Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...

Tου “Αλιέως”
Εδώ έχει καταρρεύσει η χώρα, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία θυμίζουν... υποσαχάριο σκηνικό και το εγχώριο Συστηματάκι καμώνεται, πως δεν έχει συμβεί  το παραμικρό.


   Τραπεζίτες ακκίζονται για το αν θα γίνει ή όχι το deal Εθνικής-Eurobank μην τυχών και χάσουν κάποιοι χρυσοκάνθαροι θέσεις, παχυλές αμοιβές και προνόμια. Συμμέτοχοι της κρίσης επιστρέφουν με distress funds (!), κάθε λογής συμφέροντα συνεχίζουν να διορίζουν ανθρώπους τους σε θέσεις κλειδιά, η επιτροπεία των τραπεζών καταντά ανέκδοτο, στην αγορά ψάχνουν την επικεφαλής του ΤΧΣ.

   Με άλλα λόγια χαμός.

   Και όμως ενώ στην Κύπρο αρχίζουν να ΄΄ανοίγουν΄΄και θα ΄΄ανοίξουν΄΄κεφάλαια, θα μπουν κάποιοι στη ΄΄στενή΄΄ στο Ελλαδιστάν, στον τόπο των μακαρίως κοιμωμένων, ΟΥΔΕΝ τρέχει.

Τα συστημικά ΜΜΕ διαγκωνίζονται για το αν θα γίνει ή όχι η συγχώνευση ΕΤΕ- Eurobank ( ωρέ χρυσοπληρωμένες θεσούλες που έχουν να χαθούν έτσι και γίνει τελικά), ο Απόστολος επιστρέφει με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο (συζητάει λένε οι...ψιττακοι με την IBG την πρώην του Ανδρέα, που πέρασε στην Laiki και μένει ΄΄ορφανή΄΄μετά την απορρόφηση από την Πειραιώς) λες και δεν ήταν εκ των προνομιακών συζητητών του ΓΑΠ (κάθε τρεις και λίγο μπαινόβγαινε στο Μαξίμου), ο Νικόλας έχει εξαφανισθεί (ή μήπως από το παρασκήνιο παρακαλάει να μην γίνει το  deal), η KPMG έχει διοριστεί επίτροπος στην Πειραιώς (εδώ γελάνε...), η Grant Thornton στην Εθνική (εδώ ξαναγελάνε...) τα pay rolls αγωνιούν για το ΄μέλλον τους, τα ΜΜΕ εξακολουθούν να...αφωνούν.

   Ηλίθιε Ελληνα ως πότε....; λέγαμε τελευταία. Αλλά και για τις καταγγελίες της Ζωηρού, ούτε άχνα, για τις ελεγκτικές αρχές τσιμουδιά. Μέχρι το MEGA συνεχίζει να δανειοδοτείται κανονικά
από τις τράπεζες.

    Και όμως μέσα σε αυτό το σηπόμενο περιβάλλον υπάρχουν  εξαιρέσεις.

Στα Μυστήρια των Τραπεζών αναφερόταν την Κυριακή η Ελευθεροτυπία (εξαιρετική η δουλειά του Χρ. Ιωάννου) με ρεπορτάζ ΄΄φωτιά΄΄για...ξεχασμένες εκθέσεις της ΤτΕ, για...σημεία και...τέρατα.
Δικαιολογημένα η εφημερίδα, που πλήρωσε την κόντρα της με το σύστημα Ευ. Βενιζέλου, τις αποκαλύψεις (της αείμνηστης Αριστέας) για Λαυρεντιάδη, Proton Bank και Πειραιώς επιμένει σε αυτό, που ξέρει καλά να κάνει. Να αποκαλύπτει.
     Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» παρουσίασε λοιπόν το πόρισμα ελέγχου που είχαν κάνει οι δύο εποπτικές αρχές, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2009 για δανειοδοτήσεις του ομίλου Μαρφίν-Εγνατία σε διάφορες εταιρείες. Το πόρισμα είχε παραγγελθεί από

τη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την εξεταστική επιτροπή για τη Μονή Βατοπεδίου, στην οποία είχαν δοθεί δάνεια από τον όμιλο Μαρφίν-Εγνατία. Εχει δοθεί στις δικαστικές αρχές, οι οποίες -όπως έχει δηλώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος- δεν έχουν βρει κάτι το μεμπτό σε αυτές τις δανειοδοτήσεις. Το ότι πιθανώς κάποια δάνεια δεν εξυπηρετούνται οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επιδείνωση των συνθηκών στην οικονομία και στις αγορές.
 
    Με τις υγείες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: