Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ...

Tου “Αλιέως”

Arachives Hypogaeas (*) ή κατά το νεοελληνικότερον peanuts τα πρώτα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ΜΙΑ από τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη.

 Συγκεκριμένα το Δ.Σ της Ε.Κ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε δώδεκα (12) φυσικά και νομικά πρόσωπα για παράβαση των διατάξεων περί χειραγώγησης επί της μετοχής της εταιρείας Alapis. Θα πείτε...μόνο 940 χιλιάρικα μπροστά στα μύρια που έβγαιναν επί σειρά μηνών και βεβαίως δεν περιορίζονταν στην περίπτωση ΜΟΝΟΝ της Alapis. Ρωτήσαμε έγυρότατη πηγή- γνώστη της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και ησυχάσαμε κάπως, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση της (της πηγής) η συγκεκριμένη απόφαση και επιβολή των προστίμων αποτελούν  βάση για τα περαιτέρω.  Με την προυπόθεση φυσικά, πως οι καθ΄ύλην αρμόδιοι θα έχουν τους αδένες να ολοκληρώσουν την έρευνα και για τουλάχιστον άλλες τέσσερεις περιπτώσεις, που αφορούν συμφέροντα του Λ.Λ.

  Στις 5/10 με αφορμή τάχα ΄΄αθώες΄΄ διαρροές (που ΔΕΝ συμπεριελάμβαναν τότε το όνομα του εμπλεκόμενου επιχειρηματία) ο lobbystas.gr είχε προειδοποιήσει, πως ΄΄πάει για βα βα η δουλειά΄΄ γνωρίζοντας ωστόσο, πως στον τέταρτο όροφο της Κολοκοτρώνη γίνεται ενδελεχής αποδελτίωση καθημερινά.

Ο Κων. Μποτόπουλος ΔΕΝ είχε και δεν έχει απολύτως κανένα συμφέρον να επιχειρήσει να σκεπάσει τις πομπές των προκατόχων του από την εποχή ακόμη του Αλ. Πιλάβιου και ορθώς πράττων συμπεριέλαβε το όνομα του Λαυρέντη Λαυρνετιάδη. Αυτό μπορεί να είναι μία πολύ καλή αρχή για τη συνέχεια, όπως επίσης το ΄΄ψάξιμο΄΄ σε χρηματιστηριακές πέραν της Guardian Trust. Γιατί σιγά μην μας πουν, πως για όλα τα αίσχη που έγιναν επί σειρά ετών με τις εταιρείες συμφερόντων Λ.Λ κύρια ευθύνη έφερε ΜΟΝΟΝ η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Γνωρίζουμε και για αυτό το υπενθυμίζουμε, πως εκκρεμούν πολλές υποθέσεις όπου εμπλέκονται οι ΄΄φούσκες΄΄ του Λ.Λ.

 Είτε αφορούν τις περίεργες συναλλαγές που είχαν γίνει την περίοδο των συζητήσεων του επιχειρηματία με τους Μιχ. Σάλλα και Δημ. Κοντομηνά για την Proton Bank. Θυμάστε, πως η τράπεζα είχε καταλήξει στην Πειραιώς ενώ στο ταμπλώ συνέβαιναν διάφορες ομορφιές με τη μετοχή της. Υποθέτουμε, πως η έρευνα, που είχε ξεκινήσει τότε από τον Αν. Γαβριηλίδη και στην χρηματιστηριακή της Πειραιώς έφτασε σε ένα συμπέρασμα. Είτε τη μεθόδευση του φουσκώματος της Νεοχημικής, παιχνίδι στο οποίο είχαν εμπλακεί και χρηματιστηριακές τραπεζών.

Από την Κεφαλαιαγορά μας βεβαίωσαν, πως στην υπόθεση Alapis- Λαυρεντιάδη και χρηματιστηριακών (και όχι μόνον της Guardian Trust) θα υπάρξει συνέχεια. Δεδομένης της πολυπλοκότητας των παιγνίων η κατά 100% στοιχειοθέτηση των υποθέσεων θέλει χρόνο και προπάντων προσοχή. Το δεχόμαστε και αναμένουμε για τα περαιτέρω. 
 
Α ! και κάτι άλλο για να μην ξεχνιόμαστε. Με αφορμή την υπόθεση του σκανδάλου Alapis και την τελευταία ΄ έπίθεση΄΄ περιθωριακού site κατά της MIG και του Βγενόπουλου θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε


έγκριτους δημοσιογράφους, υπέρμαχους τότε του Λαυρεντιάδη, λιβανίζοντες και λείχοντες των επιχειρηματία και των δραστηριοτήτων του τι έχουν να πουν τώρα. Κυρίως στο επενδυτικό πόπολο, που είτε εν αγνοία τους είτε- και αυτό είναι το χειρότερο- εν πλήρει συνειδήσει παρέσυραν στα παιχνίδια τους.

Γιατί με αφορμή την ΄΄επίθεση΄΄ μίας κάποιας ΄΄φωνής των βραχέων΄΄κατά της MIG ο διορατικός και αιρετικός φίλος μας, μας θύμισε χθες τη θυμόσοφη ρήση ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΓΝΩΜΩΝ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ. Πράγματι και είναι για λύπηση Ανδρέα να βλέπεις να σου επιτίθενται τώρα ώψιμοι επικριτές σου, οι μέχρι πρότινος υμνητές και αυλοκόλακες σου επειδή ΄΄κόβεις΄΄ διαφήμιση ή βγάζεις από τα site τους τα ΄΄μπανεράκια΄΄της Marfin΄ή και άλλων εταιρειών σου.

(*) προς αποφυγήν παρεξηγήσεων Arachis Hypogaea η επιστημονική ονομασία των peanuts- φυστίκια- εν προκειμένω για το ύψος των προστίμων. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσουμε γιατί όχι ... Ο άνθρωπος φαινόνενο http://www.capital.gr/articles.asp?id=501217&pg=2 Νέος market-mover http://www.capital.gr/news.asp?id=649715