Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΈΚΡΗΞΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Ο «ΒΑΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ», ΤΟ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΗΣ IΝΤΡΑΛΟΤ ΤΩΝ ΚΟΚΚΑΛΗ – ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ» ΣΤΟΝ OΠAΠ (Ε, ΡΕ, ΓΛΕΝΤΙΑ!)

Πηγή: Το Μώλυ – gkdata.gr

  Έκρηξη Γλυφάδας: Ο «βαρόνος της κοκαΐνης», το «Πάμε Στοίχημα» της Iντραλότ των Κόκκαλη – Σαλονίκη και το «πλυντήριο» στον OΠAΠ (Ε, ρε, γλέντια!)


Πώς συνδέονται ο βαρόνος της κοκαΐνης, Αγγελόπουλος, και η σύζυγος του Σαλονίκη, κ. Μαρμαρά

by Aristea Mpougatsou
since 27- 10- 2005,

(Έλα, Αλέκο, από πότε; ΠΌΤΕΕΕΕΕ;;;)

Με τον «βαρόνο της κοκαΐνης» σχετίζεται (;) η βόμβα στη Γλυφάδα

 Η υπόθεση του 46χρονου «βαρόνου της κοκαΐνης» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου κρύβεται πίσω από την ισχυρή έκρηξη βόμβας, τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Γλυφάδα; Η βόμβα με περίπου δέκα κιλά εκρηκτικών που τοποθετήθηκε έξω από κατάστημα ρούχων σχετίζεται με το ξέπλυμα χρήματος από τη διακίνηση δεκάδων τόνων κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε το 2004 με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που είχε διατελέσει και Πρόεδρος της ΠΑΕ Νέων Πόρων στην Πιερία;

Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που αναστάτωσε τη Γλυφάδα λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την είσοδο γνωστού καταστήματος ενδυμάτων στην οδό Α. Μεταξά 24. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα αλλά και σε δεκάδες επιχειρήσεις σε απόσταση αρκετών μέτρων.Οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο περιστατικό να έχει σχέση με τη δράση του 46χρονου επιχειρηματία ο οποίος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2004 ως οργανωτής μεταφοράς φορτίου κοκαΐνης βάρους 5,4 τόνων κοκαΐνης με το πλοίο Africa 1, ένα «εμπόρευμα» αξίας που προσέγγιζε τα 500 εκατ. ευρώ.
Ο Αγγελόπουλος – που είχε το ψευδώνυμο «Μέγας Αλέξανδρος» – καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και στο Εφετείο σε 22 χρόνια κάθειρξη. Από την έρευνα που έγινε για το ξέπλυμα χρήματος από τα έσοδα διακίνησης της κοκαΐνης διαπιστώθηκε ότι ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε αγοράσει στις 30 Αυγούστου 1999, 86.303 μετοχές της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος ρούχων που έγινε στόχος της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία αυτή συγχωνεύθηκε αργότερα με την εταιρεία ΤΑΤΟΟ ΑΕ που ανήκε στον Αγγελόπουλο. Επιπλέον ύστερα από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας, που είναι συγγενής του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, φέρεται να ξέπλυνε τρία εκατομμύρια ευρω μέσω του γνωστού τρικ των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Ο επιχειρηματίας αυτός είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων από τις παράνομες ενέργειες του επονομαζόμενου «βαρόνου της κοκαΐνης».

Η δίκη αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία που έχει το κατάστημα ρούχων γιατί δεν του αποδίδει μέρος των εσόδων του. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν κι άλλα ενδεχόμενα σε σχέση με τους οργανωτές της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης και κυρίως αν σχετίζονται με άλλες οικονομικές συναλλαγές των επιχειρηματιών που έγιναν στόχος κυκλωμάτων της νύκτας.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=424801

&&&&

Ύμνος επταετούς ασυδοσίας, κλεψιάς και ατιμωρησίας

11/06/2011

Στις 27- 10- 2005, ο Λεωνίδας Στεργίου γράφει στην “Καθημερινή” ένα άρθρο με τίτλο “Eπτά συνταγές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, όπου η έβδομη ήταν: εξαγορά «χρυσών» δελτίων, (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/10/2005_161538).Την ίδια ημέρα, στην ίδια εφημερίδα, υπάρχει σχετική πρωτοσέλιδη αναφορά με τίτλο: ”Tα «τυχερά» της διαπλοκής- Πλήγμα στην αξιοπιστία του «Πάμε Στοίχημα» – Σύζυγος πρώην στελέχους της Iντραλότ εμπλέκεται σε ξέπλυμα 7,5 εκατ. ευρώ μέσω του παιχνιδιού”,  (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/10/2005_161578), που είναι μια περίληψη του κύριου άρθρου της “μεγάλης κυρίας” της ελλ. Δημοσιογραφίας, Αριστέας Μπουγάτσου:Tο μεγάλο «πλυντήριο» των χρυσών δελτίων
Πρωτοφανής υπόθεση νομιμοποίησης μαύρου χρήματος μέσω παιγνίων OΠAΠ –

Kέρδη 7,5 εκατ. ευρώ σε σύζυγο πρώην στελέχους της Intralot

Tης Aριστεας Mπουγατσου

Mια σημαντική δικογραφία με την ένδειξη «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» φέρνει στην επιφάνεια έναν «καθιερωμένο» πλέον τρόπο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω της «συγκέντρωσης» από τους «ενδιαφερόμενους» κερδισμένων δελτίων από παίγνια του OΠAΠ.

Tα κερδισμένα ανώνυμα δελτία του OΠAΠ τα «συγκεντρώνει» ένα «σύστημα», με πανελλαδικό δίκτυο, τα μοσχοπουλάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη να ξεπλύνουν χρήμα, για να μπορούν στη συνέχεια να το διακινήσουν και να το νομιμοποιήσουν.

H κ. Mαρμαρά

Xθες, από τον ΣKAΪ 100,3 αποκαλύφθηκε ότι στη δικογραφία για την υπόθεση εκατοντάδων «υπόπτων» κερδισμένων δελτίων του OΠAΠ, με έπαθλο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το όνομα της κυρίας Σταματίνας (Tάνιας) Mαρμαρά. Tο όνομα θα ήταν παντελώς αδιάφορο αν στο ΣΔOE που έφθασε η υπόθεση δεν διαπίστωναν ότι πρόκειται για τη σύζυγο του κ. Γιώργου Σαλονίκη, στενού συνεργάτη του κ. Σ. Kόκκαλη, αθλητικού παράγοντα του Oλυμπιακού (τέως αντιπρόεδρος της KAE) και διατελέσαντος αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Eταιρείας Στοιχημάτων. Δηλαδή, της εταιρείας που οργανώνει και διαχειρίζεται το ΠAME ΣTOIXHMA για λογαριασμό του OΠAΠ, από το οποίο η σύζυγος του κ. Σαλονίκη, η κ. Mαρμαρά, έχει αναδειχθεί πολυεκατομμυριούχος!

Eπιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Σαλονίκης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Intralot, κατέχοντας και ένα σημαντικό πακέτο μετοχών της με θητεία και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Στιγμιαίο Λαχείο A.E. (γνωστής ως Ξυστό).

Yπόθεση Aγγελόπουλου

Aς δούμε όμως πώς ξεκίνησε η ιστορία. Tο καλοκαίρι του 2004 και ενώ βοούσε ο τόπος για το «πλυντήριο» κοκαΐνης που εφέρετο ότι είχε στήσει μέσω «κερδισμένων» δελτίων τού OΠAΠ ο έγκλειστος πλέον επιχειρηματίας Aλέξανδρος Aγγελόπουλος, στον Oργανισμό άρχισαν να ψάχνονται.

H νέα διοίκηση και ειδικότερα ο νυν πρόεδρος κ. Σωτήρης Kωστάκος με ένα στενό επιτελείο είχε εντοπίσει ότι κατά περιόδους εμφανίζονταν νομικοί εκπρόσωποι «νικητών», ζητώντας τη χορήγηση βεβαίωσης των κερδών που είχαν κερδίσει και εισπράξει οι πελάτες τους, παίκτες του OΠAΠ. Tα χρυσά δελτία ήταν πασπαρτού. Hταν δεκάδες, συμπληρωμένα σε πρακτορεία ανά την επικράτεια, ενώ ο κομιστής τους ήταν μόνιμος κάτοικος π.χ. Aθήνας. Eτσι άρχισαν οι υποψίες να μεγαλώνουν και στον OΠAΠ να ψάχνονται.

Kέρδη 7,5 εκατ. ευρώ!

Yπ’ αυτή τη συγκυρία την ίδια περίοδο εμφανίσθηκε στα γραφεία του OΠAΠ και ο δικηγόρος της κυρίας Mαρμαρά, ο οποίος ζήτησε να χορηγηθεί βεβαίωση κερδών (για την εντολέα του) για ποσό ύψους 7.585.425 ευρώ!

Για τη βεβαίωση κομίσθηκαν πολλά δελτία από δεκάδες πρακτορεία, κάτι που σήμανε συναγερμό στον OΠAΠ και η υπόθεση της κερδώου κυρίας Mαρμαρά εστάλη προς διερεύνηση στο ΣΔOE μαζί με δέκα περίπου ακόμα πανομοιότυπες, με κορυφαία αυτήν του κ. Aγγελόπουλου.

H έρευνα του ΣΔOE

Tον Mάρτιο του 2005 ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔOE και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο κ.Σοφοκλής Λογοθέτης, άσκησε (in rem) διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν από στελέχη και υπαλλήλους του OΠAΠ και για ηθική αυτουργία ιδιωτών στο προηγούμενο αδίκημα.

H υπόθεση από τον Aπρίλιο ανετέθη στον 5ο ειδικό ανακριτή κ. Πρέκα Πέτρο, με πρώτο ζητούμενο την προσωποποίηση των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος, άλλες από τις οποίες αφορούν «νικητές» και άλλες την ιεραρχία στελεχών και υπαλλήλων της OΠAΠ A.E. που είχαν χορηγήσει βεβαιώσεις κερδών, παρά το ασυνήθιστο της εμφάνισης δεκάδων δελτίων –πανελλαδικής κυκλοφορίας και καλοτυχίας– από έναν μόνο νικητή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από δέκα κατηγορουμένους.

Xθες, όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται προς στιγμήν στη σύζυγο του κ. Σαλονίκη, έγινε γνωστό ότι η ανάκριση δεν έχει αρχίσει και ότι ουδεμία ανακριτική πράξη έχει γίνει ακόμη. Στην Eυελπίδων αυτό αποδιδόταν σε φόρτο εργασίας του ανακριτού, αλλά και στο γεγονός ότι η υπόθεση δεν είχε χαρακτηρισθεί ως επείγουσα. Xθες, ο εισαγγελέας του Aρείου Πάγου, κ. Δ. Λινός, ζήτησε να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Aθηνών, κ. Γ. Διονυσάτο, και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται περί σοβαρότατης υπόθεσης πίσω από την οποία μπορεί να συνδυάζεται ξέπλυμα και εμπόριο ναρκωτικών, κάτι που όμως θα προκύψει από την ανάκριση.

Aμφιβολίες για το σύστημα

Aπό τον OΠAΠ δήλωναν ότι αγνοούσαν την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ εμφανίζονταν προβληματισμένοι και για το ενδεχόμενο λαθροχειριών μέσω του πληροφοριακού συστήματος, το οποίο δεν φημίζεται για την αρτιότητά του ούτε, κυρίως, για τον έλεγχο που διατηρεί επ’ αυτού ο ΟΠΑΠ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετά από λίγες ημέρες, η εφημερίδα μέσω της κ. Μπουγάτσου επανέρχεται:

Bιομηχανία «ξεπλύματος» μέσω OΠAΠ

Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-11-05

Tο πόρισμα ΣΔOE για τον μηχανισμό εξαγοράς τυχερών δελτίων – Tζόγο 12 εκατ. ευρώ δηλώνει η «υπερτυχερή» κ. Mαρμαρά

Tης Aριστεας Mπουγατσου

Xιλιάδες κερδισμένα δελτία του OΠAΠ από το ΠAME ΣTOIXHMA, το ΠPO-ΠO, το ΛOTTO κ.ά., εκατοντάδες «νικητές» και βεβαιώσεις κερδών που χορηγήθηκαν από τον Oργανισμό κατά το χρονικό διάστημα 2000 έως 21/7/2004 τίθενται στο μικροσκόπιο των ανακριτικών και διωκτικών αρχών. Tο διάτρητο σύστημα του OΠAΠ, αμελείς ή εμπλεκόμενοι υπάλληλοί του, η αδιάφορη ή ένοχη τέως διοίκησή του, αλλά και λίγοι «μυημένοι» πράκτορες φαίνεται ότι συγκρότησαν μια βαριά βιομηχανία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και εξασφάλισης ενός νομιμοφανούς πόθεν έσχες.

Tο 19σέλιδο πόρισμα του ΣΔOE, που ασχολείται με το πλυντήριο μέσω του OΠAΠ, με ημερομηνία 22-12-2004, καταλήγει σε καταλυτικά ευρήματα πρωτίστως για τις δραστηριότητες του έγκλειστου πλέον Aλέξανδρου Aγγελόπουλου για το «ξέπλυμα» της κοκαΐνης, αλλά και για άλλους συνήθεις «νικητές».

H ίδια, όμως, έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών και όπλων του ΣΔOE, μεταξύ άλλων ασχολείται και με την κ. Σταματίνα (Tάνια) Mαρμαρά. H κ. Mαρμαρά δεν είναι απλώς τυχερή. Eίναι υπερτυχερή και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, καθώς πέραν της βεβαίωσης κερδών ύψους 7.585.425,87 ευρώ που ζήτησε από την OΠAΠ A.E. στις 5/7/2004, όπως αποκάλυψε η «K» στις 27/10/2005, φαίνεται ότι έχει κερδίσει πολλές φορές και έχει λάβει σχετικές βεβαιώσεις. H υπερτυχερή είναι σύζυγος του κ. Γιώργου Σαλονίκη, alter ego του Σωκράτη Kόκκαλη στα αθλητικά (Oλυμπιακός) αλλά και στις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών (Eταιρεία Στοιχημάτων, Intralot, Στιγμιαίο Λαχείο).

Στο πόρισμα του ΣΔOE καταγράφονται οι μαρτυρίες της «φανατικής παίκτριας» του ΠAME ΣTOIXHMA που ισχυρίζεται ότι σε διάστημα δύο ετών τζόγαρε 11.980.000 ευρώ (!) και ότι έχει κερδίσει 11.000.000 ευρώ (!). O δε οδηγός της, με τη συνδρομή του οποίου η κ. Mαρμαρά «έπαιζε», κατέθεσε ότι «τουλάχιστον πέντε φορές» υπέβαλε στην OΠAΠ A.E. αιτήσεις για βεβαίωση κερδών της κ. Mαρμαρά!

Tο ΣΔOE, αν και δεν διαπιστώνει σχέση της με τον A. Aγγελόπουλο, εν τούτοις παραλείπει να επισημάνει ότι οι δύο από τους τρεις πράκτορες που εμφανίζει ως μάρτυρες (υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερη πελάτης τους) ανακρίνονται και για την υπόθεση των «κερδών» του Aγγελόπουλου και των συνεργατών του. Kάποια τυχερά δελτία της «Oμάδας» έχουν προκύψει από τα πρακτορεία τους…

Aξίζει να επισημανθεί ότι η περίπτωση της κ. Mαρμαρά κρίθηκε ύποπτη από τον ίδιο τον OΠAΠ. Στις 15 Iουλίου 2004, (σσ: από τότε ήξεραν, δηλαδή, την κακουργηματική πράξη), ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σ. Kωστάκος με εμπιστευτικό έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πλημμελειοδικών, προς τον (τότε) αρμόδιο εισαγγελέα του ΣΔOE και προς τον εισαγγελέα του Aρείου Πάγου επισημαίνει ότι πρέπει να ελεγχθεί η αίτηση της κ. Mαρμαρά για βεβαίωση κερδών ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. O κ. Kωστάκος γράφει ότι τα προσκομισθέντα (κερδισμένα) δελτία έχουν κατατεθεί σε δεκάδες πρακτορεία, διεσπαρμένα από πλευράς γεωγραφικής τοποθεσίας…

Bεβαίως εντύπωση προκαλεί τόσο το γεγονός ότι το ΣΔOE δεν ήλεγξε τα δελτία και το πόθεν έσχες των 12 τουλάχιστον εκατ. ευρώ της κ. Mαρμαρά, όσο και το ότι ουδέποτε κοινοποίησε στον OΠAΠ το πόρισμα αν και αυτό είχε ζητηθεί. H ενημέρωση αυτή δεν έγινε ποτέ και τρεις μήνες μετά την παράδοση του πορίσματος (τον Mάρτιο του 2005) ο εισαγγελεύς του ΣΔOE κ. Σ. Λογοθέτης άσκησε διώξεις (in rem) για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κερδών και για ηθική αυτουργία σε αυτήν. H υπόθεση εκκρεμεί στον 5ο ειδικό ανακριτή, δίχως κατά το επτάμηνο που παρήλθε να γίνει οποιαδήποτε ανακριτική πράξη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στις 11 Νοεμβρίου 2005, επανέρχονται τα δημοσιεύματα: 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100016_11/11/2005_163212

“Eισαγγελική έρευνα για το μεγάλο «πλυντήριο» στον OΠAΠ”

Tων Aριστεας Mπουγατσου – Eυας Kαραμανωλη

Tο μεγάλο πλυντήριο που έχει στηθεί μέσω κερδισμένων δελτίων του OΠAΠ, υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως ναρκωτικά κ.ά., αλλά και το ενδεχόμενο εξαγοράς ποδοσφαιρικών αγώνων και συντελεστών του αθλήματος είναι το αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη από τον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Aθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ..

H «K» στις 6 Nοεμβρίου σημείωνε ότι την τελευταία τετραετία στη λίστα των μεγάλων νικητών συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι της νύχτας, συντελεστές του παράνομου τζόγου, (: Τσακογιάννης, Μπέος, «Αγαπούλας» κλπ), διάσημοι της θύρας 7, κορυφαίοι της «παράγκας», παράγοντες του ποδοσφαίρου (πρόεδροι, έφοροι, μέλη Δ.Σ. ΠAE, γνωστοί διαιτητές και ποδοσφαιριστές, [: αυτοί που συνελήφθησαν  πρόσφατα]) ..

(Σσ: και οι Πασόκοι, που επί των ημερών τους -2000- άρχισε το κόλπο, αλλά στην αντιπολίτευση, πλέον, κάνουν επερώτηση).

Xθες, 29 βουλευτές του ΠAΣOK, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι κ.κ. Bενιζέλος, Λιάνης, Φούρας, Aλευράς, Aντζελα Γκερέκου και Συλβάνα Pάπτη, (σσ: ΟΛΟΙ αυτοί είναι ΕΝΟΧΟΙ, μαζί με τους εντεταλμένου εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, όπως και με τους αρμόδιους πολιτικούς της ΝΔούλας), με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν, ζητούν να πληροφορηθούν από τους υπουργούς Πολιτισμού, Oικονομίας και Δικαιοσύνης για «τη συστηματική ολιγωρία της κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, την έλλειψη διαφάνειας και τη διαφθορά στον OΠAΠ». Oι ερωτώντες βουλευτές παραλείπουν να αναφερθούν στο μεγάλο πλυντήριο των κερδισμένων δελτίων προφανώς γιατί ελέγχονται και οι σημαντικές ευθύνες του τέως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. K. Kοσκινά κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου (Iούνιος 2001 -Aπρίλιος 2004) το φαινόμενο των «συνήθων νικητών» είχε λάβει σοβαρές διαστάσεις.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Περνάνε τα χρόνια και…

Πάμε Στοίχημα;
Από orphaeus  |  15/5/09 

Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο “ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

.. Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ.Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

Η λίστα των 1.200  ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες.

Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Θέμα των ημερών, ο Κατάλογος νικητών του «Πάμε Στοίχημα» που παρέδωσε στη Βουλή η Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη. Συμφωνα με όσα υποστήριξε η Βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες συμφερόντων του ιδίου ατόμου).

Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ’ ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ. Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε). … (σσ: Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι και οι μηχανές των πρακτορείων έχουν -συμπτωματικά – αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του ιδίου ατόμου..

Μάλιστα, λίγο καιρό μετά την προμήθεια των χιλιάδων αυτών μηχανών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να τις αντικαταστήσει λόγω … ακαταλληλότητας.

Τις ξανά-αγόρασε από τον ίδιο επιχειρηματία. Οι παλαιές σαπίζουν σε αποθήκες κάπου στην Παλλήνη. Οι αποθήκες αυτές ενοικιάζονται από τον ΟΠΑΠ έναντι αδράς αμοιβής.

Πληροφορίες που θέλουν τις αποθήκες αυτές να ανήκουν στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν διασταυρωθεί και κρίνονται μη ασφαλείς) …

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαρμαρά μέσα σε μία διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα. …. Ιστορικό λάθος! (SportDay/ Αντώνης Πανούτσος)

..Εδώ και πέντε μέρες η συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν «Υπάρχει ένα Φίτσος, ένας ήρωας να δημοσιεύσει πρώτος τη λίστα της Κανέλλη για να ξεκινήσει η συζήτηση στα σοβαρά;». Η λίστα ή αποσπάσματά της ήταν από καιρό γνωστά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε αποκαλύψει στο Σκάι ότι η Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγος τουΓιώργου Σαλονίκη, εμφανιζόταν να έχει κερδίσει 4,7 εκατ. ευρώ.

Οσο για τον «Ηλία Σπάθα», που στη λίστα έχει κερδίσει 141 χιλ. ευρώ, δεν είναι ο πρώην θρυλικός πρόεδρος των διαιτητών Πειραιά Γιάννης Σπάθας. Ο Γιάννης όμως έχει έναν γιο που είναι διαιτητής και ονομάζεται Ηλίας. Μπορεί λοιπόν να μην είναι το «Γουρούνι»,  αλλά το «Γουρουνάκι». Αλλά εδώ είναι εύκολο να βγει άκρη. Εχουν τα δελτία λεκέδες από σάλτσα ψητού;

Αν ναι, ο Γιάννης είναι ένοχος. ….”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Έλα, Αλέκο, πού είσαι; Θα σταματήσε, όμως, πλέον, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω δελτίων ΟΠΑΠ, αφού “καρφώθηκαν”, εεεεεεεε;;;;;;

Τυχεροί εφοριακοί …κέρδιζαν συνεχώς λαχεία, 30 Μαΐου 2010

“Κάποιοι εφοριακοί πρέπει να καταταγούν στους πιο τυχερούς ανθρώπους της Ελλάδας, καθώς κέρδιζαν διαρκώς λαχεία..”, αυτό επισημαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής .. στην εφημερίδα «Ημερήσια», αναφέροντας ότι οι εφοριακοί αγόραζαν λαχεία που είχαν κερδίσει διάφορα ποσά δίνοντας προμήθεια ακόμα και 10%, ώστε με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιούν τα παράνομα εισοδήματά τους.

Το ίδιο αναφέρει ο Λ.Ρακιντζής ότι γίνεται και με την πώληση ομολόγων και μετοχών, για τις οποίες κανείς δεν πρόκεται να ρωτήσει με τί χρήματα αποκτήθηκαν, (http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/blog-post_1618.html#ixzz0pS7CHAPL).

ΥΓ. Έλα, Αλέκο! Βάζουμε ρεφενέ βενζίνη, ρε, συ, να πάμε για κανά μπάνιο;;;
&&&&

13- 3- 2012

Επεισόδιο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη λεωφόρο Κατεχάκη

Αιτία η άρνηση των αστυνομικών να μπει στο υπουργείο και η προσωπική του φρουρά


Μαρινάκης και Σαλονίκης
Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην είσοδο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με πολιτικό στέλεχος του υπουργείου απαίτησε να εισέλθουν στο κτίριο μαζί του – χωρίς να έχουν σχετική άδεια – μέλη της προσωπικής του φρουράς.
Ομως ένας αρχιφύλακας, ο οποίος είχε αναλάβει τον έλεγχο των επισκεπτών απαγόρευσε την είσοδο στην φρουρά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακού και ζήτησε να εκδοθεί, προηγουμένως, σχετική άδεια.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Μαρινάκης αντέδρασε έντονα και προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του αρχιφύλακα, αλλά και κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή.
Το επεισόδιο έληξε μετά την παρέμβαση ταξιάρχου της ΕΛΑΣ, υπευθύνου για την ασφάλεια του κτιρίου.
www.Πηγή- tovima

Σήμερα, 30-1-13, βρήκα αυτό και το επισυνάπτω εδώ, ωε σχετικό:



Η ΚΟΚΑ, Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ…

26 Αυγ 2004

Της Μαρίας Τζεμπελίκου

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί την Παρασκευή ο Νικήτας Κυριακούλης, που φέρεται ο εγκέφαλος της μεταφοράς ενός τόνου κοκαΐνης, που κατασχέθηκε τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

Στον εισαγγελέα απολογείται την Παρασκευή ο 51χρονος επιχειρηματίας Νικήτας Κυριακούλης που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που μετέφερε κοκαΐνη με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τη Μαρτινίκα στην Ελλάδα. Η δράση του κυκλώματος έγινε γνωστή μετά την κατάσχεση περίπου ενός τόνου κοκαΐνης στην Καλαμάτα, συνολικής αξίας περίπου 160 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται οι: Κωνσταντίνου Χρήστου, 40 ετών, ναυπηγός, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και παλιός συνεργάτης του Κυριακούλη σε επιχειρήσεις που είχαν στη Μαρτινίκα, ο αδελφός του Παναγιώτης Χρήστου, 37 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου, Ρήγας Ρεπανάς, 35 ετών, και η φίλη του Έλενα Εμμανουήλ, 28 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλβανός Ζικ Κριστάγκ και ο Ιταλός Ουλιάνο Τζουλιάνι. Στο μεταξύ, ασύλληπτος παραμένει ο εγκέφαλος της άλλης μεγάλης υπόθεσης μεταφοράς 5 τόνων κοκαΐνης, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, με το πλοίο Africa I.

Αναζητείται ο «Ρώσος»

Το ΣΔΟΕ έχει, ήδη, αρχίσει έρευνα στις επιχειρήσεις του Κυριακούλη, ενώ η αστυνομία αναζητά το Ρώσο «πελάτη» του φορτίου, ο οποίος εμφανιζόταν με ελληνικό διαβατήριο και με το όνομα Βασίλης Συμεωνίδης. Σύμφωνα με την κατάθεση του Χρήστου, το πρόσωπο αυτό ήταν από το Καζακστάν και είχε μεταβεί στη Μαρτινίκα, όπου προμηθεύτηκε το φορτίο της κοκαΐνης. Ο άνθρωπος αυτός θα πλήρωνε 250.000 ευρώ για τη μεταφορά στο πλήρωμα του σκάφους και την ώρα της εκφόρτωσης ήταν στο ιστιοφόρο «Πλούτων», αλλά όταν έγινε η έφοδος της αστυνομίας κατάφερε να εξαφανιστεί.

Ο Νικήτας Κυριακούλης είναι διευθυντής της μαρίνας της Καλαμάτας, που ανήκει στην εταιρεία του αδερφού του και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από άνδρες του Λιμενικού σε πολυτελές κότερο στα Κύθηρα. Ο αδελφός του, Σταύρος Κυριακούλης, είναι ιδιοκτήτης της ομώνυμης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας που διαθέτει περίπου 250 σκάφη αναψυχής και έχει αναλάβει από την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» τη μακρόχρονη εκμετάλλευση των μαρίνων Καλαμάτας, Λευκάδας, Ζέας και Γουβιών Κέρκυρας. Η εταιρεία «Κυριακούλης Ναυτιλιακή ΑΕ» υποστηρίζει ότι ο Νικήτας Κυριακούλης δεν έχει καμία μετοχική σχέση με αυτή παρά μόνο την υπαλληλική σχέση του διευθυντή της μαρίνας της Καλαμάτας.

Υπόθεση απο το παρελθόν

Η κατάσχεση του φορτίου της κοκαΐνης και η σύλληψη των μελών του κυκλώματος επανέφερε στην επικαιρότητα μια παλαιότερη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται μια γυναίκα τραπεζικός. Η γυναίκα αυτή, που ήταν σεσημασμένη για απάτες, είχε φύγει στη Μαρτινίκα για να γλιτώσει από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το 1990 βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για την Παρασκευή Νικολάου που, όπως ισχυρίζεται ο Χρήστου στην κατάθεσή του, έφυγε παίρνοντας μαζί της εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, και ένα φάκελο με στοιχεία που ενοχοποιούσαν πολιτικά πρόσωπα. Στην κατάθεσή του ο Χρήστου είπε ακόμη ότι είχε σχέσεις με το Σταύρο Κυριακούλη τον οποίο εξαπατούσε και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Υ.Γ. Κυβερνήτης του πλοίου, ήταν ο Ρήγας Ρεπανάς 35, γιος συνταξιούχου δημοσιογράφου από τη Θεσσαλονίκη και συνεπιβάτες ένας Αλβανός υπήκοος καθώς και η 28χρονη Ελενα Εμμανουήλ, κόρη του Χρήστου Εμμανουήλ, που διετέλεσε επί χρόνια παράγοντας στο ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Αθλητισμού του κόμματος.

Να σημειωθεί πως το 1990 ο Κ. Χρήστου ήταν συνέταιρος με τον αδελφό του Ν. Κυριακούλη, μεγαλοεπιχειρηματία και εισηγμένου Σταύρου Κυριακούλη, διαθέτοντας προς ενοικίαση σκάφη αναψυχής στη Μαρτινίκα.

http://lobbystasgr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8428.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: