Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;


Τώρα που η δόση είναι στον αέρα τρέχουν να βγάλουν υπουργικές αποφάσεις για να καθορίσουν τους όρους. Άραγε η έκθεση της τρόικας θα αναφέρεται και στο πως θα γίνει  η ανακεφαλαιοποίηση ή το ΤΧΣ και ο ΕLA παίζουν τον βασικό ρόλο; Τα κεφάλαια της δόσης υποτίθεται ότι θα πέσουν στις τράπεζες για να συνεχίσουν να επιτελούν το «θεάρεστο» έργο τους. Η καθυστέρηση τους τι χρονικό ορίζοντα δίνει στις τράπεζες; Μήπως το μυστικό για την καθυστέρηση της δόσης οφείλετε στο ότι πλέον οι πάντες έχουν καταλάβει τι παίζεται εδώ; Ποιος θα κερδίσει σε αυτή τη παρτίδα; Θα είναι το καρτέλ των τραπεζιτών ή ….     

2 σχόλια:

yellowbird είπε...

Αναμφισβήτητα οι τραπεζίτες . Προσοχή οι μικρομέτοχοι .


Οι τραπεζίτες μένουν ως έχουν στις διοικήσεις . Οι μετοχές καταρρέουν . Κάποια στιγμή οι τραπεζίτες θα κάνουν πρόταση στο ΤΧΣ-ELA να αποκτήσουν τις μετοχές στο μισό της αξίας τους . Η χασούρα που θα γράψει το ΤΧΣ πάει στο κράτος, ήδη εκεί είναι .
Αυτό που προσπαθούν τώρα οι τραπεζίτες είναι να χώσουν τους μικρούς στην ΑΜΚ με μετρητά, 10% της συνολικής ΑΜΚ με μετοχές . Για αυτό προσπαθούν να φτιάξουν τιμές . Από την άλλη θα προσμετρηθούν και τα κεφάλαια των τραπεζών . Το θέμα είναι ότι όσο υψηλότερα είναι η τιμή προ αύξησης τόσο περισσότερο θα τσιμπήσουν οι μικροί .

Θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας δεν είναι μόνο οι ΑΜΚ με μετοχές αλλά είναι και τα Cocos . Πολύ βαρύ σχήμα δηλαδή για να σηκώσει κεφάλι μια μετοχή . Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι οι καλές ευρωπαϊκές τράπεζες παίζουν p/bv στο 0,5 και οι ελληνικές πάνω από την μονάδα .

Οι τράπεζες θα σωθούν, οι τραπεζίτες μένουν στις θέσεις τους και τα γμησιάτικα τα πληρώνει ο λαός και κάποιοι γενναίοι μικρομέτοχοι . Συμπαραστάτης τους θα είναι είναι για άλλη μια φορά τα ασφαλιστικά ταμεία, ειδικά στην ΕΤΕ . Στην προηγούμενη ΑΜΚ των 1,8 δις ο Λοβέρδος τα υποχρέωσε να συμμετάσχουν, μάλιστα τα ανάγκασε να πουλήσουν ΟΤΕ και ΟΠΑΠ για να λάβουν ΕΤΕ στα 5,2 ευρώ .

yellowbird είπε...

Επιτέλους ανακοινώθηκαν οι όροι . Είναι όπως είχαν διαρρεύσει τελευταία . Ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης είναι καθαρά ελληνική υπόθεση κράτους και ΤΧΣ . Καταχρηστικές υπέρ διοικούντων .

Εκεί που θα γίνει η μεγαλύτερη κερδοσκοπία είναι με τα Cocos . Οι διοικούντες θα ξέρουν αν αξίζουν για το 7% και πάνω ή πάνε για μετατροπή με κοινές στο 65% της τιμής ΑΜΚ .
Όπως και να έχει είναι δυσβάσταχτο το κόστος ανακεφαλαιοποίησης για τους μετόχους και τις τράπεζες που θα πληρώνουν με 7% και πάνω τα cocos . Ήρθε η ώρα να τους γυρίσουμε την πλάτη για να σώσουμε ότι μπορούμε από το επενδυτικό μας κεφάλαιο . Μετά τι ανακεφαλαιοποιήσεις πιστεύω θα υπάρχουν ευκαιρίες σε μη τραπεζικές μετοχές .