Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΧΟΝΤΡΑ - ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ - ΑΔΕΙΑΣΜΑΤΑ ...

Tου “Αλιέως”
Ο Πεπόνης αδειάζει Βενιζέλο - Παπακωνσταντίνου...
Τουρκολιάς αδειάζει Ταμβακάκη... 

Δεν λέει να κοπάσει η αναταραχή, που προκλήθηκε με αφορμή τους χειρισμούς των δύο πρώην ΄΄τσάρων΄΄της Οικονομίας στο μείζον θέμα των ΄΄λιστών Λαγκάρντ΄΄   Νέα τροπή, αυτή τη φορά ελέω Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και καχυποψίας του Γρ. Πεπόνη παίρνει η υπόθεση τις ενδεχόμενες παρενέργειες της οποίας εξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά στο Μαξίμου.

Πολύ καλά ενημερωμένη πηγή υποστήριζε αργά χθες το βράδυ, πως μετά το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα (να ζητηθούν εκ νέου τα επίμαχα στοιχεία από την επικεφαλής του ΔΝΤ) και τη μη παρουσία του πρώην ναυάρχου του Τιτανικού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Αντ. Σαμαράς εξετάζει ΟΛΑ τα ενδεχόμενα, ακόμη και τα πιο απίθανα και ακραία. Ο lobbystas.gr από τις 4 Οκτωβρίου αποκάλυπτε, πως ο Γιάννης Στουρνάρας- προφανώς μη εμπιστευόμενος τους προκατόχους του- θα ζητούσε τα περιβόητα στοιχεία Λαγκάρντ. Την επιφυλακτικότητα και δυσπιστία του υπουργού Οικονομικών ( ουσιαστικά προς τους δύο προκατόχους του με τον Β. Βενιζέλο να είναι συνάμα ο ένας από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους) φαίνεται, πως συμμερίζεται πλέον ανοιχτά και ο Γρ. Πεπόνης αιτούμενος τα πρωτότυπα στοιχεία.
Η υπόθεση έχει περιπλακεί μέχρι εκεί που δεν φανταζόμαστε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να προκαλεί δια της απουσίας του δίνοντας την αίσθηση πως βρίσκεται στην...κοσμάρα του. Ο πρώην τσάρος είχε κληθεί για να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή για το θέμα στο οποίο είναι ΑΜΕΣΑ εμπλεκόμενος και



 φερόμενος ως κύριος υπαίτιος. Εκπληκτοι οι αρμόδιοι πληροφορήθηκαν, πως ο κ. Παπακωνσταντίνου απουσιάζει στο εξωτερικό και πως όταν επιστρέψει θα παρουσιασθεί. Αλήθεια έχει συνειδητοποιήσει ο αμετροεπής αυτός κύριος τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα, συναισθάνεται άραγε τι σημαίνει και αυτή η υπόθεση με τις λίστες Λαγκάρντ, αντιλαμβάνεται το πιθανό μερίδιο ευθύνης του. Δικαιολογείται κατά συνέπεια η ελαφρά τη καρδία απουσία του στο εξωτερικό; Και εν πάσει περιπτώσει εάν τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο ο Γρηγόρης Πεπόνης έχουν τόσο σοβαρές επιφυλάξεις για το τι πραγματικά έχει γίνει με τις λίστες και τον κύριο ρόλο των δύο πρώην ΄΄τσάρων΄΄ μήπως θα έπρεπε- λέω μήπως...- θα ήταν χρήσιμο να απαγορευθεί προσωρινά ΄για τον Γ. Παπακωνσταντίνου η έξοδος από τη χώρα;

ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗ.

Αδειασμά με το γάντι όμως στον Απ. Ταμβακάκη από τον Αλεξ. Τουρκολιά. Στην χθεσινή παρουσίαση των νέων σχεδίων της Εθνικής
μετρήσαμε το ΠΡΩΤΟ άδειασμα της διοίκησης Ταμβακάκη από την νέα ηγεσία της ΕΤΕ. Εκπληκτοι οι αναλυτές διαπίστωσαν να μην γίνεται ούτε μίας λέξης αναφορά στο ενδεχόμενο διάθεσης ποσοστού της Finansbank. Η διοίκηση του ομίλου (Αλ. Τουρκολιάς, Π. Χριστοδούλου και Π. Μυλωνάς) δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της τουρκικής θυγατρικής. Και εκεί έκλεισε το θέμα. Θυμίζουμε μία από τις κύριες προτεραιότητες της προηγούμενης διοίκησης της ΕΤΕ και του Απ. Ταμβακάκη, ο οποίος από την πρώτη κιόλας παρουσίαση των σχεδιασμών (με το που διορίστηκε από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου) μέχρι την τελευταία γενική συνέλευση αναφερόταν ρητά στην προοπτική εκχώρησης σημαντικού μετοχικού μεριδίου.
Προφανώς η αλλαγή πλεύσης σημαίνει περισσότερα από μία απλή πράξη της διοίκησης και γι αυτό είμαστε σχεδόν σίγουροι, πως θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ΄΄αδειάσματα΄΄ .
Προσωπικά βάζω στοίχημα, πως σταδιακά και με το μαλακό θα ...ξηλωθεί μεγάλο μέρος των ΄΄έργων και ημερών΄΄ του Απ. Ταμβακάκη.
Λίγη υπομονή και ψυχραιμία από τους κάθε λογής ενδιαφερόμενους.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: