Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η ΕΙΔΗΣΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΛΗΘΑΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ !

Του Νίκου Πάσχου


"Προκαταρκτική εξέταση για 425 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και για 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αφορμή για την εισαγγελική εντολή απετέλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο. Τη σχετική  έρευνα θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ που καλείται να διενεργήσει ενδελεχή φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα, καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό."

Αυτή είναι η είδηση. Τα έχει όλα. Μεγαλοστελέχη τραπεζών, την δικαιοσύνη που παρεμβαίνει, τον τύπο και το ΣΔΟΕ. Η πραγματικότητα όμως ποια είναι; Ποια είναι η αλήθεια και που υποκρύπτεται υποκρισία; Τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι διαμορφώνουν έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο μιας φάμπρικας αποπροσανατολισμού και ενδεχομένως σκόπιμης παραπλάνησης; Γιατί θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να δεχτεί τους "Πανταλάκηδες" των τελευταίων 30 ετών που «επένδυαν» και «πάντα» έχουν  κέρδη; Γιατί θα πρέπει για άλλη μια φορά να «πειθαναγκαστεί» ο Έλληνας περί ηθικών και νόμιμων και να δεχτεί την «μοίρα» του;

Τα μεγαλοστελέχη λοιπόν μπορούν να διακινήσουν «κρύψουν» και εμφανίσουν ατελείωτα ποσά σε δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η δουλειά τους!  Offshore Banking, Hedge Funds, undercover cash system και μια σειρά - με χιλιάδες άλλους τρόπους - αποτελεί την καθημερινότητα αυτών των κυρίων. Οι ίδιες οι τράπεζες τους εκπαιδεύουν και εξελίσσουν για να

 είναι ικανοί να μπορούν να κάνουν μόνο αυτό και τίποτε άλλο.

Το εύκολο για την δικαιοσύνη το οποίο θα απέφερε άμεσο αποτέλεσμα στην κοινωνία αλλά και στην ίδια δεν το πράττει. Δεν αναζητά τα BONUS που έχουν εισπράξει οι κύριοι και δεν τα έχουν δηλώσει. Είναι το πιο εύκολο και το πιο σίγουρο για να εισπραχτούν φόροι που δεν έχουν αποδοθεί. Πατώντας ένα πλήκτρο έχεις τα ποσά των bonus και των φιλοδωρημάτων.

Αντί αυτού πρέπει να σπαταληθούν εργατοώρες για έρευνες που θα καταλήξουν σε κάποιο φορολογικό παράδεισο ή σε νόμιμες επενδύσεις.

Κάποια στιγμή δεν πρέπει να σταματήσει λοιπόν το παραμυθάκι; Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτό το τόπο δηλαδή για να «ξυπνήσουν» αυτοί που πρέπει, από τον λήθαργο της αιωνιότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: