Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ;

Πηγή: DirectNews.gr
Ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγελος Μυτιληναίος, κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του  υπόπτου διάπραξης του κακουργήματος της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» έδωσε χθες με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος. Οι εξηγήσεις δόθηκαν την Τετάρτη,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, για  καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες  η «Αλουμίνιον» (συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου) οφείλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ περίπου 82 εκατομμύρια ευρώ! Ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις για την ίίδια υπόθεση και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Μετά τη λήψη των εξηγήσεων από τους υπόπτους, οι οικονομικοί εισαγγελείς αξιολογούν τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης. Δηλαδή εάν θα ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων ή θα θέσουν τον φάκελο στο αρχείο. Υπενθυμίζεται, η παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για την υπόθεση είχε ως αφορμή

 δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία: *η ΔΕΗ τιμολογούσε το ρεύμα στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό  τιμολόγιο  -   ο ακριβής  χαρακτηρισμός ήταν «αποικιοκρατικό τιμολόγιο» - για το οποίο, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως αποτελεί κρατική οικονομική ενίσχυση που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.
* η «Αλουμίνιον Ελλάδος» πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση μειώνοντας οφειλή προς τη ΔΕΗ από τα 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα γινόταν λόγος για σκάνδαλο διακομματικού χαρακτήρα που ξεκίνησε επί υπουργίας Χρήστου Φώλια, συνεχίστηκε επί Τίνας Μπιρμπίλη και κατέληξε επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η «Αλουμίνιον», υποστηρίζει από την πλευρά της  ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, ότι το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ, ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.
Μάλιστα, ο κ. Μυτιληναίος, σε παλαιότερη ανακοίνωσή του, είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον Όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: