Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ ...


Ο στενός φίλος του ήδη φυλακισμένου Δ. Καπράνου (πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ) για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου οδηγείται και ο Ν. Δεσποτόπουλος πρώην πρόεδρος του «Μεταξάς»


Παραθέτω κομμάτι από το ρεπορτάζ της  Κατερίνας Κατή στην «Ελευθεροτυπία» της εποχής.

Ο Ν. Δεσποτόπουλος δέκα ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το ΤΣΠΕΑΘ εμφανίζεται να είναι ο αποδέκτης ποσού 3,1 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του στην Dresdner Γενεύης. Το έμβασμα διαβιβάστηκε στον Ν. Δεσποτόπουλο από λογαριασμό στην ίδια τράπεζα - της Crozana Investments Ltd,που ανήκει στον Δ. Παστελάκο, εκ των συνιδιοκτητών της «Τρωίλος», δηλαδή της εταιρείας που πούλησε το ομόλογο στο ΤΣΠΕΑΘ. Την ίδια ημέρα (17 Ιουλίου


2006) στην Crozana είχαν σταλεί 6.400.000 ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του Γ. Παπαμαρκάκη και της North Asset Management International, η οποία είχε ενδιάμεσο κρυφό ρόλο με την Calyon (επενδυτικό βραχίονα της Credit Agricole-Emporiki) που σχεδίασε το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ. Μετά τις 17 Ιουλίου και μέχρι τις 2 Αυγούστου εμβάσματα ύψους 1.887.000 ευρώ διοχετεύθηκαν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του Δ. Καπράνου σε Λονδίνο, Γενεύη και Πειραιά, που συμπτωματικώς διασυνδέονται με το δρομολόγιο του χρήματος από την Crozana στον Ν. Δεσποτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: