Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΥ ... ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ...

Tου “Αλιέως”
Ξεσάλωσε ο κ. Αβραμόποπουλος και στην τελευταία επίσκεψη του στην Τουρκία.

Ακατανόητα-επιεικώς- τα όσα ανάφερε ο εν λόγω κύριος, που ατυχώς για την Ελλάδα έχει διοριστεί στην θέση του υπουργού Εξωτερικών.

      Την ώρα, που η Αγκυρα εντείνει την επιθετική, αναθεωρητική πολιτική της ο εν λόγω κύριος παραληρεί.

Τι είπε λοιπόν ο εν λόγω κύριος, ξεκάθαρα πλέον επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, στην συνάντηση του με τον τούρκο ομόλογο του.

 ΄΄Οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών αποδείχθηκαν πολύ πιο θαρραλέες εδώ και πάρα πολύ καιρό και ήδη έχουν κάνει βήματα μπροστά. Αφησαν πίσω ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ, προκαταλήψεις και στερεότυπα΄΄
    αλλά και...
΄΄Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα πάσχουν από ένα πρόβλημα...ψυχολογίας
΄΄.
Επειδή θεωρώ παντελώς αστήρικτους τους ισχυρισμούς όσων σε θεωρούν   πουλημένο΄΄ και ΄΄αμερικανόδουλο΄΄
επειδή θεωρώ παντελώς ανυπόστατες τις κατηγορίες πως προωθείς συγκεκριμένα οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα . Επειδή επαναλαμβάνω όλα αυτά τα θεωρώ παντελώς ανακριβή και κακοήθη διερωτώμαι

(*) 
  ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ η αναθεωρητική στάση της Αγκυρας στο Αιγαίο, η έμπρακτη αμφισβήτηση της Οικονομικής Ζώνης του Καστελλόριζου, οι...ασφαλείς διελεύσεις, οι υπέρ πτήσεις μέχρι την...Άνδρο, η πρακτόρικη πολιτική στην Θράκη, η έγερση ζητημάτων και στην Κω-Ρόδο, η αναφανδόν υποστήριξη των ανιστόρητων ισχυρισμών των Σλάβων των Σκοπίων, οι συμφωνίες με τα Τίρανα, οι τάχα ΄΄αθώες΄΄ δηλώσεις του Τ. Εντογάν για ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα κ.λ.π, κ.λπ. Επειδή σε δύο μήνες οι τούρκοι βγάζουν στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου- Κάσου το υπερσύγχρονο ερευνητικό νορβηγικό σκάφος (που αγόρασαν εν τέλει), επειδή...όλα αυτά συνιστούν κατ΄εσένα ιδεοληψίες.

   Και τα ελληνοτουρκικά πάσχουν από ένα πρόβλημα...ψυχολογίας. Δηλαδή ψυχολογικό είναι το θέμα εν λόγω κύριε.

   ....και καλά εσείς απ΄ότι φαίνεται ακολουθείτε μεθοδικά την πολιτική ΄΄σας΄΄ ο κατά τα άλλα εθνικά υπερήφανος Αντ. Σαμαράς είναι δυνατόν να συναινεί με τις πρακτικές σας.

   Να υποθέσω, πως η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην γείτονα ουδεμία σχέση έχει με τις νουθεσίες των ΗΠΑ για ΔΕΠΑ, μη ανακήρυξη ΑΟΖ σε αυτή την φάση, για Αιγαίο κ.λ.π. Η μήπως όχι.


(*) επειδή γνωρίζω πολύ καλά, πως η ομάδα...επικοινωνίας του ΥΠΕΞ παρακολουθεί επισταμένα και τον lobbystas.gr είμαι προσεκτικός στις διατυπώσεις μου, δεν βρίσκετε; Δεν πιστεύω να πέσουν πάλι email και... πιέσεις, έτσι;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: