Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...

Tου “Αλιέως”
Σαμπάνιες άνοιγαν προχθές το βράδυ στο Κολωνάκι και την Εκάλη, γνωστοί και εξαιρετέοι, ( ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε *) την ίδια ώρα που στα κεντρικά της πλατείας Κοτζιά περιέφεραν- πρώιμα- τον...επιτάφιο.

Πολλές χαρές είναι αλήθεια στα επιτελεία  1-2 στρατοπέδων και τηλεφωνήματα πανηγυρικά από ανθρώπους, που καλό είναι να μην εκτίθενται και τόσο φανερά. Γιατί, όπως λένε στον τόπο μας...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Και ενώ ο Lobbystas.gr ετοιμάζεται από τώρα για τα ψάρια, που θα κεράσει το καλοκαίρι τον Κυρ

Δεσμεύομαι, πως ως....Αλιεύς θα βάλω τα δυνατά μου.

Ομως θα σταθώ σε κάτι, που  είπε ο Τάσος Γιαννίτσης στην εκπομπή της Ελλης ΣΤΑΗ (ματάρες μου...) χθες το βράδυ. (**). Είπε λοιπόν ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος  ο οποίος έχει τις άκριες και τις προσβάσεις για να ξέρει αυτά που γνωρίζουν οι λίγοι, πως σε αυτή την φάση το χρηματοπιστωτικό σύστημα αντέχει.

Ωστόσο, εάν σε επόμενη φάση, χρειαστεί που είναι και πολύ πιθανόν νέος έλεγχος (αλά Black Rock) των τραπεζών (αυτών που προσώρας διασώζονται) και δεν υπάρχουν (από τους δανειστές, το ΤΧΣ) τα απαραίτητα κεφάλαια μόνο με έναν τρόπο θα μπορούσαν να εξευρεθούν. Με ΚΟΥΡΕΜΑ καταθέσεων, μάλιστα. Σημείωσε δε, ο κ. Γιαννίτσης, πως ένα τέτοιο ισχυρό ενδεχόμενο δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί σε εύθετο χρόνο (σ.σ. αρχές του 2014, μέσα της επόμενης χρονιάς ίσως).

Κατά συνέπεια οι προχθεσινοβραδυνοί πανηγυρίζοντες ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα επερχόμενα. Και πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.


(*) μικρό χωριό είναι η αγορά μας, λίγο ως πολύ γνωρίζόμαστε μεταξύ μας. Και συνήθως οι...καλοθελητές βρίσκονται την σωστή ώρα στο κατάλληλο μέρος.
(**) βρε τα ίδια, που άκουσα από τον Τάσο Γιαννίτση χθες το βράδυ στην ΝΕΤ τα είχα ακούσει και από έναν πολύ φίλο νωρίτερα το μεσημέρι. Κοίτα σύμπτωση σκέφτηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: