Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ...


Το σύστημα λειτούργησε τέλεια. Όλοι έκαναν τη δουλειά τους στο άρτιο. Το αποτέλεσμα δικαιολόγησε την ύπαρξη του συστήματος και την κοινωνία να χωνεύει για άλλη μια φορά ότι όλα βαίνουν καλώς.

Βέβαια για άλλη μια φορά τα λαμόγια γέμισαν τα πορτοφόλια τους κάτι που γίνεται εδώ και πάνω από 30 χρόνια σε αυτό το τόπο...

Ποινική δίωξη κατά της Morgan Stanley για χρηματιστηριακά παιχνίδια άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Αφορμή το υποτιθέμενο deal Alpha – Εθνικής αρχές του 2011. Τα αδικήματα αφορούν την «διάδοση εν γνώσει ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και εμπορευσιμότητας χρηματοπιστωτικού μέσου προς απόκτηση περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ΄ εξακολούθηση» και του κακουργήματος της «χρήσης εν γνώσει προνομιακών πληροφοριών για την απόκτηση και τη διάθεση χρηματοπιστωτικών μέσων στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές, με σκοπό απόκτησης περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, η δε αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ».

Ελβετικό ρολόι το σύστημα !  

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος  διενήργησε  προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Ε.Κ. και το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» το 2011. Ο Ντογιάκος είναι γνώστης των χρηματιστηριακών από το παρελθόν αφού χειρίστηκε πολλές υποθέσεις. Έχει και τη γνώση και την εμπειρία. Με λίγα λόγια δεν είναι άσχετος με τα κόλπα στο ταμπλό αλλά ικανότατος και έμπειρος.
Την δίωξη άσκησε η εισαγγελέας κ. Λάτσινου.

Η εισαγγελική εκτίμηση  είναι πως η Morgan Stanley, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αύξησε τη θέση της αγοράζοντας μετοχές της ALPHA το επίμαχο διάστημα, γεγονός που κάποιοι ισχυρίζονται πώς οφείλεται σε εσωτερική πληροφόρηση. Συγκεκριμένα η θέση της Morgan Stanley φέρεται να αυξήθηκε στην Alpha το επίμαχο διάστημα από 4,97% σε 5,10%. Σημαντικό πάντως είναι πώς δεν εντοπίστηκαν αυτοί εκ μέρους των οποίων αγόραζε τις μετοχές ο εν λόγω οίκος.

Μέχρι εδώ λοιπόν το σύστημα δουλεύει ρολόι. Η Ε.Κ. κάνει σωστά τη δουλειά της ο Ψυχάρης ενισχύει την εγκυρότητα του «Βήματος» η δικαιοσύνη εκτελεί άρτια το έργο της όλοι δικαιολογούν μισθό και ένσημα! Ταυτόχρονα η κοινωνία μαθαίνει τα νέα και "ανακουφίζεται".

Τα λαμόγια που θησαύρισαν όμως κύριε Ντογιάκο δεν τα είδες !


Με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό των κατηγοριών για την Morgan Stanley έπρεπε να ερευνηθούν όμως και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στο παιχνίδι. Η κάθε Morgan Stanley είναι νομικά καλυμμένη γιατί μπορεί ταυτόχρονα και λειτουργεί με πολλά πρόσωπα (σύμβουλος θεματοφύλακας επενδυτής κ.τ.λ). Αυτό το γνωρίζει ο Ντογιάκος. Το γνωρίζει πολύ καλά.

Δεν ερεύνησε όμως άλλους κωδικούς που αγόραζαν, γνωρίζοντας το παιχνίδι. Ακόμη και να μην είχε υποψίες για πρόσωπα, θα μπορούσε απλά να εντοπίσει της μεγάλες εντολές αγοράς και πώλησης της επίμαχης περιόδου. Θα μπορούσε να εντοπίσει ποιος επιχειρηματίας που έχει μεγάλα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη «φόρτωσε» μεγάλο δάνειο με ενέχυρο, αγόρασε μετοχές της Alpha, της μοσχοπούλησε, επέστρεψε το δάνειο και έβαλε τα κέρδη εκατομμυρίων στη τσέπη. Θα μπορούσε να εντοπίσει τους ενδοομιλικους κωδικούς που αγόραζαν τα αμοιβαία των δυο τραπεζών και μετά τα ξεφορτώθηκαν στην αγορά. Θα μπορούσε να εντοπίσει hedge funds που από πίσω κρύβονται συγκεκριμένοι έλληνες εφοπλιστές που αγόρασαν και πούλησαν με ρυθμούς αστραπής. Θα μπορούσε αν ήθελε ο Ντογιάκος αλλά. Πάντα υπάρχει ένα αλλά που καλύπτεται περίτεχνα από δικαιοδοσίες, τυπικότητες και πάει λέγοντας.


Τελικά ακόμη και τώρα που όλοι ζουν την νέα πτώση του Βυζαντίου, όλα κινούνται γύρω από το σύστημα που θέλει λούστρο εισαγγελείς λαμόγια και την κοινωνία να νοιώθει ασφαλείς μέσα στο σύστημα και να ξορκίζει όλο και περισσότερο την ανατροπή του...                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: