Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΟΙΚΑ – ΒΑΖΕΙ ... ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ...

Tου “Αλιέως”
         Μπορεί σήμερα στην Βουλή να ψηφίζονται (;) τα επτά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με το περιβόητο Εδάφιο 11 να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκχώρησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Μέσω της εμπράγματης υποθήκευσης ακόμη και ΄΄ορυκτού πλούτου΄΄, συμβολαίων από πιθανή μελλοντιική αξιοποίηση- εκμετάλλευση φυσικού αερίου/πετρελαίου κ.λ.π, κ.λ.π καθώς δεσμεύεται ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ με την υπογραφή του Νομικού Συμβουλίου του ίδιου του Κράτους κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.

  Ωστόσο η Τρόικα προωθεί αθόρυβα και μεθοδικά ένα άλλο καθοριστικό τμήμα του σχεδιασμού των δανειστών, που αφορά στον έλεγχο των καταθέσεων. Το θέμα ανέδειξε, σε μέγάλο βαθμό, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ΄κάνοντας λόγο για ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ με τον Χρ. Ιωάννου να αποκαλύπτει, ότι το ΣΔΟΕ με έγγραφο του προς τις τράπεζες ζητά να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Το πρόσχημα αυτής της οργουελικής έμπνευσης ενέργεια είναι ο εντοπισμός τυχόν διαφυγόντων εσόδων. Όμως, όπως εδώ και καιρό, μας έχει εκμυστηρευθεί εμπειρότατος, αιρετικός παίκτης η Τρόικα, οι δανειστές επιδιώκουν να βρουν τρόπους να ακτινογραφήσουν τις καταθέσεις όχι των μεγαλοδιαφόρων στην Ελβετία, τα...Λουξεμβούργα και...Λιχτενστάιν ή τας εξωτικάς νήσους αλλά του πόπολου. Συγκεκριμένα λογαριασμοί και συναλλαγές, που υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ. Ακτινογράφηση και χαρτογράφηση της ευρείας καταθετικής βάσης με προοπτική άμεσου είτε έμμεσου ελέγχου (ακόμη και μέσω εγγύησης των ίδιων των συστημικών τραπεζών, που περνούν υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ, των δανειστών) προοπτική που ούτε στην φαντασία του πιο σκοτεινού μυαλού δεν θα μπορούσε να σταθεί.

Και όμως. Κρατήστε στα υπόψη σας αυτή την προειδοποίηση του lobbystas.gr γιατί έχουμε να δούμε...πράγματα και...θαύματα μέσα στο 2013.

Η Τρόικα- βάζει ΄΄χέρι΄΄ στις καταθέσεις των χιλιάδων ελλήνων και όποιιος δεν καταλαβαίνει τι


προοιωνίζεται αυτή η προοπτική θα βρεθεί σύντομα προ οδυνηράς εκπλήξεως. Αραγε οι τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι αλλά κυρίως η διοίκηση της ΤτΕ έχουν συνειδητοποιήσει τι παίζεται ; ή μήπως εξακολουθούν να...χάνουν τον ύπνο τους στην προοπτική απώλειας των μικροσυμφερόντων τους και των επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου- βουνών, που έρχονται; 

σ.σ. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤ το σύνολο των καταθέσεων ήταν 168,9 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2012, τον Ιούνιο υποχώρησαν στα 150,6 (το χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς) για να επανακάμψουν προς τα 160 δισ. ευρώ με την απομάκρυνση του Grexit.
Να σημειωθεί, πως την ίδια περίοδο σύμφωνα με τον Chantal Bourquin- εκπρόσωπο Τύπου της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών της Ελβετίας- οι καταθέσεις ελλήνων στην χώρα της Κ.Ευρώπης υπολογίζονταν στα 31,5 δισ. ευρώ (στοιχεία ΟΚΤ. 2012).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 2103 ΔΕΝ ΘΑ ΖΩ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ.