Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ;

Tου “Αλιέως”
Το αμίλητο νερό φαίνεται πως πίνουν οι κύριοι στην Κολοκοτρώνη αλλά και την Λ. Αθηνών για το θέμα του ΟΠΑΠ.

Ο lobbystas με τις μικρές δυνάμεις του προσπάθησε να ΄΄σηκώσει΄΄ το θέμα, ΄΄ανέβασε΄΄ τα πειστήρια αλλά ουδέν.

Δεν μας εκπλήσσει όμως η στάση ούτε των καθ΄ύλην αρμοδίων ούτε του υπόλοιπου συστήματος (΄΄μπουκωμένων΄΄ και μη ) καθώς από την 17/9 περιμέναμε τις ΄΄Δουλειές αλά...Ελληνικά΄΄ εστιάζοντας στην παρουσία του μεν Γ. Εμίρη στο ΤΑΙΠΕΔ του δε Κ. Φουλίδη στον ΟΠΑΠ. Αμφότεροι προερχόμενοι από την Alphabank η θυγατρική της οποίας Finance εξέδωσε την περίφημη ανάλυση. Θα πείτε μα τι ψάχνουμε, έλα ντε! Ομως στην αγορά οι φήμες δεν λένε να κοπάσουν αντιθέτως μάλιστα ορισμένοι αφήνουν υπονοούμενα για το αν ο Κ. Φουλίδης είναι με απόσπαση ή όχι στο δ.σ του οργανισμού. Οι κακεντρεχείς όμως λένε και άλλα πως λ.χ η Alphabank διατηρεί άριστες σχέσεις με την Καθημερινή (που έβγαλε το σχετικό θέμα για το ενδεχόμενο φορολόγησης του ΟΠΑΠ) δεδομένης της φιλίας του Ι. Κωστόπουλου με τον Αρ. Αλαφούζο.

Ομως από τον όμιλο Αλαφούζιου προέρχεται και ο Τάκης Αθανασόπουλος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ καθώς παραμένει στο δ.σ της Καθημερινής. 

Το τι κάνουν μεταξύ τους τα διάφορα παρεάκια του Συστήματος και τις συνέπειες αλά...ΟΠΑΠ θα πρέπει να διερευνήσουν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι. Λέμε τώρα. Ομως εμείς στον lobbystas δεν βρίσκουμε και τόσο σώφρων να δίνονται αφορμές να εμπλέκεται πλέον με όλα αυτά ένας πολύπειρος τραπεζίτης όπως είναι ο Ι. Κωστόπουλος (και οι άνθρωποι του ομίλου του) ή οι πολιτικά υψηλά ιστάμενοι μέχρι το Μαξίμου. Εκτίθενατι σε μία πολύ πονηρή συγκυρία. Ειδικότερα δε αφήνεται να δημιουργηθούν ΄΄γκριζάδες΄΄ για την Alphabank τις σχέσεις στελεχών της τη στιγμή που ο μεγάλος στόχος τους παραμένει η Εμπορική.
Δεν έχουμε πληροφόρηση αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως στην Eurobank θα


τρίβουν τα χέρια τους...

Εν τέλει Σωκράτη άξια η αμοιβή σου. Τώρα καταλαβαίνει κάποιος γιατί παραμένεις ο άνθρωπος των πέντε Προέδρων και γιατί ακόμη και ο Γ. Στουρνάρας δεν ασχολείται μαζί σου. Υποθέτω,  πως  θα  έχεις πλουσιότατο & στοιχειοθετημένο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: