Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ DOMUS ΑΕΕΧ...


Τελεσίδικα καταδικάστηκε σε 11,5 χρόνια, από τα 12 που είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια, ο Παναγιώτης Διαμαντής το μεγάλο αφεντικό της Domus ΑΕΕΧ. Τον ψάχνουν παρά το ότι του είχε ήδη απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ ξέρουν ποιανού πλάτες είχε. Έκανε πολλές δουλείες του τραπεζίτη και στο ταμπλό και στην αγορά.  

Παραθέτω ένα ρεπορτάζ της εποχής από  την Θεοδώρα Λιακοπούλου στην «Καθημερινή» για να θυμηθείτε τι είχε γίνει.


Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Domus

Κατά τη διεξαγωγή ελέγχου από την Ε.Κ. προέκυψαν ενδείξεις πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης

Με την κατηγορία της πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, συνελήφθη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Domus, κ. Παναγιώτης Διαμάντης, ύστερα από μηνυτήρια επιστολή της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς –η οποία έδρασε ταχύτατα– αποφάσισε ομοφώνως, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 2ας Ιουνίου 2005, την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στην εταιρεία Domus ΑΕΕΧ, διότι κατά τη διεξαγωγή ελέγχου στην εταιρεία προέκυψαν ενδείξεις πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης ποσού 3.500.000 ευρώ περίπου από τα διαθέσιμα της εταιρείας και για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, διότι «κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τις 31/12/2004 και 31/3/2005 δεν είναι αληθείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Oπως έχει δημοσιεύσει σε παλαιότερα ρεπορτάζ η «K», η επενδυτική διατηρούσε το 100% του χαρτοφυλακίου της σε μετρητά, και σε σχετική ερώτηση ο κ. Διαμάντης είχε απαντήσει επισήμως ότι τα κεφάλαια αυτά δεν είναι σε μετρητά αλλά κυρίως σε repos.

Aκριβώς την ίδια απάντηση έδωσε και προς τους ελεγκτές της E.K. και του ΣΔOE, όταν ερωτήθηκε σχετικώς, και μάλιστα για την πιστοποίηση των παραπάνω προσκόμισε, στις 2 Iουνίου του 2005, διαμέσου του λογιστή της, πλαστή σύμβαση αγοράς repos με την Eλληνική Tράπεζα, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ και με ημερομηνία συναλλαγής την 21/12/04. Eτσι, οι δύο λογιστικές καταστάσεις της επενδυτικής περιέχουν αναληθή στοιχεία. Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, μετά τους ελέγχους της E.K., οι δύο δράστες συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Tετάρτης και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ χθες παραπέμφθηκαν στην Eισαγγελία Πρωτοδικών. Παράλληλα, δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την τράπεζα, καθώς η σύμβαση αποδείχθηκε πλαστή.

Oπως προκύπτει από την E.K., οι έλεγχοι της οποίας συνεχίζονται, η Domus παρουσίαζε περιουσιακά στοιχεία που δεν έχει (repos 3,6 εκατ. ευρώ) και από το ενεργητικό της, το οποίο στο τέλος Mαΐου ήταν 5.419.717,62 ευρώ σε διαθέσιμα, ήταν ψευδές, καθώς τα κεφάλαια αυτά ήταν σε μετρητά, μεγάλο μέρος των οποίων, μάλιστα, δεν υπήρχε στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Σημειώνεται ότι εκτός από την υπεξαίρεση των 3,6 εκατ. ευρώ από το ενεργητικό της, η εταιρεία υποχρεούται και στην καταβολή προστίμου 2,55 εκατ. ευρώ που της επέβαλε τον περασμένο Aύγουστο η E.K. για χειραγώγηση της μετοχής και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού. Eπισημαίνεται, επίσης, ότι δεν έχει πάρει θέση για το θέμα η Laxey Partners, η οποία από τις 4 Aπριλίου έως τις 31/5/05 αύξησε το ποσοστό της στην επενδυτική από λιγότερο του 5% που ήταν ώς το 26,13%, αγοράζοντας μετοχές από την Kούμπας και τη Σάρρος AXE, οι οποίες σε αυτό το διάστημα ρευστοποίησαν πλήρως τις θέσεις τους στην Domus. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα να τον βρουν ;