Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΩΣΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ...

Tου “Αλιέως”
Τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων προτείνει με σχετική του εισήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο διεύρυνσης των επενδυτικών επιλογών, αλλά και ως μέρος της εκστρατείας που εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει ξεκινήσει το Χ.Α., για την προώθηση καινοτόμων επιχειρήσεων της αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, ως πρώτο προϊόν επί του οποίου θα διαπραγματεύονται συμβόλαια στη συγκεκριμένη αγορά έχει επιλεγεί το ελαιόλαδο. Σε δεύτερη φάση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα.

   Τουλάχιστον ΔΕΝ χάνετε το χιούμορ σας εσείς εκεί στην Λεωφ. Αθηνών και στο Χρηματιστήριο.
Άκου εκεί Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων, πως σου ήρθε βρε Σωκράτη αυτή η φαεινή ιδέα.

 Να υποθέσω, πως όλα στην υφιστάμενη αγορά, στο ΧΑ λειτουργούν ρολόι, διενεργούνται έλεγχοι, τα συστήματα δουλεύουν στην εντέλεια και είπατε μια που το χρηματιστήριο μας τα έχει όλα, complet που λένε δεν κάνουμε και καμία ....να περνάει η ώρα. Να λέμε, πως κάτι κάνουμε βρε αδελφέ μου, με καταλαβαίνεις Σωκράτη, έτσι ;

    Και πρώτο προϊόν προτείνετε το λαδάκι μια χαρά σκέψη το...εθνικό υγρό μας, όλα τα λιπαίνει, όλα τα λαδώνει σε αυτή την χώρα. Δηλαδή βρε  Σωκράτη σε κανά δύο τέρμινα θα μπορώ να παίζω ΣΜΕ ΕΛΑΙΣ και να hedgeάρω με Coca Coles. Το short στο ελαιόλαδο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ θα έχει κάλυψη, τι μου λες.

Α και αναφέροντας Coca Coles τι έγινε χθες ρε παιδιά, χάθηκαν οι...φιάλες, ψαχνόταν η μαρκέτα με την εκπωμάτιση της Coca Cola στο 19% και τον ΓΔ στις 1.000.

  Μια χαρά είχατε προετοιμαστεί απ΄΄΄οτι κατάλαβα, όλα στην εντέλεια.

Το ΧΑ προτείνει την δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων, χα!χα!χα! το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις Σωκράτη.

  Πάντως η ιδέα σου μου έφερε στη θύμηση μία άλλη έκλαμπρη ιδέα προκατόχου σου, του Σπύρου Καπράλου (*) που ήθελε να λειτουργήσει Χρηματιστήριο ναυτιλιακών εταιρειών, να εισάγει την διπλή- τριπλή διαπραγμάτευση μετοχών εταιρειών εφοπλισταράδων της ποντοπόρου και στο ΧΑ.

  Τι θυμήθηκα βρε ο αθεόφοβος, μέρες που είναι.


(*) Σπύρο μου, μου έχουν μεταφέρει δύο φορές πως σε έχουν δει με τον Αλέξιο να τα λέτε σε πολύ καλό κλίμα. Ε όλο και κάτι θα έχετε να θυμηθείτε και εσείς τόσα μεγαλεία βίωσε η αγορά επί των ημερών σας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: