Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ...

Του Νίκου Πάσχου
Ο Ρώσος τρέχει σαν τον αείμνηστο Βέγγο. Δεν προλαβαίνει να γυρίσει από την Αθήνα στη Μόσχα άντε πάλι πίσω. 
Κολιάτσου Παγκράτι ! 
Αφού είδε τον Αντώνη που τον έσπρωξε στην αγκαλιά του ο Χρύσανθος, γύρισε πίσω, αλλά ξεχάστηκε και ντράπηκε που δεν είδε τον Χατζηδάκη και τον Εμίρη και πριν προλάβει να εφοδιαστεί το αεροπλάνο ξαναγύρισε. 

Ούτε πουκάμισο δεν πρόλαβε να αλλάξει. Μάλιστα το έγκριτο skai.gr του κ Αλαφούζου μας πληροφορεί ότι «Διαφαίνονται προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – Gazprom» και ότι «Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη, δε συζητήθηκαν τραπεζικά ζητήματα ή θέματα που αφορούν στην εξαγορά του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων, καθώς, όπως επισημάνθηκε, ο κ. Μίλερ εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο ενεργειακή εταιρεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα σοβαρή η συζήτηση».

Κοίτα να δεις ρε μάγκα μου. Ήταν λέει ιδιαίτερα σοβαρή η συζήτηση. Έλα. Τόσο σοβαρή ε; Την προηγούμενη εβδομάδα που είδε τον Αντώνη δεν υπήρξαν σοβαρά θέματα να τα κουβεντιάζει με τον Χατζηδάκη και τον Εμίρη; Μήπως ρε Αντώνη του ψιθύρισες κάτι στο αυτί του Ρώσου για να το ακούσει ο Πούτιν; Δεν λυπάσαι τον Μίλερ πάνω κάτω;

 Η υπόθεση όμως μπλέκει και άλλο. 

Συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με συγκεκριμένα συμφέροντα μετέδωσε ότι ο Ρώσος τραβάει ζόρια με την εγγυητική στον διαγωνισμό γιατί  «Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμόυ, αν η προσφορά δεν γίνει δεκτή, η εγγυητική εκπίπτει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Αλλά και αν γίνει δεκτή και απορριφθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε., πάλι η εγγυητική εκπίπτει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό το τελευταίο ζητά η ρωσική πλευρά να αλλάξει για να διασφαλίσει τουλάχιστον τα χρήματα της εγγυητικής στην περίπτωση που η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. μπλοκάρει την μεταβίβαση της ΔΕΠΑ στην Gazprom».

Τι είπες τώρα; Και αυτό το πήραν χαμπάρι τώρα ξαφνικά οι Ρώσοι ε; Να απολυθεί ο μεταφραστής άμεσα. Το κολόπαιδο ούτε μια μετάφραση με τους όρους του διαγωνισμού δεν μπορεί να κάνει και να πάνω κάτω ο Μίλερ.

Αλλά από την άλλη ρε συ μπας και είναι έτσι; Θα το εξήγησε στον Εμίρη και αυτός σίγουρα το κατάλαβε.

Ο διαγωνισμός είναι διαφανείς. Αν υπάρχει τόσο σοβαρό θέμα όμως σίγουρα ο Εμίρης μπορεί να αλλάξει, ίσως κάποιους όρους στον διαγωνισμό ή να δώσει μια παράταση βρε αδελφέ. Τώρα που ο Ρώσος έμαθε το δρόμο πετάγετε. Δυο τσιγάρα δρόμο με το LearJeat.


Υ.Γ 1. Την πολύ καλημέρα μου στο Μαξίμου...

Υ.Γ 2. Newsmoney.gr: “Οκτώ ημέρες μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρώσος ήρθε ξανά στη χώρα μας κάνοντας στάση μόνο στο Πεκίνο και στο Καζακστάν - χωρίς να επιστρέψει καν στη Μόσχα - για να έχει ξανά επαφές με ανώτατο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης”

Επειδή η πληροφόρηση σας είναι καταπληκτική σας ζηλεύω πραγματικά. Σκέφτομαι ότι ο Μίλερ στέλνει πρώτα στο Τάσο το σχέδιο πτήσης  και μετά στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Έλεος...   

Δεν υπάρχουν σχόλια: