Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΤΑ «ΚΑΛΑ» ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ 'Η ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

Tου “Αλιέως”
Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται, πως ανοίγει με τα όσα κατέθεσε χθες ο Παν. Ρουμελιώτης στους Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ γέρεται να ήταν επεξηγηματικότατος και λάβρος στην θέση του πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το Ταμείο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Καλά ενημερωμένη νομή πηγή υποστηρίζει, ότι οι δύο εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος έχουν σχηματίσει ιδία & επαρκή αντίληψη για τα όσα έχουν διεκτραγωδηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στον τόπο ειδικότερα των όσων προηγήθηκαν της κλήσης του Ταμείου να αναλάβει την ΄΄διάσωση΄΄ της Ελλάδος. Οι καταγγελίες και το συντασσόμενο κατηγορητήριο είναι αδιάσειστα, βρίθουν δε συγκλονιστικών αποκαλύψεων σε βαθμό που οι φερόμενοι ως άμεσα υπέυθυνοι να κινδυνεύουν να κλητευθούν ακόμη και μέσα στο 2012. Ο λόγος βέβαια για τον ανεκδίηγητο Γ. Παπανδρέου και τον αμετροεπή και άσχετο με τα οικονομικά πρώην ΄΄τσάρο΄΄ ( τρομάρα του) Γ. Παπακωνσταντίνου. Αμφότεροι επιδιώκουν να παραμένουν στο παρασκήνιο- στη γωνίτσα, που λένε- με τον πρώτο να κάνει διακοπές και τον δεύτερο να παραμένει κάπου...εξαφανισμένος. Προφανώς και οι δύο τους θα πρέπει να έχουν επίγνωση της



 κατάστασης και της θέσης τους. Από το σημείο αυτό όμως αρχίζουν τα δύσκολα για το πολιτικό ( και όχι μόνο) σύστημα, κυρίως όμως τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο. Εχουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τους αδένες να προχωρήσουν σε μία κίνηση εξευμενισμού και κάθαρσης προς το κοινό αίσθημα; Διευκολύνονται προσωπικά και πολιτικά οι αρχηγοί της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ από μία τέτοια εξέλιξη; Είναι διατεθειμένοι αυτοί και το σύστημα να ακουστούν και λεπτομέρειες που θα συμπαρασύρουν ενδεχομένως και άλλους. Και εν τέλει οι δανειστές θα ήταν  σύμφωνοι σε μία τέτοια εξέλιξη; Οι απαντήσεις θα κρίνουν εάν η δικογραφία θα αποσταλεί στη Βουλή ΑΜΕΛΗΤΙ- δηλαδή χωρίς περαιτέρω έρευνα από την Δικαιοσύνη) προκαλώντας έτσι έρευνα για την οικονομία. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτός που θα την έχει πολύ άσχημα θα είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Από τα μέχρι αργά χθες το βράδυ γνωστά η πρόταση θα γνωστοποιηθεί στους  300  της Βουλής (*), ούτως ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές.(**)
Σύμφωνα με το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, για να συζητηθεί πρόταση στην  Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να το ζητήσουν  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  60 βουλευτές ενώ δεν φαίνεται να είναι αντίθετοι οι της Χρυσής Αυγής. Το πόσα...ψηφαλάκια λείπουν και ποιοί θα φανούν αλληλέγγυοι ή λιγότερο ευαίσθητοι όταν θα έρθει η ώρα της καταμέτρησης θα φανεί. Για να γνωρίζει και ο κόσμος ονομαστικά έναν προς έναν όσους θα είναι αντίθετοι στο να καθήσουν στο... σκαμνί οι υπαίτιοι της ελληνικής τραγωδίας.   

  (*) ο πρώην  τσάρος δεν έχει εκλεγεί με ότι αυτό συνεπάγεται ξεχωριστά για την περίπτωση του,

 
(**) να σημειωθεί, πως σχετικό αίτημα για Εξεταστική έχουν καταθέσει οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων,



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: