Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ...


Στο ιστορικό χαμηλό 0,50% το επιτόκιο της ΕΚΤ. Ο Ντράγκι «αναγκασμένος» εκ των πραγμάτων, από τις συνθήκες τις αγοράς, θέλει πάση θυσία να «αναστήσει» τα λιμνάζοντα δις που παρκάρονται στην ΕΚΤ και που πλέον δεν μπορούν να συντηρούνται με αρνητικά επιτόκια επί της ουσίας. 

Το παράδοξο και τραγικό για την Ελλάδα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της λόγο μνημονίου. Φανταστείτε ότι θα μπορούσε να το γυρίσει σε μια νύχτα χωρίς να ανοίξει μύτη.

Ωστόσο η είδηση δεν είναι εκεί αλλά στο ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ΕΕ έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με «ευρωπαϊκούς θεσμούς για πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν μία λειτουργική αγορά για τιτλοποιημένα ομόλογα που θα έχουν ως ενέχυρο δάνεια σε μη τραπεζικές επιχειρήσεις».

Η μεγάλη πρόκληση ή η νέα μεγάλη φούσκα;

 Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο στην πράξη δημιουργεί συνθήκες για τεράστια άνοδο σε μετοχές και τα συγκεκριμένα ομόλογα. Θεωρό κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κρύβει σκελετούς δις η συγκεκριμένη αγορά και προφανώς τρέχουν να την κουμαντάρουν για να μην τους σκάσει μέσα στην καρδιά της ύφεσης.

 Υποπτεύομαι δε καθόλου τυχαία την αποχώρηση εταιριών από ελληνικού εδάφους όπως και την


μεταφορά Λάτση από πολύ νωρίς στο Λουξεμβούργο γιατί απλά αν υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο της ΕΚΤ οι παίχτες θα γυρίσουν τα δις των δανείων τους σε δις κερδών σβήνοντας τα και φορτώνοντας τα στην αγορά. 

Μεγάλα κόλπα για μεγάλα παιδιά πάντα για την σωτηρία της μεγάλης τσέπης των λίγων και εκλεκτών...           

Δεν υπάρχουν σχόλια: