Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ...

Του “Αλιέως”
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία για την απόκτηση της Εμπορικής. Ετσι αναφέρεται στον Τύπο και εάν διαβάσει κάποιος τα γραφόμενα των περισσότερων  διαπιστευμένων  συντακτών θα σχηματίσει την εντύπωση πως πρόκειται για μία συνήθη διαδικασία, όπου οι προσφορές των τριών διεκδικητών έχουν ουσιαστική σημασία για το τελικό αποτέλεσμα. Το τι γράφεται και το τι αναλύεται από την προηγούμενη Δευτέρα για τον διαγωνισμό της Εμπορικής, τις προσφορές, το αιφνιδιαστικό προβάδισμα του ενός ή άλλου διεκδικητή, την σύνθεση της μίας πρότασης που είναι υπέρτερη  της άλλης στο τάδε ή το δείνα σημείο κ.λ.π. 
Λιγοστοί είναι οι τραπεζικοί συντάκτες, που από τα γραφόμενα τους συνειδητοποιείς πως πρόκειται για μία τουλάχιστον ιδιότυπη διαδικασία, για έναν τύποις διαγωνισμό, για κάτι περισσότερο προσχηματικό παρά ουσιώδες. Και δώστου να διαβάζουμε- μέσα στο κατακαλόκαιρο- για το bonus που θα αποκτήσει ο ένας, για το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η μία τράπεζα από την άλλη, τις επαφές του ενός τραπεζίτη με τους γάλλους στο Παρίσι, το γεύμα του Σπ. Λάτση με τον υπ΄αριθμόν δύο της Credit Agricole στη Γενεύη.

 Ρε παιδιά μην το ταλαιπωρείτε τόσο πολύ το πράγμα, που λένε. Μην δίνετε καθημερινά τα διαπιστευτήρια σας (μήνας μπαίνει- μήνας βγαίνει) καθώς τα περισσότερα που γράφονται είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η δεν έχουμε όντως καλή πληροφόρηση ή πράγματι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται ή κάτι άλλο συμβαίνει καλοί μου συνάδελφοι.

  Ο…διαγωνισμός της Εμπορικής έχει κατ΄αρχήν πολιτικό χαρακτήρα και αυτό ήταν γνωστό εξ΄αρχής.


Οι αποδέκτες των προσφορών είναι τρεις (τέσσερεις ) οι γάλλοι, το ΤΧΣ, η ΤτΕ (και το Μαξιμου- πλ. Συντάγματος) και όπως σωστά γράφει ο Γιάννης Παπαδογιάνης (Καθημερινή στις 7/8 εάν δε με απατά η μνήμη μου) η Credit Agricole θα αποδεχθεί εκείνη την πρόταση, που θα τους ζητά τα λιγότερα κεφάλαια ως πρόσθετο κεφαλαιακό ΄΄μαξιλάρι΄΄. ΟΜΩΣ για να ξέρουμε τι μας γίνεται μεγαλύτερος μέτοχος των ελληνικών τραπεζών είναι το ΤΧΣ δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο και αυτό θα έχει τον προτελευταίο λόγο.

Προφανώς και δεν ήταν τυχαίο η πρόσφατη υπενθύμιση του lobbystas για το πραγματικό καθεστώς των ΄΄ιδιωτικών΄΄ ελληνικών τραπεζών με το εύλογο ερώτημα εάν είναι κρατικές ή όχι.

σ.σ. ακούγεται, πως στο ΤΧΣ (που θα έχει τον προτελευταίο λόγο στην πώληση της Εμπορικής) έχει αποσπασθεί συντάκτρια διαπιστευμένη στην Εθνική. Είναι δυνατόν, να αληθεύει κάτι τέτοιο και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία τόσο σημαντική διαδικασία (έτσι μας λένε) να υπάρχει η δυνατότητα της εκ των έσω προνομιακής ενημέρωσης? Θεωρούμε, πως πρόκειται για ανυπόστατες, κακόβουλες φήμες αλλά εάν όντως είναι έτσι, τι γίνεται?

Δεν υπάρχουν σχόλια: