Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

Tου “Αλιέως”
Τα λάβαρα της αντίστασης ετοιμάζονται να σηκώσουν οι τραπεζηταράδες και τα εδώ και χρόνια διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι ΄΄στρατοί΄΄ και τα παρεάκια τους. 

Ο lobbystas.gr πληροφορείται, πως  ετοιμάζονται για τα φύλλα του Σ.Κ τα πιο μαχητικά ρεπορτάζ για τον κίνδυνο...αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος. Πως έγκυροι δημοσιογραφάρες συντονίζουν τον αγώνα κατά των μνημονιακών δυνάμεων, των δωσιλόγων, των γερμανοτσολιάδων, καθώς για όσα αίσχη έχουν γίνει σε αυτόν τον τόπο τα τελευταία 30-35 χρόνια φτάίει πάντα μόνο κάποιος  Γερμανός (όχι ο Πάνος αλλά της Μέρκελ). 

Ομως πέρα από το καλαμπουράκι, ποιόν... αφελληνισμό επικαλούνται οι τραπεζίτες, ποιανού συστήματος;

Μήπως του ΄΄ ελληνισμού΄΄ που σε αγαστή συμφωνία με τη παρέα Κ. Σημίτη και Γ. Παπαντωνίου εξέφρεψε την φούσκα του 1999-2000 (οι περιβόητες δηλώσεις Μιχ. Σάλλα ξεχνιούνται; δεν ξεχνιούνται!), μήπως της άφρονης πιστωτικής επέκτασης, της αλόγιστης τακτικής καρτοδότησης των καταναλωτών ( ξεχνιούνται τα κάθε λογής εορτοδάνεια, μετοχοδάνεια, διακοποδάνεια), η πιεστική πολιτική έκδοσης καρτών VISA ακόμη και σε γριούλες (που είχαν ήδη φορτώσει άλλες πόσες κάρτες), μήπως των στεγαστικών δανείων με φούσκωμα της αντικειμενικής αξίας, των χορηγήσεων σε ημετέρους, των θαλασσοδανείων σε αφερέγγυους αεριτζήδες, σε... σταυλάρχες, mediaρχες, πολιτικούς, κόμματα.

Η μήπως η ΄΄ελληνική΄΄ μαγκιά να φουσκώσει η καταναλωτική μανία των βαλκάνιων ΄΄αδελφών΄΄ μας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια με υπερβάσεις των χορηγούμενων κεφαλαίων, την χωρίς εγγυήσεις ενίσχυση επιχειρηματιών και κάθε λογής αετονύχη.

Μήπως του ΄΄ελληνισμού΄΄  των υπεράκτιων, των χρυσών μπόνους, των αφορολόγητων αμοιβών, των υπεραξιών, των χρηματιστηριακών αλχημειών, μήπως του ΄΄ελληνισμού΄΄της δημιουργίας για παράδειγμα του Λ. Λαυρεντιάδη, της Proton Bank, της Aspisbank και του Π. Ψωμιάδη, των χιλιάδων ασφαλισμένων που έμειναν με το...συμβόλαιο στο χέρι. Η μήπως της ΄΄πατριωτικής΄΄ πολιτικής των υψηλότατων επιτοκίων (μέχρι 23% σε χρεωστικές κάρτες χρεώνατε ωρέ αθεόφοβοι, τα ξεχνάτε;), των καταχρηστικών όρων στα δάνεια κατοικίας, τις κατασχέσεις.

   Αυτή η κρίση στην ελληνική εκδοχή της έχει όνόματα, επώνυμα και άμεσα αλλά και έμμεσα υπαίτιους. Το, ότι στον Κορυδαλλό έχει κλειστεί μόνον ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν αθωώνει το σύστημα, κάθε άλλο. Για αυτό το να επισείουν τον κίνδυνο... αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος οι ίδιοι οι ιερείς είναι επιεικώς αστείο. Το να επικαλούνται τα ΄΄πατριωτικά΄΄ αντανακλαστικά της κοινωνίας ποιοί αυτοί που για χρόνια αποτέλεσαν τον κυριότερο συστημικό πόλο εξουσίας και διαπλοκής είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Και δεν πείθουν παρά ελάχιστους και αυτοί και οι ΄΄στρατιές΄΄υποτακτικών, τα κάθε λογής ΄΄παρεάκια΄΄τους.

Θα επανέλθουμε όμως άμεσα για να αναδείξουμε τους λόγους της εξέγερσης των τραπεζιτών και των ανθρώπων τους. Να θυμησθούμε λ.χ. σε τιμές


΄΄υποχρεώθηκαν΄΄ από τον Μιχ. Σάλλα να συμμετάσχουν οι μεγαλομέτοχοι της Πειραιώς, γιατί πιέστηκε ο Σπ. Λάτσης από τους δικούς του να μην πουλήσει όταν η Eurobank άξιζε 10 και 15 φορές περισσότερα, όταν η Alphabank, η Εθνική, οι θυγατρικές ασφαλιστικές, τα αμοιβαία κεφάλαια. Χρόνο θα έχουμε να θυμηθούμε πολλά και να αποκαλύψουμε περισσότερα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: