Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ HILTON ΚΑΙ GRANDE BRETAGNE ...

Tου “Αλιέως”

Τέλος του μήνα ΄΄κληρώνει΄΄ για την Εμπορική και το...θερμόμετρο έχει ανέβει για τα καλά στην αγορά.
Επιτελεία, μεγαλοπαράγοντες πηγαινοέρχονται από το Παρίσι στη Συγγρού και την Πανεπιστημίου, τα Γραφεία Τύπου έχουν ΄΄πάρει φωτιά΄΄ , τα κάθε λογής pay rolls ήρθε η ώρα να δικαιολογήσουν τα επιμίσθια. Τέτοιος χαμός για την Εμπορική θα πείτε και όμως γιατί πέρα από τα όποια οφέλη, διακυβεύονται ευρύτερα συμφέροντα, παίζονται γόητρα και θέσεις υψηλότατα ιστάμενων. Το ερώτημα των τελευταίων ημερών είναι αν ο Σπ. Λάτσης πράγματι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι όπως φαίνεται ή η όλη εμφάνιση έχει σχεδιασθεί και υλοποιείται από μέσα, από την Οθωνος.

Το σίγουρο, όπως διατείνεται εγκυρότατη πηγή πως ο εφοπλιστής-επιχειρηματίας δεν αποχωρεί από την ελληνική αγορά και ότι του έχουν δοθεί τα εχέγγυα από κάποιους στη Συγγρού να παίξει στα ίσια. Μάλιστα μεγαλοπαράγοντες της EFG συμπεριφέρονται σαν να έχει κλείσει η συμφωνία υπέρ τους και παρά το, ότι η συνάντηση των Ματζούνη- Φιλάρετου με τους ανθρώπους κλειδιά της Credit Agricole φέρεται να έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Η ουσία, ξεκαθαρίζει η ίδια πηγή, είναι πως ο Σπ. Λάτσης μένει εντός παιδιάς στις τράπεζες και γιαυτό δεν μπορεί να μείνει..μόνος του χωρίς ανταλλάγματα. Θα είναι όμως η Εμπορική από τη στιγμή, που στην AlphaBank σχεδίαζαν μέχρι και το λογότυπο του νέου σχήματος. Θα μείνει η Εθνική τελικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως εκτιμά άλλος παράγοντας του κλάδου.

Οι ΄΄κακές γλώσσες΄΄ πάντως λένε, πως οι της Eurobank έχουν στο μανίκι τους άσο που σχετίζεται με την ΤτΕ και τον πέταξαν στο τραπέζι.

Κακίες πιστεύουμε εμείς αν και στον 12 ο όροφο του Hilton έγινε προ ολίγο μία πολύ σημαντική συνάντηση. Ο επισκέπτης στάθμευσε το αυτοκίνητο του στο υπόγειο του ξενοδοχείου και ανέβηκε όπως μας ενημέρωσαν από τον ανελκυστήρα που βγάζει στο Galaxy.

 Πάντως Hilton, Μεγάλη Βρετανία έχουν την τιμητική τους τελευταία. Περισσότερα μόλις μας ενημερώσει ο πληροφοριοδότης μας.
Πάλι τα ΄΄χώνει΄΄ στην κυβέρνηση η Αγκ. Μέρκελ για τους πλούσιους και πως θα πρέπει να συνεισφέρουν οι έχιοντες τα πολλά. Ωραία μας τα λέει η γερμανίδα καγκελάριος και επειδή οι δικοί μας περί άλλων τυρβάζουν δεν παροτρύνει το φιλαράκι του Βερολίνου Χριστοφοράκο να δώσει στοιχεία από τις λίστες μιζών σε κόμματα και πολιτικούς. Δεν ονοματίζει μερικούς- μερικούς περισπούδαστους πολιτικούς, επιχειρηματίες και μεγαλοδημοσιογράφους για να γίνει μία καλή αρχή. Και εν συνεχεία ας δώσει και μερικά στοιχεία από τα περίφημα ελβετικά CDs που περιλαμβάνουν ΄΄παπάδες΄΄ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: