Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...

Tου “Αλιέως”
Χρηματιστήριο και Κεφαλαιαγορά συνεχίζουν να τηρούν σιγήν ιχθύος  για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες συνεδριάσεις στις τράπεζες. Τόσο ο Σωκ. Λαζαρίδης όσο ο Κων. Μποτόπουλος προφανώς θα έχουν σοβαρότερες ασχολίες που δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν στο ελάχιστο με το γεγονός της πρόσφατης κατάρρευσης των τραπεζών.

Ο lobbystas.gr όμως είναι πείσμων και επαναφέρει μικρολεπτομέρειες θεωρώντας, πως κυρίως η Κεφαλαιαγορά ενεργεί ήδη τους δέοντες ελέγχους. Το γεγονός είναι...ασήμαντο, καθώς μέσα σε 12 συνεδριάσεις ο Ftse20 υποχώρησε σχεδόν 25% , περίοδος που ΄΄΄χάθηκε΄΄ το ένα τέταρτο (1 / 4 ) της κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου. Ψιλοπράγματα σα να λέμε...

Σημειώνουμε, πως πρόσφατα συναντήθηκαν ο Γ. Στουρνάρας με τους έλληνες τραπεζίτες (ΕΕΤ- Αλεξ. Τουρκολίας) για να τους ενημερώσει για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επίπεδα Ftse20 πέριξ των 350 μονάδων.

  Η επίσημη ανακοίνωση των όρων (αλλά και με τον τρόπο και τις ατέλειες, παραλείψεις;) που αυτή έγινε τελευταία με τον δείκτη στις 270 μονάδες. Ακολούθησε η γνωστή... σφαγή των αμνών ( μικρομετόχων, μικροεπενδυτών, ανυποψίαστων, ασφαλιστικών ταμείων κ.λ.π) με τους καθ΄ύλην αρμοδίους ατάραχους στην σιωπή και την απουσία τους.

  Το σημειώσαμε προχθές, ξαναρωτάμε σήμερα. Έχει ρίξει έστω μία πρόχειρη ματιά ο πρόεδρος της Ε.Κ ή του ΧΑΑ στο διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη; Γεννώνται έστω υποψίες, αχνές ενδείξεις για χρήση ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ή ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Μήπως έχει πράξει τα στοιχειωδώς αυτονόητα με το ανάλογο συμβάν (αρχές του χρόνου)

με την ενημέρωση των τραπεζιτών (από τον Γ. Προβόπουλο) για τα αποτελέσματα των ερευνών της Black Rock? ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Και αν οχι γιατί...; Από δε την ΤτΕ θα εξηγηθεί κάποια στιγμή- οψέποτε δεήσει ο κ. Προβόπουλος-  γιατί τα συγκεκριμένα στοιχεία παραμένουν μέχρι και σήμερα ΑΠΟΡΡΗΤΑ, ΑΓΝΩΣΤΑ στο πόπολο.

Γιατί κύριοι έχει δίκιο ο lobbystas όταν αναφέρεται σε αρχές θεραπαινίδες των τραπεζιτών, και πρωταθλητές της κυβίστησης. Για αυτό.   

4 σχόλια:

yellowbird είπε...

Είναι λάθος να επικαλούμαστε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς μόνο στις πτώσεις και στις ανόδους να σφυρίζουμε αδιάφορα .
Όταν η ΠΕΙΡ έκανε +28% σε μία συνεδρίαση δεν μίλησε κανείς . Μετά όταν φανερώθηκε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος ενοχλήθηκαν οι "επενδυτές" ...

Ανώνυμος είπε...


Συμφωνώ απόλυτα. Δεν νομίζω να έχει δώσει διαφορετική εντύπωση ο lobbystas.gr.
Οταν ένα τραπεζικό χαρτί έχει την συμπεριφορά του Λαυρίου ή της ΕΚΟΝ (και στο πάνω και στο κάτω του) το ίδιο και το αυτό είναι.
Οι ΑΡΧΕΣ όμως που είναι?

Αλιεύς.

Ανώνυμος είπε...

Οι όροι που ανακοινώθηκαν ήταν καλύτεροι από αυτούς που ήξερε η αγορά. Το θέμα δεν είναι γιατί έπεσαν οι τράπεζες. Το θέμα είναι, γιατί είχαν ανέβει εξαρχής;

yellowbird είπε...

Σήμερα δεν πρόκειται να παραπονεθεί κανείς για τα +10-20% των τραπεζών .


Μόνο στα sell off μιλάτε . Όμως σήμερα μπαίνουν οι βάσεις εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού . Οι τράπεζες τρέχουν σαν να έλυσαν τα προβλήματα τους, οι μικροί τρέφουν προσδοκίες από το Eurogroup . Aύριο ότι και να γίνει κάποιοι θα είναι οι κερδισμένοι . Αν πάνε καλά τα πράγματα κάποιοι γνώριζαν από πριν, αν πάνε άσχημα κάποιοι κάνουν παιχνίδια για να χώσουν από πιο ψηλά .