμείς ρωτάμε όσο συχνότερα μπορούμε, το ψάχνουμε από εδώ το ψάχνουμε από εκεί και κανείς δεν ομιλεί.

Στόματα ερμητικά κλειστά. Έξοχα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: