Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΡΙΑΝΑ ΛΑΤΣΗ ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ;


 Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε η έκδοση "Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία". Αποτελεί την  τελευταία  προσθήκη στην σειρά ο «Κύκλος των Μουσείων», που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank. Η έκδοση παρουσιάζει τους θησαυρούς που στεγάζουν τα 2 αρχαιολογικά μουσεία, στο Βαθύ και το Πυθαγόρειο της Σάμου.

Νωρίτερα είχε παρουσιαστεί η λίστα από το “Hot Dog” με θησαυρούς σε λογαριασμούς της HSBC. Η Μαριάνα είπε μεταξύ πολλών άλλων.

«Οι άνθρωποι της Eurobank το πιο πολύτιμο Core Tier I». "Σε συνθήκες αξιοκρατίας και εμπιστοσύνης με επίγνωση των αναγκών και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όλοι αυτοί οι πολύτιμοι άνθρωποι θα έχουν μια νέα ευκαιρία να αξιοποιήσουν όλα όσα έμαθαν και πέτυχαν προσφέροντας ολόψυχα τις δυνάμεις τους στην οικοδόμηση του νέου μακράν ισχυρότερου τραπεζικού ομίλου της χώρας". "Τολμούμε προτείνουμε συμμετέχουμε και υλοποιούμε επιχειρηματικές συμφωνίες εθνικής εμβέλειας και επιρροής με γνώμονα το καλό της πατρίδας και όχι τα ατομικά οφέλη"

Από την πλευρά του ο Νανόπουλος είπε μεταξύ άλλων.  

"Σε πολλούς τομείς, η τράπεζά μας αναδείχθηκε σε σημείο αναφοράς για το τραπεζικό επιχειρείν, γεγονός που θα αποτελέσει πιστεύω χρήσιμη παρακαταθήκη για την  επόμενη μέρα".  "Πίσω από τα επιτυχημένα μοντέλα και τα αποτελεσματικά συστήματα, πάντα  βρίσκονται οι άνθρωποι, οι δημιουργικές τους ιδέες και η σκληρή τους δουλειά". "Και στην περίπτωση της  Eurobank, είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποί της μετουσίωσαν τις σύγχρονες ιδέες σε καινοτόμες πρακτικές και της έδωσαν τη δύναμη και την ικανότητα να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων, κατοχυρώνοντάς την στη συνείδηση του κοινού με ό,τι πιο δυναμικό και σύγχρονο έχει να επιδείξει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα". 
  
Δεν έχει κανείς λόγο να αμφισβητήσει  την ειλικρινή πρόθεση των λεγομένων τους. Όμως οι πράξεις προδίδουν μια τουλάχιστον για μένα «ανέντιμη» συμπεριφορά. 

Πως εξηγείται το γεγονός ότι Νανόπουλος αλλά και συγγενικά του πρόσωπα βρίσκονται στους λογαριασμούς της HSBC σύμφωνα με τη λίστα; Όλα αυτά τα οποία ανέφερε παραπάνω ο Νανόπουλος για την Eurobank δεν τον εκφράζουν; Δεν εμπιστεύεται την Eurobank; Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν το νούμερο 1 της τράπεζας να διατηρεί λογαριασμούς σε άλλη τράπεζα; 


Μαριάνα Λάτση πόσο ευτυχής μπορείς να νοιώθεις με τον Νανόπουλο κοντά σου;
         

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Δεν ξέρω lobbystas, πως αισθάνεται η Μαριάννα υποθέτω όμως, πως αισθανθηκε ο αδελφός της. Οταν κυρίως ο Ν. Νανόπουλος είχε αποτρέψει τον Σπ. Λάτση από το να αποδεχτεί τις προτάσεις ξένων να αγοράσουν το μερίδιο του (40%) όταν η αποτίμηση της τράπεζας ήταν περίπου 7 δις. ευρώ (την πρώτη φορά) και κοντά στα 4 δις ευρώ την δεύτερη της BNP. Πόσο αποτιμάται σήμερα η ΕΥΡΩΒ, μόλις 366 εκατ. ευρώ.