Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ» ...

Το Ιράν και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν μια σειρά από συμφωνίες συνεργασίας και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν το κοινό τους μέτωπο κατά των ΗΠΑ, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιρανικού προεδρικού γραφείου. «Όπως στη Βόρεια Κορέα, οι ιμπεριαλιστές ασκούν πολιτικές πιέσεις στο Ιράν καθώς δεν θέλουν αυτά τα δύο κράτη να εξακολουθήσουν να είναι ανεξάρτητα και να γίνουν ισχυρά», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ. Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, ο οποίος κατέχει αυτόν τον τιμητικό τίτλο, δήλωσε κατά την συνάντηση ότι το Ιράν πέτυχε να αποτρέψει δυτικές συνωμοσίες, τις οποίες δεν διευκρίνισε, και «προκάλεσε ένα βαρύ πολιτικό πλήγμα στις ΗΠΑ και στους άλλους εχθρούς του». Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος έφτασε στην Τεχεράνη την Τετάρτη για να παραστεί αυτός στη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων αντί του αδελφού του και ανώτατου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, σημείωσε ότι η Βόρεια Κορέα ενδιαφέρεται για την επέκταση

 των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς. Στις συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα από τις δύο πλευρές περιλαμβάνεται πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και σχέδιο για μια κοινή επιστημονική έρευνα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη γεωργία και τα τρόφιμα. Και οι δύο χώρες κατηγορούνται από τη Δύση όσον αφορά τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες.

Στις συμφωνίες περιλαμβάνεται πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και σχέδιο για μια κοινή επιστημονική έρευνα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη γεωργία και τα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: