Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο ΜΥΛΟΣ ΤΗΣ … ΕΞΟΥΣΙΑΣ ...

Tου “Αλιέως”
Χωμένο παντού ήταν απ ότι ΄΄ξεδιπλώνεται΄΄ το σοι Παπακωνσταντίνου. Σε όλα μέσα σε σημείο που το εύλογο ερώτημα ΄΄καλά ήταν μόνος ή απλά ένας μπροστινός για την διευκόλυνση και άλλων΄΄ να απασχολεί πλέον ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον με όσα καταλάβαμε απ΄ όσα ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ (στις 8/1) όπου ο Προκόπης Παυλόποιυλος επιχειρούσε εναγωνίως να κρατήσει τον κυβερνητικό εταίρο Βενιζέλο εκτός στόχου.

Ας δούμε όμως 2-3 καίριες λεπτομέρειες. Η Ελένη Παπακωνσταντίνου μπορεί να ΄΄παραιτήθηκε΄΄ από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά παραμένει απ΄ότι βλέπουμε στο ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ (www.eliamep.gr) ως νομική σύμβουλος. Στο ΤΑΙΠΕΔ προίσταται ο Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος παραμένει στο Δ.Σ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο οποίο συμμετέχουν φυσικά οι Αλέξης Παπαχελάς, Παναγής Βουρλούμης. Οι δύο τελευταίοι όμως συμμετέχουν και στο Δ.Σ του ΕΛΙΑΜΕΠ του οποίου πρώτος αντιπρόεδρος είναι ο Θάνος Βερέμης ξέρετε ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ήταν και ο βασικός σύμβουλος του περιβόητου ντοκυμαντέρ 1821 που είχε προβάλλει ο ΣΚΑΙ κ.λ.π. Το θυμόσαστε.

Που κολλάει το ΕΛΙΑΜΕΠ και το σόι Παπακωνσταντίνου, έλα μου ντε! Πρωτοκλασσάτα στελέχη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαικής & Εξωτερικής Πολιτικής ήταν λάβρα - μέσω της αρθρογραφίας τους -  κατά των προωθούμενων από τον Κων. Καραμανλή συμφωνιών με τη Μόσχα για την προμήθεια συστημάτων ΤΟΜΑ ΒΜΠ- 3HEL . Βασικού ανταγωνιστή των προμηθειών που αντιπροσώπευε ή προωθούσε εκείνη την περίοδο ο γνωστός πλέον σε όλους μας Α. Ρωσσώνης. Το ότι στους εμφανείς χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ έχει συμπεριληφθεί παλιότερα και το υπουργείο Εξωτερικών είναι ένα άλλο ζήτημα.

Μύλος σα να λέμε.

Εάν μάλιστα σκεφτούμε, πως σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Τάκης Αθανασόπουλος πιέστηκε άνωθεν για να προσληφθεί (για απ΄ευθείας διορισμό μιλάμε) η Ελένη Παπακωνσταντίνου στο ΤΑΙΠΕΔ αρνούμενος μάλιστα να πει περισσότερα στα μέλη του Ταμείου (πάντα σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).

   Παρακολουθήσαμε χθες βράδυ τον Γ. Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή της Ε. Στάη και μας λύθηκαν ορισμένες απορίες. Εκτός στόχου ο Γ. Παπανδρέου, έμμεση αναφορά για έμμεσες ευθύνες


για Ε. Βενιζέλο αλλά καμία σχέση με όσα διέρρεαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ομως άμεση ήταν η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών προς την πλευρά Διώτη. Τα τελευταία ερωτήματα μας απαντήθηκαν στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Στα άκρα η κόντρα Ουάσιγκτων- Βερολίνου, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκτός...κάδρου τον Γ. Παπανδρέου και την οικογένεια του, επιμένει για εμπλοκή του Ε. Βενιζέλου (προφανώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, πως μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα και να σύρουν την συγκυβέρνηση σε εκλογές μέσα στο 2013?), ο Αντ. Σαμαράς παίζει όλο και ενεργότερα το ΄΄γερμανικό χαρτί΄΄ και ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πάρει μαζί του και ορισμένα δευτεροκλασσάτα ονόματα, που όμως έχουν εμπλοκή άμεση είτε έμμεση με εξοπλιστικά αλλά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Και μέσα σε αυτό το ζοφώδες περιβάλλον η κόντρα ( ή μήπως κάτι πιο σύνθετο) ΣΥΡΙΖΑ- ΔΟΛ/MEGA-Μπόμπολα.

Ο μύλος, που λέγαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: