Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΡΩΙΝΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ...

Του “Αλιέως”
Ενα παρ΄ολίγον μεγάλο deal φαίνεται, πως ΄΄ξαναζεσταίνεται΄΄ μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις.

Ο λόγος για δύο πολύ ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα, που βρέθηκαν στο..παρά ένα για να ενοποιήσουν τις δυνάμεις τους αλλά λόγω νομικών εμπλοκών δεν έβαλαν τις τελικές υπογραφές. Απ΄ότι φαίνεται όμως οι συνθήκες ωρίμασαν, ο καιρός πέρασε, οι πιέσεις κυρίως από την πλευρά ξένων και τρίτων αμβλύνθηκαν προέκυψε και μία θετική νομική εξέλιξη και τα πράγματα δείχνουν να επανατροχιοδρομούνται.
Στην περίπτωση που όντως υλοποιηθεί αυτή τη φορά η συμφωνία και γίνει πράξη η συνένωση των δύο δυνάμεων (η μία εισηγμένη η άλλη όχι) και οικονομίες κλίμακος δημιουργούνται και ανάσες θα δοθούν και ορισμένοι ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας ενδέχεται να απεμπλακούν.

Θυμόσαστε που πρόσφατα ο lobbystas.gr είχε αναφερθεί στην εισηγμένη, που ετοιμάζεται να την...κάνει με μικρά βηματάκια;

   - Τελικά προσφορές για την Εμπορική υπέβαλαν και οι τρεις διεκδικητές, όπως αναμενόταν. Εθνική, Eurobank αλλά και η Alphabank που επανήλθε με επικαιροποιημένη. Νέα εκτιμάται, ότι θα υπάρξουν στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου οπότε μέχρι τότε θα γράφεται και θα φημολογείται το...κοντό και το...μακρύ του καθενός. Οπως για παράδειγμα δημοσίευμα από το πουθενά το πρωί της Τρίτης, πως η Εθνική αιφνιδιαστικά αποκτά προβάδισμα στην διεκδίκηση της θυγατρικής της Credit Agricole. Φαίνεται, πως όταν είσαι στο pay roll μίας τράπεζας βλέπεις ακόμη και τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς. (*).

   - Αμισθί θα παράσχει τις υπηρεσίες του ο Νίκος Αναστασόπουλος στην προσπάθεια διάσωσης των Ναυπηγείων (**). Μακάρι να σταθεί στα πόδια του ο συγκεκριμένος πολύπαθος κλάδος καθώς ο πρώην ΟΛΠ και έμπειρος και γνώστης και άνθρωπος της πιάτσας είναι. Λιμανίσιος, που λένε εάν χρειαστεί. Αυτό

το αμισθί όμως θέλουμε να πιστεύουμε, επειδή γνωρίζουμε και εκτιμούμε τον κ. Αναστασόπουλο, να μην είναι όπως οι...αμισθί υπηρεσίες του Χοθέ Αθεμπίγιο του φίλου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

(*) ο Κώστας Καλλίτσης μπορεί να παραιτήθηκε (ή ΄΄παραιτήθηκε΄΄ δεν έχει σημασία) από το Γραφείο Τύπου της Εθνικής.

Η συντήρηση όμως ομάδας δημοσιογράφων συνεχίζεται αδιαλείπτως και δικαιολογημένα λόγω του αυξημένου φόρτου επικοινωνιακής εργασίας του ομίλου. Δεν θα ήταν όμως πρέπον να γνώριζαν έστω οι άνθρωποι της αγοράς πόσοι και ποιοί εκλεκτοί δημοσιογράφοι παρέχουν έμμισθα τις υπηρεσίες τους στον Ομιλο. Ετσι για να μπορούν να αξιολογούν ανάλογα το κάθε δημοσίευμα, άρθρο και πληροφορία.
Αντίστοιχα γραφεία επικοινωνίας έχουν οι περισσότερες τράπεζες, πολλές επιχειρήσεις αλλά και φορείς του Δημοσίου(που καλό θα ήταν κάποια στιγμή σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ να γινόταν μία ακριβής, ενδελεχής καταγραφή ποιός κάνει τι και έναντι ποίου τιμήματος).

(**) που κατάντησαν την ένδοξη ελληνική ναυτοσύνη το εφοπλιστικό λόμπυ, το πολιτικό σύστημα (χωρίς να παραβλέπουμε και την...συμβολή συνδικαλιστικών φορέων) και τα κάθε λογής διαπλεκόμενα συμφέροντα. Να έχουν ΄΄χτιστεί΄΄ πόλεις-ναυπηγεία σε όλη την Κορέα, την Κίνα από τους έλληνες εφοπλιστές, να έχει γίνει υπολογίσιμη δύναμη η Τουρκία και στην Ελλάδα να δίνεται μάχη επιβίωσης για τρία ναυπηγεία. Σε έναν κλάδο, που κατάντησε να μην ΄΄χτίζει΄΄ ούτε μία ΄΄παντόφλα΄΄ για το Ρίο-Αντίρριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: