Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο ΑΛΗ ΜΠΕΝΥ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΛΙΣΤΕΣ ...

Tου “Αλιέως”
Εδώ λίστα, εκεί λίστα που ήταν εν τέλει το περιβόητο stickάκι, που ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε καταχωνιασμένο & ξεχασμένο στο δεύτερο συρτάρι του σκρίνιου της σαλονοτραπεζαρίας του; Και γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά επίμονα από την γνωστή του Κριστίν Λαγκάρντ την λίστα, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα λάβει στα χέρια του ΟΛΑ , μα ΟΛΑ, τα στοιχεία. Τι σημαίνει η παραίτηση του Γιάννη Ραγκούση, αποκληθέντος τις ημέρες της παντοκρατορίας του και ΄΄κηπουρός΄΄ του ΓΑΠ. Τι ήθελε να πει ο Άνδρέας Λοβερδος με την παρουσίαση του βιβλίου- πονήματος του. Και εν τέλει γιατί έχει...ανέβει στα κάγκελα ο Νίκος Χουντής;

 Ας τα πάρουμε από την αρχή. Βλέποντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην τσάρο της Οικονομίας και Α ΄Αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων ΓΑΠ και Παπαδήμου στην χθεσινοβραδυνή εκπομπή του MEGA και μόνον σε αυτή δύσκολα θα μπορούσες να πεισθείς πως αυτός ο εν εξάλλω- πληθωρικός- ωρυόμενος έχει καθαρή την φωλιά του. Εάν δε την έκρινες με την εν γένει στάση του και την αμετροέπεια, τις ενέργειες του σε διάφορα θέματα θα βεβαιωνόσουν 1.000%. Ο νυν υπουργός Οικονομίας, φωτό του οποίου έχει ο Μπένυ στην σαλονοτραπεζαρία (σε ευμεγέθες dart table) δήλωσε στους Financial Times, πως εμβρόντητος έμαθε από τον Τύπο για την περίφημη λίστα. Και ΄προφανώς, λόγω της αμέριστης εμπιστοσύνης που τρέφει προς το πρόσωπο του προκατόχου του ζήτησε από την επικεφαλής του ΔΝΤ κομψότατη γαλλίδα την λίστα(stickάκι, usb, cd τι στο καλό εν τέλει είναι). Αρκετοί σχολιαστές (στα χθεσινοβραδυνά Δελτία) εκτίμησαν, πως ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να είναι 1.000% σίγουρος, πως κατά την διάρκεια της...οδύσσειας της λίστας δεν υπήρξαν λαθροχειρίες. Ο χειρισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος του, ο δε Γιάννης Ραγκούσης παραιτήθηκε καταγγέλλοντας. ( από το...πουθενά ήρθε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ο παριανός στο...πουθενά επιστρέφει). Αποστάσεις χιλιομέτρων τήρησε και ο δανδής Ανδρέας Λοβέρδος, άλλοτε σύμμαχος του Βενιζέλου εν συνεχεία αντίπαλος του και στο άμεσο μέλλον θα δείξει διαισθανόμενος ενδεχομένως πως αυτή η υπόθεση δεν θα έχει αίσιο τέλος.
   Αφήνουμε τελευταίο τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


γιατί ο Νικόλας έχει...ανέβει στα κεραμίδια εδώ και μήνες καθώς ήταν ο πρώτος και μόνος, ο οποίος έθεσε πλειάδα καίριων ζητημάτων στην Ευρωπαική Επιτροπή, στα Κοινοτικά όργανα, σε Επιτρόπους και κάθε λογής συμβούλους. Μάλιστα σε μία από τις πολλές επιστολές του (της 22/11/2011) ρωτούσε τον αρμόδιο επίτροπο για το συγκεκριμένο θέμα, ζητούσε διευκρινίσεις για το τι πραγματικά γίνεται με τις υποτιθέμενες ενέργειες της Ελλάδας με την Ελβετία επισημαίνοντας τα προφανή και αυτονόητα εν μέσω καταιγίδας μέτρων στις πλάτες του ελληνικού λαού. Γιατί, όπως πολύ ορθά θύμιζε τότε ο Νίκος Χουντής ο Βενιζέλος ήταν ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ του περιβόητου νόμου περί της ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ για να μην ξεχνιόμαστε. Γιατί όπως τραυματικά θυμάται ( και πολύ καλά μάλιστα) ο Βενιζέλος απέκλειε (on camera, που λένε) την επιβολή χαρατσιού μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο...νταής που ΄΄έδιωξε΄΄ το κλιμάκιο της τρόικας με συνέπεια η επάνοδος της να συνοδευτεί με ακόμη έναν...κεφαλικό φόρο. Γιατί ο Βενιζέλος χειρίστηκε όπως χειρίστηκε την υπόθεση Proton Bank- Λ. Λαυρεντιάδη όταν τον ΄΄ξεσκέπασε΄΄ η Ελευθεροτυπία (σε σειρά θεμάτων της Αριστέας Μπουγάτσου) αφήνοντας ακόμη και τώρα πολλές σκιές για το τι διαδραματίστηκε στο παρασκήνιο της υπόθεσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: