Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΑ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LAMDA DEVELOPMENT ...


Ξεκίνησαν οι πολυδιαφημισμένες αποκρατικοποιήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ. Πολλά όμως είναι τα ερωτηματικά που γεννιούνται και ειδικότερα. 

Το ΙΒC  είναι το κτίριο,  που στέγασε τις ραδιοτηλεοπτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004 µε επιφάνεια 153.800 τ.µ. ήδη δοµηµένη και ανήκει στο ευρύτερο συγκρότηµα του Ολυµπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (έκτασης 973.577  τ.µ.)  Το IBC, το οποίο συνίσταται από το εµπορικό κέντρο Golden Hall (που διαθέτει υπέργειο χώρο 73.000  τ.µ.,  συµπεριλαµβανοµένων 4.500  τ.µ.  χώρου γραφείων,  και υπόγειο,  που περιλαµβάνει χώρο στάθµευσης και αποθήκη 59.200  τ.µ.)  είναι ήδη εκµισθωµένο και λειτουργεί από την Lamda Δοµή Α.Ε., εταιρεία του οµίλου ανάπτυξης ακινήτων της Lamda Development Α.Ε., στο πλαίσιο 40-ετούς σύµβασης µίσθωσης, η οποία λήγει το 2047.

Χτες ανακοινώθηκε ότι η Lamda Development απέκτησε την επικαρπία  του IBC για 90 χρόνια έναντι 81 εκατομμυρίων. Πρακτικά εάν η επικαρπία κατέληγε σε άλλη εταιρία τότε το μίσθωμα θα το εισέπραττε αυτή ή θα απαιτούσε νέα σύμβαση μίσθωσης. Ποιο είναι το ποσό της ήδη υπάρχουσας


σύμβασης; Είναι μεγαλύτερο από τα 81 εκατομμύρια που θα δοθούν στο βάθος των 90 ετών; Αφού ήδη υπήρχε η Lamda στο IBC γιατί δεν έγινε διαπραγμάτευση πρώτα, υπέρ των συμφερόντων του δημόσιου και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για να πληρωθούν σύμβουλοι; (το Ελληνικό Δηµόσιο έχει διορίσει την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας  ως «Οικονοµικός Σύµβουλος» και μέσω της Ε.Τ.Ε τη δικηγορική εταιρεία Norton Rose LLP και τις εταιρείες ΑΣΠΑ Α.Ε., Savills Ελλάς Ε.Π.Ε.  και Planet Α.Ε)

Ερωτήματα που ζητούν  απαντήσεις με το ρεπορτάζ να τρέχει. Θα επανέρθουμε … 

Δεν υπάρχουν σχόλια: