Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ;

Tου “Αλιέως”
΄΄Εχετε μετατρέψει το λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα με τα νέα μέτρα λιτότητας. Εχετε επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με την επιβολή όλο και περισσότερων-ασφυκτικότερων μέτρων λιτότητας, περισσότερη ανεργία, ανασφάλεια. Για αυτό να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός να... μεταναστεύσει γιατί ειδάλλως θα παρέμβουν για να σταματήσει αυτή η αντικοινωνική, εξαθλιωτική πολιτική΄΄. Αυτά αναφέρει- μεταξύ άλλων- σε δραματικούς τόνους με έντονο απειλητικό ύφος όχι το...ΚΚΕ ή κάποια οργάνωση της αριστεράς ή της ακροαριστεράς. Αποτελεί απόσπασμα κειμένου της Associacao de Pracas (AP) κοντολογίς της Ενωσης των Πορτογαλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα σωστά διαβάσατε οι πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις παρεμβαίνουν στα κοινά της χώρας και είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει αυτό μετά την περίφημη ΄΄επανάσταση των γαρυφάλλων΄΄ . Με βεβαρημένο δικτατορικό μητρώο η Πορτογαλία, με το γνωστό Φρανκικό παρελθόν η διπλανή τους Ισπανία (η τέταρτη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, που οδεύει ολοταχώς σε πλήρες Μνημόνιο ΄΄βοήθειας΄΄ ) και τα μηνύματα φτάνουν κατά ριπάς σε Βρυξέλλες κυρίως στο Βερολίνο.

Στην ανακοίνωση της  ΑΡ αναφέρονται πολλά...επαναστατικά και...ακροαριστερά σε βαθμό που οι νεότεροι στις ευρωπαικές βαθμίδες και συμβούλια θα πρέπει ανησυχήσουν. Οσοι δεν έχουν γνώση της πολυτάραχης ευρωπαικής ιστορίας, των νεότερων πολιτικών εξελίξεων στην Ιβηρική, την Ελλάδα αλλά και τις φυγόκεντρες τάσεις που ΄'εχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές (Σκωτία, Καταλωνία, Φλάνδρα κ.α) θα πρέπει να ξανασκύψουν, να ξανάκοιτάξουν τους σχεδιασμούς που έχουν κάνει για τη μετάλλαξη της ΕΕ σε μία Νέα Ευρώπη υπό γερμανική κυριαρχία με παράλληλη εκχώρηση εθνικών και όχι μόνο δικαιωμάτων, με καθημαγμό των λαών.

 Κύριε πρωθυπουργό, εγκαλεί η ΑΡ, τον Κοέλιο να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την χώρα ειδάλλως οι πορτογαλικές δυνάμεις θα πάρουν την τύχη (της χώρας ) στα χέρια τους. Σημειωτέον, πως είναι η τρίτη φορά που παρεμβαίνει η ΑΡ και προειδοποιούν πως θα είναι και η τελευταία.

Επικαλούνται δε την ιστορία 900 χρόνων τηυς χώρας τους για να παρέμβουν και να ταρακουνήσουν το σύστημα.

Περί τα 900 χρόνια ιστορίας επικαλούνται οι Πορτογάλοι ένστολοι και τι να πούμε εμείς στην  Ελλάδα (των χιλιάδων χρόνων λαμπρότατου παρελθόντος ) με την Τρόικα μάλιστα να εκβιάζει


περικοπές στις αμυντικές δαπάνες (και οι πορτογάλοι δεν έχουν τους...φιλήσυχους γείτονες μας ούτε η Ισπανία είναι η νεοθωμανική Τουρκία εξ΄αριστερών μας).
Αρχίζει και σοβαρεύει η κατάσταση ή μας φαίνεται, άρχίζουν τα όργανα με ενδεχομένως απρόβλεπετες εξελίξεις ή ιδέα μας είναι.
Και εύλογο είναι το ερώτημα εάν και σε ποιό βαθμό τα έχουν συνεκτιμήσει όλα αυτά τα πιθανά και απίθανα σενάρια οι της Τρόικας, το Βερολίνο, οι διεθνείς αφέντες. Να υποθέσουμε δε, πως η γριά αλεπού της πολιτικής ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας κάτι έχει...ψυχανεμισθεί  κάτι τον ανησυχεί ή μπλοφάρει με τα όσα είπε στον Μ. Μόντι προφανώς για να τα ακούσουν και εκεί στο επιτελείο της Αγκελα Μέρκελ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: