Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ...


Η απόλυτη κοροϊδία δεν σταματά εκεί. Ενώ είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τη μεταφορά χρημάτων από Ελλάδα στο εξωτερικό (ΤτΕ) αυτοί τα αναζητούν στην Ελβετία.

Ζησιάδης: «Οι περισσότεροι βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία - και νομίζω πως τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί»
 Αρνητικά έχει απαντήσει από τον περασμένο Απρίλιο η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών στο αίτημα της Βουλής να ανοίξουν οι λογαριασμοί που πιθανώς διατηρούν Ελληνες βουλευτές στην Ελβετική Συνομοσπονδία, σύμφωνα με απάντηση της Ενωσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. «Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της. Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβετία. Οι ελβετικές τράπεζες ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν διαβεβαιώσεις πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν διατηρεί λογαριασμό σ' αυτές. Μάλιστα, η πολιτική ορισμένων τραπεζών, ενδεχομένως είναι να μην εκδίδουν τέτοιες αρνητικές διαβεβαιώσεις», αναφέρεται στην απάντηση της Ένωσης, που εκδόθηκε την 24η Ιουλίου 2012, πρωτοκολλήθηκε στη Βουλή τρεις μέρες αργότερα και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Υπενθυμίζεται πως το αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου, είχε προωθηθεί κατόπιν εκτιμήσεων του Ελληνοελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, πως η συμφωνία της Ελλάδας με την Ελβετία


για τη φορολόγηση των εκεί ελληνικών καταθέσεων, καθυστερεί σκοπίμως. «Οι περισσότεροι βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία - και νομίζω πως τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο κ. Ζησιάδης. Με εξαίρεση τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της προηγούμενης Βουλής είχαν εξουσιοδοτήσει τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Αθ. Παπαϊωάννου να προωθήσει το αίτημά τους στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας, απ' όπου στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών. Η Νέα Δημοκρατία είχε αντιταχθεί στη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως θα καταρράκωνε ακόμα περισσότερο το κύρος της χώρας, χωρίς να φωτίζει την αλήθεια για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Για φιάσκο έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης. Η παραμονή επί μήνες στο συρτάρι των διαδοχικών αρνητικών απαντήσεων της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αναπάντητα ερωτήματα, σημειώνει στη σχετική δήλωσή του και αφού ζητεί εξηγήσεις από τους υπευθύνους, καλεί καλεί ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ, ΣΔΟΕ και την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να παρέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: